Lagbanner
An der alten Forsterei, 2023-02-23 21:00

Union Berlin - Ajax

Inför Union Berlin vs Ajax

Inför Union Berlin vs Ajax

Efter ett gynnsamt resultat på bortaplan för Union Berlin mot Ajax i Amsterdam, så har det nu blivit dags för returen hemma i Berlin där chansen till avancemang lever. Här är tränarens tankar och läget i truppen.

Tränarens tankar

Presskonferensen inleddes med att Urs Fischer fick kommentera läget inför matchen och att man efter resultatet på bortaplan fortfarande har chans att ta sig vidare. För att ta sig vidare, så markerade Urs Fischer tydligt med att man måste höja sig lite inför under matchen och vara väldigt effektiva med bollen framför mål. Han sa att man kommer försöka visa upp samma attityd hemma som i bortamatchen. Då var man disciplinerade och nyttjade varje chans man hade mot att göra mål. Han avslutade med att säga att detta även ska gälla i denna match.

Läget i truppen

Alla spelare i truppen är tillgängliga. Den enda som fortfarande dras med skada är Andras Schäfer. Mittbacken Diogo Leite var tveksam till spel ett tag på grund av sjukdom, men han är tillbaka i laget igen. Annars står alla till tränarens förfogande.

Man har allting i egna händer

Union Berlin gjorde en väldigt bra match senast mot Ajax. Man skapade chanser och hade flera farliga chanser att ta ledningen i. Dessutom fick man ett mål bortdömt. Resultatet blev i alla fall gynnsamt i vilket fall som helst för Union Berlin. På die Stadion An der Alten Försterei har man ingenting att förlora. Matchbilden kommer säkert se likadan ut med mycket bolljagande för Union Berlin, men det är som sagt något de är väldigt vana vid i sitt sätt att spela. Det gäller att var effektiva och satsa full fart framåt. Man har inget att förlora och det hade varit en riktig skalp att besegra Ajax. Det hade också varit första gången för Union Berlin att spela åttondel ute i Europa. Man har bara allt att vinna med denna match.

Laguppställningar

Union Berlin: Rønnow - Doekhi, Knoche, Baumgartl - Juranovic, Thorsby, Khedira (c), Laidouni, Roussillon - Becker, Behrens

Ajax: Rulli - Rensch, Timber, Bassey, Wjindal - Berghuis, Alvarez, Taylor - Kudus, Tadic (c), Bergwijn

Avspark är 21:00 på die Stadion An der Alten Försterei i Berlin, Berlin. Sändningen börjar 21:00 på Vsport Football och Viaplay med Magnus Dahlborn som kommentator.



 

Johan Holmberg@Redjohnzo2023-02-22 23:59:37
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig