Lagbanner
An der alten Forsterei, 2023-04-16 17:30

Union Berlin - Bochum

Inför Union Berlin vs Bochum

Det har blivit dags för hemmamatch igen efter att ha spelat borta ett tag. Union Berlin i toppen tar emot bottenkrigande VFL Bochum. Här är tränarens tankar och läget i truppen.

Tränarens tankar

Huvudtränare Urs Fischer inledde presskonferensen med att kommentera Bochums form och vad han förväntar sig. Han sa att han förväntar sig ett Bochum som kommer inleda matchen med skärpa. Det är något de visat i sina senaste matcher och resultaten bekräftar det. Inte minst syntes detta i deras senaste hemmamatch, men även i matcherna dessförinnan sa Urs Fischer. Som lag är de löpvilliga och aggressiva ute på plan, framför allt i andrazonen märks detta. Sen brukar de skicka bollen mot backlinjen på deras starka tagetspelare som man sedan sätter igång sitt spel från. Då brukar de också kunna skicka ut bollarna på sina snabba yttrar och det är något man måste vara noggranna med i försvaret, sa Urs Fischer. Han avslutade med att säga att man också måste visa en skärpa från första början och inte låta det dröja en halvlek innan man kommer in i matchen. Det är viktigt att man är med i hela matchen och tar kommandot.

Läget i truppen

Nästan alla i truppen är friska och skadefria. Den enda som inte kan vara med är Andras Schäfer. Hans återhämtning har gått bra, men man bedömer att han behöver vara med på ett par träningar till innan han är redo för match. Även Jerome Roussillon var tveksam till spel på grund av en känning, men det ska inte vara några större bekymmer. Annars står alla spelare till tränarens förfogande.

Man får inte tappa koncentrationen eller underskatta motståndaren

Det är sex matcher kvar av ligan och slutspurten är inledd. Målsättningen om att ta sig ut i Europa igen lär uppnås. Vilken turnering det blir spelar inte roll, så länge man kommer ut i Europa igen så har man uppfyllt säsongens andra mål. Champions League hägrar och det hade smakat fågel att få klättra upp för turneringsstegen och spela med de riktigt stora grabbarna och på de finaste arenorna. Till dess är det som sagt sex matcher kvar och maximalt arton poäng att hämta från dem. På söndag eftermiddag heter motståndaren VFL Bochum och de kommer också spela de sista matcherna som om de vore finaler. De har också något stort att spela för, deras överlevnad i tyska fotbollens finrum. Bottenstriden är minst lika spännande och intensiv som toppstriden. Det är två lag med mycket att spela för. Motivationen bör vara på topp hos de båda. Det som inte får brista är skärpan. Har man den kvar matchen igenom och levererar ett gott resultat, då gåt man också segrande därifrån.

Laguppställningar

Union Berlin: Rønnow - Doekhi, Knoche, Jaeckel - Trimmel (c), Laidouni, Khedira, Haberer, Gießelmann - Becker, Behrens

Bochum: Riemann (c) - Janko, Ordets, Masovic, Soares - Stöger, Osterhage - Asano, Förster, Antwi-Adjei - Hofmann

Avspark är 17:30 på die Stadion An der Alten Försterei i Berlin, Berlin. Sändningen börjar 17:20 på Vsport 1 och Viaplay med engelska kommentatorer.




 

Johan Holmberg@Redjohnzo2023-04-16 16:50:00
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig