Lagbanner
An der alten Forsterei, 2023-03-19 15:30

Union Berlin - Frankfurt

Inför Union Berlin vs Frankfurt
Union Berlin ska försöka hitta tillbaka till vinnarspåret innan uppehållet.

Inför Union Berlin vs Frankfurt

Det är dags för ligaspel igen för Union Berlin efter torsdagens bittra uttåg ur Europa League. Ett motiverat och revanschsuget Union Berlin tar emot Frankfurt hemma på Alten Försterei. Här är tränarens tankar och läget i truppen.

Tränarens tankar

Det har inte hunnit bli särskilt mycket träning mellan matchen i torsdags och matchen på söndag, så Urs Fischer inledde presskonferensen med att säga att man har haft mycket återhämtning och vila på schemat för de spelare som var med i torsdags. De andra som inte spelade då har tränat på som vanligt. Man har alltså i huvudsak kört återhämtning och analyserat matchen från senast, sa han. 

Läget i truppen

Alla spelare är tillgängliga förutom två. Dessa är Andras Schäfer som fortfarande dras med en fotskada och Christopher Trimmel har blivit sjuk. Man tvingas alltså spela utan kaptenen. Annars står alla till tränarens förfogande

Mot Frankfurt måste man hitta tillbaka till det vinnande spåret

Sist man mötte Frankfurt tog det stopp för en mycket fin obesegrad svit. Den här gången handlar det istället om att försöka hitta tillbaka till den fina formen genom att vinna och göra mål mot Eintracht Frankfurt. Formen har varit lite sisådär på sistone och det täta intensiva matchandet har börjat ta ut sin rätt. Spelarna hart börjat bli trötta och slitna av det intensiva matchandet och är i behov av uppehållet som kommer i samband med kommande landslagsuppehåll. En vinst innan detta uppehåll hade suttit fint och varit bra för lagmoralen, men för att så ska ske så måste allting falla på plats. Det som saknats i förlusterna och de oavgjorda matcherna är skärpan i försvaret och effektiviteten med bollen framför mål. Det behöver inte se tjusigt ut, det viktiga är att bollen hamnar i motståndarens mål och att man går ifrån matchen med tre nya poäng i behåll. En vinst hade betytt så mycket för laget.

Laguppställningar

Union Berlin: Rønnow - Doekhi, Knoche, Leite - Trimmel (c), Laidouni, Khedira, Haberer, Gießelmann - Becker, Jordan

Eintracht Frankfurt: Trapp - Tuta, Hasebe (c), Ndicka - Buta, Jakic, Sow, Max - Kamada, Götze - Kolo Muani

Avspark är 15:30 på die Stadion An det Alten Försterei i Berlin, Berlin. Sändningen börjar 15:20 på Vsport1 och Viaplay med engelska kommentatorer.




 

Johan Holmberg@Redjohnzo2023-03-18 18:41:56
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig