Lagbanner
An der alten Forsterei, 2023-05-13 15:30

Union Berlin - Freiburg

Inför Union Berlin vs Freiburg

Inför Union Berlin vs Freiburg

På lördag spelar två av ligans sensationer mot varandra i Berlin. Matchen blir något av en final, då den som vinner också har störst chans att nå den sista platsen till Champions League. Här är tränarens tankar och läget i truppen.

Tränarens tankar

Huvudtränare Urs Fischer fick inleda presskonferensen med att kommentera motståndarena Freiburgs form och hur deras säsong varit. Han sa att de har haft en överväldigande säsong och att de har precis som Union Berlin spelat i tre tävlingssammanhang och gjort bra ifrån sig. De är ett stabilt lag som hela tiden är samspelta. Freiburg gillar att slå låga bollar och utmanar ofta backlinjen där de har två skickliga spelare som kan göra det. Andrabollarna är också något de hanterar bra. På kanterna är de farliga och de är också väldigt bra på fasta situationer samt att locka över motståndarna över mittcirkeln. Avslutningsvis sa han att de är ett samspelt och stabilt lag. 

Läget i truppen

Alla spelare är friska och skadefria.

Ligans sensationer gör upp i en seriefinal

Med tre matcher kvar börjar det närma sig slutklämmen på riktigt i Bundesliga. Det har varit en riktigt spännande säsong där det mesta har hänt. På lördag gör två av ligans stora sensationer upp i kampen om den sista platsen till Champions League. Den som vinner matchen har därigenom ökat sina chanser att med ytterligare tre poäng klamra sig fast vid den platsen. Det hade betytt mycket för de båda lagen som gjort liknande resor vad gäller toppstid i ligan och spel ute i Europa. Två klubbar i samma sits, men den som vinner på lördag eftermiddag kommer också ha bäst chans att ta nästa stora kliv ut i Europa. Båda kommer vilja det och jag ser en match framför mig där mycket står på spel. Det kommer vara som en extra seriefinal, även om de båda befinner sig på fjärde respektive femte plats i tabellen. Vinner Union Berlin, så klättrar de återigen upp på tredjeplatsen igen. Man har allt att vinna och inget att förlora.

Laguppställningar

Union Berlin: Rønnow - Doekhi, Knoche, Leite - Juranovic, Laidouni, Khedira, Haberer, Roussillon - Behrens, Becker

FC Freiburg: Flekken - Kübler, Ginter, Gulde, Günter (c) - Eggestein, Höfler - Weißhaupt, Höler, Grifo – Gregoritsch

Avspark är 15:30 på die Stadion An der Alten Försterei i Berlin, Berlin. Sändningen börjar 15:20 på Viaplay med engelska kommentatorer.




 

Johan Holmberg@Redjohnzo2023-05-11 18:21:00
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig