Lagbanner
An der alten Forsterei, 2023-02-04 15:30

Union Berlin - Mainz 05

Inför Union Berlin vs Mainz

Efter glädjeyran från cupvinsten tidigare i veckan, har det nu åter blivit dags för ligaspel igen. Union Berlin tar sig an Mainz hemma på die Stadion An der Alten Försterei. Här är tränarens tankar och läget i truppen.

Tränarens tankar

Om matchen sade Urs Fischer att han väntar sig en tuff och väldigt jämn match mot Mainz. Han tror det kommer vara många närkamper och dueller i matchen. Mainz är enligt honom ett lag som är bra organiserat och som inte tar många risker. De sätter bollar mot backlinjen och vinner en del andrabollar i sitt aggressiva spelsätt. De försöker också komma runt på kanterna och skicka in bollen på sina targetspelare. De är också alltid folkade inne i straffområdet. Det är matchbilden han väntar sig.

Läget i truppen

Det finns lite frånvaro kvar i truppen. Andras Schäfer finns inte med i matchtruppen på grund av en skada han ådrog sig i derbyt. Han blir borta ett litet tag. Tredjemålvakten Jakob Busk är sjuk och är därmed inte tillgänglig. Morten Thorsby har gjort fler framsteg, men är ännu inte med i matchtruppen. Annars står alla spelare till tränarens förfogande.

Förhoppningsvis blir det en annorlunda match denna gång

Senast dessa två möttes var det en het sensommardag och Bundesliga hade precis dragit igång. Union Berlin hade inlett bra, men även Mainz hade inlett överraskande bra. Matchen mellan lagen blev ingen höjdare direkt och de båda lagen kämpade på förgäves i hettan. Matchen blev och är fortfarande en kandidat till årets tråkigaste match. Det hände absolut ingenting och det var en ganska så brunkig tillställning med många närkamper och tufft fysiskt spel. Nu har det gått ett tag och lagen möts i ett betydligt kallare klimat än tidigare. De befinner sig också på olika platser i tabellen. Union Berlin uppe i toppen och Mainz är ett mittenlag. Precis som i Urs Fischers analys, så tror jag att det kommer bli svårt att få hål på Mainz. De kommer spela ganska defensivt och vara kompakta. Det lär nog inte bli något målkalas, men det viktigaste är att de tre poängen blir kvar hemma på die Stadion An der Alten Försterei.

Laguppställningar

Union Berlin: Rønnow - Doekhi, Knoche, Leite – Trimmel (c), Seguin, Khedira, Haberer, Roussillon - Becker, Behrens

Mainz: Dahmen - Hanche-Olsen, Fernandes, Caci - Da Costa, Barreiro, Kohr (c), Martin - Lee - Onisiwo, Ajorque

Avspark är 15:30 på die Stadion An der Alten Försterei i Berlin, Berlin. Sändningen börjar 15:20 på Viaplay med engelska kommentatorer.



 

Johan Holmberg@Redjohnzo2023-02-03 19:38:59
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig