Lagbanner
An der alten Forsterei, 2023-08-20 15:30

Union Berlin - Mainz 05

Inför Union Berlin vs Mainz

Ligan drar äntligen igång för Union Berlin som får inleda på hemmaplan mot Mainz 05. Här är tränarens tankar och läget i truppen inför matchen.

Tränarens tankar

Presskonferensen inleddes med att Urs Fischer uttryckte sin glädje över att Bundesliga drar igång igen och att man har något att spela för igen. Spelarna är glada och förväntansfulla på den nya säsongen. Sex veckors förberedelse ska nu testas på riktigt. Om Mainz sa han att laget har knappt förändrats sedan de möttes senast. Han tycker att de är ett välorganiserat och kompakt lag som kan ge klubben en utmaning med sitt spel. Avslutningsvis sa han att han tror att det kommer bli en jämn match.

Läget i laget

Efter avancemanget i cupen drog sig vicekaptenen Rani Khedira på sig en skada som gör att han inte kommer vara tillgänglig för spel. Även nyförvärvet Lucas Tousart kommer vara frånvarande på grund av skada. Andras Schäfer och Janik Haberer är heller inte tillgängliga för spel. Annars är resten av truppen skadefri och redo för match.

En match där segern kommer sitta långt inne

Matcherna mot Mainz brukar alltid vara svårspelta och jämna för Union Berlin. Det är en seglivad motståndare med många arbetshästar på planen som ger allt. De är rätt lika Union Berlin i sin mentalitet och sätt att spela på plan. Man måste vara med från början och alltid vara skärpta i alla man gör. På fasta situationer får man också se upp med Mainz, då de kan vara farliga på dem. Skulle de få ett mål på den vägen, då kommer det bli svårt att bryta sig igenom deras försvar. Skulle Union Berlin få det första målet, så ät det bara till att fortsätta mala på och köra över motståndaren. Jag tror dock att matchbilden kommer bli sådan att matchen avgörs väldigt sent och det sena målet görs naturligtvis av Union Berlin. Allra bäst vore ifall något av nyförvärven hade satt dit den. Något annat man ser fram emot är samspelet mellan de nya spelarna och de gamla. Det man sett på träningsmatcherna och i cupen, det har sett läckert ut.

Laguppställningar

Union Berlin: Rønnow - Doekhi, Knoche, Leite - Juranovic, Kral, Laidouni, Roussillon - Fofana, Becker (c) - Behrens

Mainz: Zentner (c) - Bell, Kohr, Fernandes - da Costa, Krauß, Barreiro, Caci - Lee, Onisiwo - Ajorque

Avspark är 15:30 på die Stadion An der Alten Försterei i Berlin, Berlin. Sändningen börjar 15:20 kan ses på Viaplay med engelska kommentatorer.
 

Johan Holmberg@Redjohnzo2023-08-20 01:33:00
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig