Lagbanner
An der alten Forsterei, 2023-09-03 17:30

Union Berlin - RB Leipzig

Inför Union Berlin vs RB Leipzig

Det är dags för den tredje omgången av Bundesliga och detta är ett möte mellan två topplag. Union Berlin tar sig ann RB Leipzig hemma på Alten Försterei. Mötena dessa lagen emellan brukar vara väldigt jämna och det återstår att se ifall detta möte går i samma tecken. Här är tränarens tankar och läget i truppen.

Tränarens tankar

Presskonferensen inleddes med att tränare Urs Fischer fick kommentera motståndarens form och sätt att spela på. De möter ett av ligans bästa lag som hör hemma i topp fyra. Han beskriver dem som ett lag med mycket individuella kvalitéer på varje position och de är ett lag med spelare som kan göra mycket skillnad på planen. När de spelar har de mycket bollinnehav och sätter stor press på motståndaren. På kanterna har de snabbhet och de nyttjar även snabbheten flitigt i deras omställningar. Han avslutade med att säga att deras sätt att spela på och deras kvalitéer visar att de är ett lag i topp fyra och att de blir ett tufft motstånd.

Läget i truppen

De som inte är tillgängliga för spel är Andras Schäfer, Laurenz Dehl och Rani Khedira. På väg tillbaka in i truppen är Lucas Tousart och Sheraldo Becker. De är ännu inte helt friska från sina skador ännu för att vara med i helgens match, men de ska vara klara inför nästa omgång. Janik Haberer har också hittat tillbaka till träningarna från sin skada och han kommer kunna vara tillgänglig. Annars är alla friska och skadefria.

En modern klassiker

Matcherna mellan Union Berlin och Leipzig brukar alltid vara laddade och på sistone har de också varit väldigt jämna. Deras möten nästan alltid slutat 2-1 och det har ibland varit det där uddamålet som avgjort matchen. Förutom på plan, så pågår det även en kamp på läktaren mellan de båda, då de står långt ifrån varandra ideologiskt och i hur man ska bedriva en förening. Denna match har blivit en modern klassiker, då det är så mycket prestige som står på spel när dessa motpoler möts i nittio minuter på och utanför plan.

Laguppställningar

Union Berlin: Rønnow - Jaeckel, Knoche (c), Leite - Juranovic, Laidouni, Kral, Gosens - Fofana, Behrens, Volland

Red Bull Leipzig: Blaswich - Henrichs, Simakan, Orban (c), Raum - Simons, Kampl, Schlager, Olmo - Openda, Poulsen

Matchen börjar 17:30 på die Stadion An der Alten Försterei i Berlin, Berlin. Sändningen börjar 17:20 på Vsport Football och Viaplay med engelska kommentatorer.

TV: Höjdpunkter från senaste mötet mellan Union Berlin och RB Leipzig
 

Johan Holmberg@Redjohnzo2023-09-03 00:44:00
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig