Lagbanner
An der alten Forsterei, 2023-02-19 15:30

Union Berlin - Schalke 04

Inför Union Berlin vs Schalke 04

Det har blivit dags för match i ligan igen för Union Berlin. De tar emot Schalke 04 som har det ganska kämpigt just nu. Det är det absoluta toppen mot botten. Här är tränarens tankar och läget i truppen.

Tränarens tankar

Presskonferensen inleddes med att Urs Fischer fick kommentera Schalkes nuvarande form och han höll med pressansvarige Christian Arbeit om att det i tabellen såg ganska så entydigt ut. De har förlorat sina tre senaste och också gått mållösa ifrån dem. Han sa dock att om man skänker en tanke pt statistiken så ser det bättre ut för dem. De tillhör ett av lagen med flest skott på och mot mål, så de har haft sina chanser. Han sa också att han tycker att de har stabiliserat sig som lag och att de är ett lag som det är obekvämt att möta. De gillar att spela tufft och fysiskt spel, men samtidigt så kommer de upp högt på planen, utmanar en mot en och sätter press på motståndaren. En av deras styrkor är att de är bra i andrazonen och han tror att det kommer vara en hel del dueller och närkamper där inne. Det han tycker de behöver jobba med är deras effektivitet framför mål. Han avslutade med att säga att det blir en tuff uppgift för Union Berlin, men att det också kommer bli en fantastisk match.

Läget i truppen

Alla spelare förutom Andras Schäfer står till förfogande. Det kommer sannolikt ske lite rotation i elvan, då den blir helt färdigt först på matchdagen. Annars är alla redo.

En vanlig betydelselös match har helt plötsligt stigit i värde

När denna införrapport skrivs, så har Bayern München förlorat mot Mönchengladbach. Det var en match som de var piskade att vinna, men lyckades inte med den uppgiften. Vid vinst imorgon, så kan Union Berlin gå om Bayern München med två poängs försprång. Att ta över serieledningen var något man hade tänkt sig skulle ske i just matchen mot Bayern München, men det kan mycket väl redan ske imorgon mot bottenlaget Schalke 04. Vad som annars hade varit ännu en match där man siktade på att ta tre poäng för att fortsätta flåsa serieledarna i nacken, har nu plötsligt blivit en match där tre poäng innebär en ny serieledare. Ibland går det undan i fotboll.

Senast de här två möttes, så blev det en rejäl överkörning och Union Berlin uppnådde sitt högsta resultat någonsin när man vann med förkrossande 6-1. Det var nog ett resultat som förebådade hur det skulle gå för de båda, ifall man ska vara lite skrockfull. Union Berlin är uppe i absoluta toppen och Schalke 04 är desperata efter poäng för att göra det omöjliga och klara sig kvar. Det förra mötet hör till historien. Nu är det en ny match och motståndet får inte underskattas. De kommer vara minst lika mycket hungriga som Union Berlin efter de tre viktiga poängen. En vinst är ett måste.

Laguppställningar

Union Berlin: Rønnow - Doekhi, Knoche, Leite - Trimmel (c), Laidouni, Khedira, Haberer, Gießelmann - Becker, Behrens

Schalke 04: Fährmann - Brunner, Yoshida (c), Jenz, Uronen - Kral, Krauß - Kozuki, Zalazar, Bülter - Frey

Avspark är 15:30 på die Stadion An der Alten Försterei. Sändningen börjar 15:20 på Vsport Football och Viaplay med engelska kommentatorer.




 

Johan Holmberg@Redjohnzo2023-02-19 00:10:17
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig