Lagbanner
An der alten Forsterei, 2023-04-01 15:30

Union Berlin - Stuttgart

Inför Union Berlin vs Stuttgart

Efter en välbehövlig paus för Union Berlin, så har det återigen blivit dags för match i Bundesliga. Man tar emot bottenkrigande VFB Stuttgart hemma på die Stadion An der Alten Försterei. Här är läget i truppen och tränarens tankar inför matchen.

Tränarens tankar

Presskonferensen inleddes med att Urs Fischer fick kommentera vad de gjort under uppehållet. Han sa att man har gjort det bäst möjliga av pausen och att man har haft det roligt under första veckan, men att man under den andra tränade på svagheterna man hade i matcherna dessförinnan. Om Stuttgart sa han att deras senaste matcher var väldigt jämna. De spelar självmedvetet med mycket press i första-och andrazonen. De hittar spelmässiga lösningar på problemen och försöker ibland att locka in motståndaren i fällor. Han lyfte också fram att de är skickliga på kanterna där de har snabba spelare som hela tiden utmanar och går in i en mot en-situationer och som sedan tar sig an backlinjen. Slutligen sa han att Union Berlin behöver prestera väldigt bra för att få med sig något ur matchen.

Läget i truppen

En del spelare har kommit tillbaka från landslagsuppehåll och har inte hunnit träna så mycket, men det finns inga skador att rapportera om från dem. Andras Schäfer är med på träningarna och befinner sig på anläggningen, men han är ännu inte redo för match. Sheraldo Becker kände sig lite krasslig tidigare i veckan, men det ska inte vara något alltför allvarligt och han kommer nog kunna vara med ändå.  Även Paul Seguin dras med skavanker som gör honom osäker till spel, men han kommer vara tillgänglig ifall allting ser bra ut. Annars står alla till tränarens förfogande.

Fokus ligger på den egna prestationen och ingen annans

Det har hänt några saker i tysk fotboll under den välbehövliga pausen. Samma dag som Union Berlin spelar, så pågår det också der Klassiker mellan Bayern München och Dortmund. Två lag som ligger några få poäng före Union Berlin. Den matchen är omtalad dels på grund av poängläget i tabellen och att ett av lagen fått en berömd tränare som sin nya tränare. Den matchen är förstås intressant och lockar till sig en del uppmärksamhet, men fokus är alltid på den egna matchen. Union Berlin tar sig an ett nytt bottenlag som heter VFB Stuttgart. Man har haft det tufft mot bottenlagen i år och det kan bli en klurig match för Union Berlin. Tre nya poäng är vad som gäller och alla andra matcher som pågår samtidigt är irrelevanta just nu. Man ska ta så många trepoängare som möjligt i de nio resterande matcherna och uppnå den nya målsättningen om att spela ute i Europa igen.

Laguppställningar

Union Berlin: Rønnow - Doekhi, Knoche, Leite - Trimmel (c), Laidouni, Khedira, Haberer, Gießelmann - Becker, Behrens

VFB Stuttgart: Bredlow - Anton, Mavropanos, Ito, Sosa - Endo (c), Karazor, Haraguchi - Dias, Perea, Führich

Avspark är 15:30 på die Stadion An der Alten Försterei i Berlin, Berlin. Sändningen börjar 15:20 på Viaplay med engelska kommentatorer
 




 

Johan Holmberg@Redjohnzo2023-04-01 13:00:59
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig