Lagbanner
Inför Union Berlin vs Union Saint Gilloise

Inför Union Berlin vs Union Saint Gilloise

Det har blivit dags för en historisk åttondelsfinal för Union Berlin i Europa League. För motståndet står belgiska Union Saint Gilloise. Här är tränarens tankar och läget i truppen.

Tränarens tankar

Presskonferensen inleddes med att Urs Fischer fick kommentera motståndet och att det ärett lag som man känner väl sedan tidigare. De möttes i gruppen två gånger om och han vet om att det inte var en lätt uppgift att ta sig ann dem. Han sa att man hade det tufft mot dem när de senast möttes på hemmaplan. Han sa också att de då spelade ganska så defensivt och att de drog sig tillbaka väldigt mycket, vilket gjorde det svårt att få hål på dem. Som lag är de bra organiserade och kompakta och deras spelsätt påminner mycket om hut Union Berlin själva spelar. De är bra i omställningarna och de har en del spelare på plan som kan göra stor skillnad. De har mycket snabbhet och är också bra på att sätta press på bollhållaren. Avslutningsvis sa han att han tror att båda lagen vet vad de kan förvänta sig av varandra och att Union Berlin kommer göra allt för att få med sig ett så bra resultat som möjligt till returen nästa vecka.

Läget i truppen

Det finns både skavanker och skador i Union Berlins trupp just nu. Niko Gießelmann har kunnat vara med på träningarna och det har sett bra ut. Han kommer kanske kunna var med i truppen. Andras Schäfer dras fortfarande med sin fotskada och Jérôme Roussillons skavanker har inte släppt tillräckligt för att han ska kunna vara med. Annars är alla tillgängliga och står till tränarens förfogande

Man måste höja sig ett snäpp i denna match

Union Berlin har tappat lite i sin starka form. Det har inte visat sig i förluster, för det är bara matchen mot Bayern München man har förlorat. I matchen mot Köln och Schalke blev det 0-0 i båda matcherna på hemmaplan. Det är de mållösa matcherna som är bekymmersamma för Union Berlin. Senast mot Köln såg det inte bra ut. Utan den suveräne Frederik Rønnow i mål i de senaste tre matcherna, så hade det sett betydligt värre ut. Han storspelade och är en av lagets just nu bästa spelare. Mot Köln såg det emellanåt bedrövligt ut. Man gjorde det på tok för svårt för sig själva i situationer man hade kunnat lösa betydligt enklare. Effektiviteten med boll infann sig heller inte, då avsluten var alldeles för tama eller missade målet. Man tog också för lång tid på sig med bollen framför mål. Den matchen var inte direkt underhållande och mot Union Saint Gilloise måste man försöka höja sig ett snäpp och hitta tillbaka till den gamla formen. Annars kan man få det jobbigt. Det gäller att sätta ned foten och visa vem det är som bestämmer i matchen. Hunger och passion måste vara där i detta historiska skede. Jag vill det och de andra fansen vill det. Jag tror att spelarna också vill det också, men då vill det till att skärpan framför mål ska vara på plats och att man inte tar för lång tid på sig framför mål. Det gäller att göra det bästa och det mesta av bollen när man har den för att vinna matchen. Det är dagens sanning.

Laguppställningar

Union Berlin: Ännu ingen startelva tillgänglig. Den kan först ses innan avspark.

Union Saint Gilloise: Ännu ingen startelva tillgänglig. Den kan först ses innan avspark.

Avspark är 18:45 på die Stadion An der Alten Försterei i Berlin, Berlin. Sändningen börjar 18:40 på Viaplay.

TV: Union Berlin slog ut Ajax

Johan Holmberg@Redjohnzo2023-03-09 00:24:00
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig