Lagbanner
An der alten Forsterei, 2023-05-27 15:30

Union Berlin - Werder Bremen

Inför Union Berlin vs Werder Bremen

Ligans sista omgång är här. Union Berlin har chans att avsluta på topp med en hägrande plats till Champions League i sikte. Här är tränarens tankar och läget i truppen inför sista matchen hemma mot Werder Bremen.

Tränarens tankar

Det är en match där mycket står på spel, men tränare Urs Fischer inledde presskonferensen med att säga att det är så i alla matcher. Han sa dock att det blir en utmanande uppgift de har för sig på lördag eftermiddag. Även om Werder Bremen inte fick resultaten med sig i sina senaste matcher, så var det väldigt jämna matcher och Urs Fischer sa att det måste krävas en särskild prestation av Union Berlin för att lyckas vinna. Om Werder Bremen sa han att de är ett välorganiserat och kompakt lag med en stabil grund på väg framåt. De har en bra aggressivitet i sitt spel och utmanar hela tiden sina motståndare genom att ha hög press på dem. Där uppe har de också två targetspelare som man måste se upp med och som de gärna använder sig av, sa Urs Fischer. Avslutningsvis sa han att Werder Bremen inte kommer skänka bort något gratis och att Union Berlin själva måste göra sina saker väl för att allting ska funka.

Läget i truppen

Alla spelare står till tränarens förfogande. Den enda som inte ät tillgänglig för spel är Andras Schäfer som återigen dragit på sig en fotskada. Annars är alla friska och skadefria.

Framgångssagan Union Berlin kan avsluta säsongens kapitel på storartat vis

För Union Berlin och deras fans har den 27 maj en särskild betydelse. Det var nämligen på det datumet som man för fyra år sedan spelade kvalmatchen mot Stuttgart och tog det historiska klivet upp i Bundesliga. Då utbröt det stora segerscener inne på arenan och i hela Köpenick. Framgångssagan har sedan dess bara fortsatt. Milstolpe efter milstolpe har uppnåtts och man har varit involverad i toppstrid de senaste säsongerna, avancerat lång i cupen och varit ute på Europaturné. Det har spelats i Conference League och Europa League. Det enda som fattas nu är en plats i den finaste av turneringar, Champions League. Detta kan mycket väl inträffa den 27 maj, men för att det ska ske så måste alla förutsättningar gå Union Berlins väg och matchen mot Werder Bremen vinnas. På samma poäng som Union Berlin befinner sig Freiburg som också vill komma in i fotbollens finaste salong. Mellan klubbarna skiljer det blott fyra mål. Målskillnaden kommer alltså ha en enorm betydelse ifall de båda slutar på samma poäng efter den sista omgången. Union Berlin har ingenting att förlora, det är bara full fart framåt mot nya historiska triumfer som gäller.

Laguppställningar

Union Berlin: Rønnow - Doekhi, Knoche, Leite - Trimmel (c), Laidouni, Khedira, Haberer, Roussillon - Becker, Behrens

Werder Bremen: Pavlenka - Veljkovic, Stark, Friedl (c) - Schmid, Bittencourt, Gruev, Schmidt, Jung - Füllkrug, Ducksch

Avspark är 15:30 på die Stadion An der Alten Försterei i Berlin, Berlin. Sändningen börjar 15:20 på Viaplay med engelska kommentatorer.







 

Johan Holmberg@Redjohnzo2023-05-27 00:08:58
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig