Lagbanner
An der alten Forsterei, 2023-01-31 20:45

Union Berlin - Wolfsburg

Inför Union Berlin vs Wolfsburg

Inför Union Berlin vs Wolfsburg

Dags för åttondelen av tyska cupen. Det är vinna eller försvinna som gäller för två av Bundesligas formstarkaste lag. Här är tränarens tankar och läget i truppen inför åttondelen.

Tränarens tankar

Presskonferensen inleddes med att Urs Fischer höll med pressansvarige om att det blir en svår uppgift att ta sig an Wolfsburg. De är ett lag som är på god väg och är laget för stunden som ät i en god form. Som lag är de solida, på plats, kompakta och välorganiserade. De är också ett lag där alla arbetar för och med bollen. Det finns många fantastiska snabba spelare i Wolfsburg som också är duktiga i en mot en-situationer. De lägger också svåra bollar mot backlinjen och är duktiga på andrabollarna. Han avslutade med att säga att det blir en tuff uppgift att gå vidare till nästa omgång.

Läget i truppen

Alla spelare förutom tre är tillgängliga. Genki Haraguchi är inte med i truppen då han ganska nyligen bytte klubb till VFB Stuttgart. Mer om det senare. Andras Schäfer kan inte vara med på grund av fotskadan han ådrog sig i helgens match och Morten Thosrby är ännu inte redo för spel, men han har varit med och tränat och är på god väg. Annars är alla tillgängliga.

Två formstarka lag gör upp om platsen till kvarten

Det är inte bara ligan som återstartat, nu har det även blivit dags för cupen och ett formstarkt Union Berlin tar emot ett formstarkt VFL Wolfsburg hemma på die Stadion An der Alten Försterei, Skillnaden mellan cupen och ligan är att i cupen får du bara en chans, sen måste dun vänta en hel säsong innan det är dags igen. Det är därför det är viktigt att man är med från första början och inte släpper in för många enkla misstag genom stress och felbeslut. Vad Union Berlin behöver göra i denna match är att direkt hitta en stabilitet och ta kontroll över matchen tidigt eller göra det så besvärligt för motståndaren som möjligt att försöka ta sig in i straffområdet. I de tidigare matcherna i ligan har det oftast sett svagt och förhastat ut i första halvlek men desto bättre och starkare i andra. Mot detta formstarka motstånd krävs det direkt att man sätter ned foten för att kunna föra sitt spel redan från första början och inte låta det vänta för länge.
Det är som sagt en utslagsmatch vi har att göra med och huruvida det kommer vara samma startelva som tidigare återstår att se. Jag skulle tro att det sker ombyte i startelvan då man har många att välja på nu och det finns lite nya spelare som gärna vill visa upp sig. Det har varit ett tätt matchande, så byten kommer nog krävas.

Laguppställningar

Union Berlin: Rønnow - Baumgartl, Knoche, Diogo Leite - Trimmel, R. Khedira, Juranovic - Seguin, Haberer - Becker, Jordan

Wolfsburg: Casteels - R. Baku, Bornauw, van de Ven, Paulo Otavio - Arnold - Svanberg, Gerhardt - Wimmer, Kaminski - Marmoush


Avspark är 20:45 på die Stadion An der Alten Försterei i Berlin, Berlin. Sändningen börjar 20:40 på Viaplay med engelska kommentatorer.


 

Johan Holmberg@Redjohnzo2023-01-31 01:23:56
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig