Lagbanner
Kan Union forsätta prestera på topp?
Ska 32 åriga Kevin Behrens forsätta spruta in mål, ett hattrick igen kanske?

Kan Union forsätta prestera på topp?

Union Berlin har börjat bäst i ligan, först en säker 4-1 vinst mot ett ganska starkt Mainz med det räckte inte för dom fast dom fick med sig två straffar som den danska målvakten Frederik Ronnow räddade. Det var inga problem för Kevin Behrens att göra mål för han gjorde sitt första hattrick i Union Berlin tröjan. Andra omgången fick dom resa till Darmstadt där dom vann med 1-4 fast dom fick spela med en man mindre i andra halvleken men Kevin Behrens slog till igen med ett mål.

Inför Union Berlin vs RB Leipzig
Tredje omgången mot RB Leipzig, Union Berlin tog sex poäng förra säsongen mot Leipzig, kan dom göra det igen? Den här gången utan toppspelarna Christopher Nkunku, Dominik Szoboszlai och
Josko Gvardiol men fått även in några fräscha bra spelare som unga talangen på lån Xavi Simons från PSG som har börjat bra i Leipzig, även Lois Openda från Lens, Fabio Carvalho på lån från Liverpool. En väldigt bra match med mycket bra kvalite, kan Leipzig stoppa Unions fantastiska hemmaform, förra säsongen förlorade inte Union en enda hemma match i ligan, elva vinster och sex oavgjorda så ska bli spännande och se om dom är lika starka hemma i år igen. Leipzig som var starka förra säsongen som hamnade på tredje plats med Union Berlin som va i hälen på fjärde plats, men utan målsprutaren Nkunku som vann skytteligan tillsammans med Fullkrug förra säsongen på sexton mål så kan det bli tufft för Leipzig eller inte? För nykomlingen Openda som gjorde 21 mål i Ligue 1 för Lens förra säsongen som har ersatt Nkunku har börjat bra med två mål, kan han forsätta med sin toppform?

Union Berlins anfallare 32 år Kevin Behrens, som aldrig spelat högsta divisionen i tyskland, innan Union har han spelat i Sandhausen som är i andra ligan i Tyskland, han värvades till Union Berlin 2021/2022 och gjorde sitt första hattrick i Union Berlin tröjan i starten mot Mainz, alla mål på nick. Han är ett monster där fram och han har ungefär samma spelstil som Harry Kane, en stor och stark som är bra i luften. Efter matchen hemma mot Mainz som slutade 4-1 vinst så gick det ut med en bild på Kevin Behrens cykla hem från matchen, tänk att från alla sina fotbolls år har spelat i division 3 och division 2 och senare bli värvad av ett just nu topplag i Bundelsliga som 30 år sen så cyklar han hem efter matchen mot Mainz som han gjorde hattrick och nu ska han få spela Champions League, en väldigt spännande spelare och en spelare som backarna ska se upp för.

Kan Union skrälla i Champions League?
Union Berlins väntan är över med att få spela i Champions League, man väntade ju bara på det, man har sett dom senaste åren hur starka dom har blivit och nu är dom äntligen här. Inte den enklaste gruppen då man börjar med att resa till Madrid då man får spela på Santiago Bernabéu-Stadion mot Real Madrid som har startat säsongen på bästa sätt och enda laget i La Liga med tre av tre vinster, men man är inte förvånad efter Carlo Ancelottis värvningar för den här säsongen, formstarka Jude Bellingham som leder skytteligan med 4 mål och har även 1 assist så kommer det bli enväldigt tuff match för Union Berlin. Efter den så får dom besök igen av det portugisiska Braga som var på besök förra säsongen då dom var i samma grupp i Europa League i fjol där det var snålt med mål i båda matcherna, första i Berlin slutade 1-0 och i nordvästra Portugal så blev det 1-0 åt hemmalaget. Här kan nog Union berlin ta några viktiga poäng som kan bli avgörandet i gruppen för dom. Sen får dom besök av de starka regerande Serie A mästarna Napoli som har startat nya säsongen på bästa sätt med tre av tre vinster och med en av världens bästa anfallare Victor Osimhen som toppade skytteligan med 26 mål i Serie A förra säsongen, han måste Union hålla ett extra öga på.



 

Elliot Andrieu2023-09-02 16:30:00
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig