Lagbanner
WWK ARENA, 2024-04-12 20:30

Augsburg - Union Berlin

Union Berlin reser till Augsburg för ett tufft bortamöte mot ligasjuan
En svår bortamatch väntar Union Berlin, utan bland andra Gosens och Vertessen.

Union Berlin reser till Augsburg för ett tufft bortamöte mot ligasjuan

Efter en hedersam 0-1 förlust i Köpenick mot Bayer Leverkusen är det dags för ett nytt tufft möte på fredagskvällen för Union Berlin borta mot Augsburg. Här är tränarens ord och tankar samt min analys inför matchen.

Tränare Nenad Bjelicas ord från presskonferensen

Presskonferensen inleds med tråkiga nyheter. Hela sex Union-spelare missar matchen ikväll. Det rör sig om Jakob Busk, Yorbe Vertessen, Jerome Roussillon och Josip Juranovic som är skadade, medan Robin Gosens och Lucas Tousart är avstängda. Nenad börjar med att berömma Augsburgs spel den här säsongen. "De är väldigt farliga, osköna att spela mot och väldigt direkta i sitt spel. De förtjänar sin placering i tabellen, men om vi kan spela vårt bästa är jag säker på att vi har goda chanser". Han får först frågan om det låga antalet ytterbackar som är tillgängliga. Där svarar han att vår mångsidige tjeckiske mittfältare Alex Kral är ett alternativ för den högra ytterbackspositionen. Vi får dock inget mer konkret svar än så. Han fortsätter med att säga att fullt fokus ligger på denna matchen. "Vi vill inte planera längre fram än så". Han tar även upp Unions dåliga svit mot Augsburg och säger att den blir svår att bryta, men att sådana sviter till slut alltid bryts och hoppas att det gör det denna helgen. Nenad fortsätter med att påtala att vi måste göra mål, oavsett om det är Mikkel Kaufmann eller Benedict Hollerbach. Förra helgens match tas upp som ett bra exempel på när Union visade karaktär och att man ska ta med sig det mot Augsburg. Vidare pratar han om att Vertessen tyvärr inte kunde bytas ut direkt efter sin skada, då ingen spelare var redo och uppvärmd. Hans landsman Josip Juranovics situation tas också upp där han påtalar att han har samma relation till honom som till alla andra spelare, men att Christopher Trimmel har tagit över startpositionen från kroaten. Han poängterar återigen när han får frågan om vad som saknas, att det är målen där man varit nära mot både Stuttgart och Frankfurt. Christian Arbeit får sedan frågan om kritiken som riktats mot hemmatröjan i förra matchen och svarar att alla har rätt till sin åsikt. "Vissa gillade den, andra hatade den och det är så det ska vara".

Analys av Augsburg

I Union saknas det som bekant sex spelare, men skadeläget i FC Augsburg är desto mer oklart. Klart är att ytterbacken Robert Gumny, spelmotorn Niklas Dorsch och mittfältaren Elvis Rexhbecaj missar matchen. Backarna Iago, Reece Oxford, Kevin Mbabu och Raphael Framberger samt mittfältarna Kristijan Jakic och Fredrik Jensen är osäkra till spel. Som tränare Nenad var inne på kommer det bli självfallet bli en tuff och fysisk match mot Augsburg. Union har inte vunnit mot dagens värdar på de två senaste försöken och när lagen har mötts har det allt som oftast varit tajta, tillknäppta ställningar på planen. Augsburgs tränare Jess Thorup brukar använda sig av en stabil 4-5-1 uppställning där den tidigare SV Darmstadt-forwarden Phillip Tietz agerar ensam forward. Han tillsammans med den tekniske och snabbe yttern Ruben Vargas får räknas som de största hoten för hemmalaget som annars inte är bland de spetsigaste laget i Bundesliga. Backlinjen består nästan alltid av rutinerade pjäser såsom lagkaptenen (med det omöjliga efternamnet att uttala) Jeffrey Gouweleeuw, tidigare Wolfsburg-backen Felix Uduokhai och Premier League-erfarne Kevin Mbabu. Laget återfinns på en respektingivande 7:e position i tabellen som kan innebära en Europaplats till Conference League vid en Leverkusen-vinst i finalen av DFB-pokal.

Läget i Union

Jag tror jag talar för de flesta Union-supportrar när jag säger att Augsburg och WWK Arena är en av de jobbigaste bortamatcherna på säsongen. En 6 timmar lång bilresa är det från Berlin till Augsburg och med tanke på att det är en fredagsmatch kan vi räkna med att inte alla Union-supportrar kommer kunna ta sig till matchen. Nåväl, tillbaka till det sportsliga. Det kommer krävas ytterligare en hundraprocentig insats från Union om vi ska kunna plocka hem tre poäng till huvudstaden. Matchen är såklart också av största betydelse eftersom det endast är 6 poäng ner till kvalplats där Mainz just nu huserar och ytterligare en pinne ner till Köln. Därför vore en seger av största vikt och lägg därtill att vi i så fall endast skulle vara 4 poäng bakom just Augsburg. Men fokus ska förstås fortfarande vara på att säkra kontraktet så fort som möjligt och hålla avståndet till lagen på nedflyttningsplats intakt. Det ska bli spännande att se hur tränaren väljer att formera laget ikväll med bara en naturlig ytterback tillgänglig. Min gissning är ändå att kapten Trimmel tar platsen till höger och att Diogo Leite flyttas upp ett hack i banan till vänsterbacksplatsen. Ett alternativ skulle kunna vara att spela Trimmel till vänster och Haberer eller Kral till höger. Vilka som bildar en duo på topp blir enklare att förutse nu när Vertessen missar matchen på grund av skada. Jag tror i slutändan Nenad prioriterar fart och genombrottskraft och då ska Hollerbach och Kaufmann gå före Kevin Volland i startelvan. Tippar matchen 1-2 till Union.

Eisern Union!

Carl Wass@CW_02s2024-04-12 18:57:47
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig