An der alten Forsterei, 2023-01-31 20:45

Union Berlin - Wolfsburg
2 - 1

Union Berlin vidare efter jämn match
Union Berlin tog sig vidare efter en jämn underhållande match.

Det var vinna eller försvinna som gällde för två av Bundesligas formstarkaste lag. Efter en jämn och underhållande match fick Union Berlin till slut därifrån som segrare.

Union Berlin hade en tuff utmaning i att försöka vinna mot Wolfsburg i cupen. Det var gästerna som tog ledningen efter att ha skickat ut bollen mot en av sina snabba kantspelare som satte fart ned mot hörnflaggan och skickade in den till en fri Luca Waldschmidt som satte in den redan i den sjätte minuten. Union Berlin hade ännu inte vaknat och den tidiga ledningen för bortalaget blev en väckarklocka för dem. Det dröjde inte alltför länge innan dem gjorde vad hemmapubliken sade åt dem att göra, nämligen att göra mål. I vad som såg ut som en inövad hörnvariant skickade Josip Juranovic in bollen till det bortre hörnet av straffområdet dit mittbacken Robin Knoche kom rusandes in och enkelt bredsidade in den i det vänstra hörnet på sin före detta klubb. Målfirandet blev därför ganska lågmält. Bollarna fortsatte komma från kanterna in mot straffområdet för Union Berlins del. Jordan Siebatcheu träffade krysset på vad som först såg ut att vara en ganska så ofarlig boll. Inlägget kom från den vänstra kanten från samme Juranovic som tidigare.

Första halvan var jämn och den andra fortsatte i samma tecken. Union Berlin hade en chans som hade kunnat bli farlig, men Rani Khedira grävde lite för djupt och bollen åkte en bit över ribban och blev därmed ofarlig. Sedan blev det Wolfsburgs tur som kom avancerandes längs med vänsterkanten och slog en perfekt boll i en lucka som uppstått i Union Berlins backlinje, men man backlinjen lyckades precis avvärja den i tid så att den kom ut till Ridle Baku som drog på ett skott som Frederik Rønnow var med på noterna på och stoppade den från att gå in.
Det gjordes även lite byten under matchens gång och det var Union Berlin som fick ut mest av dem. Kevin Behrens fick hoppa in i Jordan Sieabatcheus ställe i den sextiotredje minuten och även nyförvärven Aïssa Laïdouni samt Jérôme Roussillon fick komma in. Det var dock Kevin Behrens som skulle fortsätta med sin fina form han visat upp på sistone. De nya och pigga spelarna kom in med mycket energi som sedan skulle resultera i 2-1 för Union Berlin. I den sjuttionionde minuten slog Kevin Behrens till efter ett finns samarbete från inbytte Paul Seguin och nyckelspelaren Sheraldo Becker. Seguin löpte ned mot högerkanten och skickade in den mot det vänstra hörnet av straffområdet där Sherldo Becker stod och som sedan enkelt satte ned bollen till Behrens som bredsidade in den. Ett viktigt mål för Union Berlin som nu hade gjort en stark återhämtning.

Med tio minuter kvar tycktes allting vara lite lugnare för Union Berlin, men de gula korten haglade under matchen och en spelare som var i farozonen var Niko Gieβelmann. Han hade tidigare ett gult kort och hade dragit till sig domarens uppmärksamhet ett flertal gånger tills hans slutligen blev fälld för vad domaren ansåg vara en filmning. I den åttiosjunde minuten åkte han på sitt andra gula och fick därmed det röda som innebär att han inte får spela i kvartsfinalen. Pressad av den plötsligt förändrade matchbilden mot ett Wolfsburg som ännu inte gett upp hoppet om en kvittering, beslöt sig Urs Fischer för att ta ut en anfallare och sätta in en försvarare för att kunna täppa till där bak. Den som fick dra nitlotten var inbytte Jamie Leweling som inte hann vara inne mer än tre minuter innan han blev utbytt mot den förra Wolfsburg-spelaren Jérôme Roussillon.

Den sistnämnde var direkt involverad i farligheter och hade ett gyllene läge att avgöra mot sina förre detta lagkamrater när han på en kontring helt ensam kunde springa fram mot Wolfsburgs mål och bara peta in den, men frågan är om hans kamratskap med de gamla lagkamraterna sitter i alldeles för mycket för att han skulle kunna göra mål mot dem. Ofattbart nog, så missade han det öppna målet och satte den mitt på en av försvararna som hunnit jobba hem. Det var det sista som hände och hans nya medspelare i Union Berlin tog det hela med ro och lät honom göra mål från samma vinkel igen under ärevarvet efter matchen.

Union Berlin tog sig vidare till kvartsfinal i vad som var en jämn och underhållande match att titta på. Nu återstår det att se vilka man kommer få i kvarten. Innan dess väntar dock en match i Bundesliga hemma mot Mainz på lördag. Det kommer bli en jämn match den med, men de tre poängen ska tas för att komma ett steg närmare målet om nytt kontrakt och för att kunna hänga kvar i toppen.