Union Berlin - Werder Bremen
1 - 2

Skadeskjutet Bremen vann i Berlin

Två straffar, tio skador och tre poäng för Werder Bremen mot Union Berlin

Werder Bremen tog under lördagen säsongens andra trepoängare i Bundesliga. Debutanterna Union Berlin stod för motståndet på Stadion an der alten Försterei. En på förhand överkomlig uppgift, som kom att bli desto svårare av den uppsjö av skador som drabbade den grönvita truppen dagarna innan match. Tio spelare stod på skadelistan när matchtruppen presenterades. Fem av dem var försvarare, och detta bara veckor efter att klubben beslutat att låna ut Felix Beijmo till Malmö FF för ökad chans till speltid. Backlinjen Werder ställde upp med denna lördag liknade inte någon annan under Florian Kohfledts tid som huvudtränare. Från vänster till höger: Marco Friedl, Christian Groß, Theodor Gebre Selassie, Michael Lang. Beijmo hade inte haft svårt att platsa i Werder Bremens startelva i nuläget...

Skadelistan till trots fick Werder en kanonstart på matchen. Davy Klaassen fixade straff efter mindre än minuter, och tog själv han om den på bästa sätt. 0-1 i femte minuten. Hemmalaget kvitterade dock mindre än tio minuter senare, genom svensken Sebastian Andersson. Också det målet kom från elva meter. 1-1 stod sig in i halvtid. Två mål i första halvlek, båda på straff, som båda fastställdes efter VAR-beslut.

Men än var kvällens sista straffspark inte slagen. Tio minuter in i andra halvlek är Theodor Gebre Selassie nära att stöta in 1-2 på bortre stolpen i samband med hörna. Han stoppas dock av en tröjdragning från hemmakaptenen Trimmel. Domaren pekar på straffpunkten, utan VAR denna gången. Davy Klaassen stegar fram på nytt, placerar bollen i samma hörn som timmen tidigare, men överlistar inte Gikiewicz i hemmamålet en andra gång. Bollen istället ut till hörna, där Niclas Füllkrug når högst på första stolpen och nickar in 1-2 i minut 55. Två gul-röda kort delades ut i slutminuterna, ett till Subotic i hemmalaget, och ett till Bremens Nuri Sahin, men resultatet stod sig matchen ut. Werder vinner andra matchen i rad och klättrar till nionde plats i en haltande tabell.

Nästa match är RB Leipzig hemma, nu på lördag kl 15:30.