Lagbanner
2019-04-20 15:30

Bayern München - Werder Bremen
1 - 0

Werder föll knappt i München - men har cupfinal i sikte

Werder föll knappt i München - men har cupfinal i sikte

Bremen har chans till revansch redan på onsdag - då en finalplats i DFB-pokal står på spel

Werder Bremen har förlorat sin första fotbollsmatch 2019. Den förlustfria sviten levde ända in i slutet av april, men nederlaget i München behöver inte markera slutet på den framgångsrika period som den här våren har inneburit. De grönvita stod för en väl genomförd defensiv match och hade vittring på en pinne en bit in i andra halvleken. Brytpunkten blev Milos Veljkovics utvisning efter en knapp timmes spel. Efter det gick det inte att stå emot ett formstarkt hemmalag. Bayern München vann matchen med 1-0 efter mål av Niklas Süle med kvarten kvar. Resultatet innebär också att Werder för första gången säsongen 2018/19 lämnar en match mållösa.

Werder har dock chans till en ovanligt tidig revansch. På onsdag möts lagen igen, då på Weserstadion i Bremen. En finalplats i DFB-Pokal står på spel. I den andra semifinalen möts RB Leipzig och HSV. Drömmen om ett Nordderby i finalen lever alltså vidare in i semifinalerna. Ett sådant derby skulle vara det största på många år, förmodigen det största sedan derbyna i UEFA-cupens semifinal våren 2009. Två klubbar som törstar efter titlar, två ärkefiender, två underdogs i sina respektive semifinaler. Chansen att både Bremen och Hamburg tar sig till finalen är försvinnande liten, men det är med säkerhet det scenario som de båda lagen och dess supportrar hoppas på. 

Vad talar då för Werder på onsdag?

  • Att man lyckades hålla siffrorna nere och göra en stabil insats idag är positivt för självförtroendet
  • Hemmaplan! Allt är möjligt på Weserstadion.
  • Cuptraditionen! Werder är turneringens näst mest framgångsrika förening. Ettan på den listan heter visserligen Bayern München... Men strunt i det.
  • Motivationen! Både titeln och europaplatsen som en cupseger resulterar i är tungt eftertraktade i hansestaden. Nere i södern prenumererar man på båda två. Hur viktig är egentligen cupen för Bayern i år? Sannolikt inte i närheten av lika viktig som för Bremen.
  • Claudio Pizarro! Den mannen vet hur man vinner cupen. Han har gjort det sex gånger, en av gångerna var med Bremen 2009, Werders senaste titel. Pizarros rutin och ledaregenskaper kan bli ovärderliga i exempelvis en straffläggning. Dessutom: att Pizarro skulle avsluta karriären med att ta Werder till sin första titel på tio år är för bra för att inte få bli sant.

Werder Bremen - Bayern München
Onsdag 24 april, 20:45
Weserstadion, Bremen
Matchen sänds på Viasat Fotboll och Viaplay

Ludvig Sandahl2019-04-20 20:58:04
Author

Fler artiklar om Werder Bremen