Regerande mästarna förstärker
Denver Broncos och Los Angeles Rams har båda gjort affärer den senaste veckan.

Regerande mästarna förstärker

Nästa veckas trade deadline, den 29 oktober för att vara exakt, närmar sig och vi har redan fått se ett antal duktiga spelare byta arbetsgivare.

Under tisdagen förstärkte San Francisco 49ers sin offensiv då man plockade in veteranen och tillika recievern Emmanuel Sanders (samt ett draftval i femte rundan 2020) från Denver Broncos i utbyte mot två draftval i nästa års draft, ett i tredje rundan och ett i fjärde rundan. 49ers har överraskat många den här säsongen i och med att man efter sju veckor är ett av två lag som fortfarande står som obesegrade och trejden ifråga visar att Kyle Shanahans mannar menar allvar. Laget har en stabil defensiv grund att stå på och kan quarterback Jimmy Garappolo fortsätta leverera på samma nivå så kan de guldröda mycket väl bli en joker i slutspelet.

Föga förvånande är det andra obesegrade laget de regerande mästarna New England Patriots som hittills rullat fram som en ångvält genom ligan och för att skaffa sig ytterligare djup på anfallssidan så hämtade patrioterna in recievern Mohamed Sanu från Atlanta Falcons. Det har länge varit en illa dold hemlighet att Bill Belichick viljat värva Sanu till Patriots organisation då denne ansetts passa bra in i lagets spelsystem men av olika anledningar har det aldrig blivit verklighet förräns nu. Timingen för affären var god eftersom det under onsdagen blev offentligt att Josh Gordon placerats på lagets långskadelista.

Den mest omtalade affären än så länge, förutom att Los Angeles Rams i förra veckan blev Jalen Ramseys nya klubbadress, är den som skickade Detroit Lions safety Quandre Diggs till Seattle Seahawks i utbyte mot ett femteval 2020. Diggs har varit en av Lions stabilaste pjäser i det defensiva spelet och under 2018 blev han utvald till Pro Bowl efter att ha noterats för 78 tacklingar och tre interceptions. Huvudpersonen själv var smått chockad av nyheten men uttryckte trots det tacksamhet till Detroits organisation på sociala medier. Någon som däremot inte uppskattade trejden var cornerbacken Darius Slay som på Twitter hade ett och annat att säga om detta.

Björn Bellviken2019-10-24 16:00:00
Author

Fler artiklar om NFL