AFC South Draftanalys

AFC South Draftanalys

Hur gick det egentligen för samtliga lag i draften? vad hände egentligen efter runda 1? Här kommer en artikelserie med en analys av samtliga divisioner i NFL.

Houston Texans

Val i draften:

Round 3: Davis Mills, QB, Stanford
Round 3: Nico Collins, WR, Michigan
Round 5: Brevin Jordan, TE, Miami
Round 5: Garret Wallow, LB, TCU
Round 6: Roy Lopez, DT, Arizona
Förstarundavalet:

Då Texans inte hade något val i förstarunda får vi helt enkelt diskutera deras 3:e(!) runde val där laget till allas förvåning valde quarterbacken Davis Mills från Stanford. Detta skapar massor av frågetecken kring Deshaun Watsons vara eller icke vara men också hur det tänker inför 2022 års draft då de troligtvis kommer välja topp 3...Hur som helst så är Davis Mills en helt ok quarterback som inte riktigt kunnat visa vad han går för i college på grund av enorma skadeproblem. Dock en arm av NFL-klass och en förmåga att få iväg bollen snabbt, påminner en del om Mac Jones. Det ska nämnas att han är ungefär lika rörlig som en lyktstolpe vilket sätter ett enormt tryck på receivrar att bli öppna samt den offensiva linjen att ge honom tid. 


Favoritvalet:

Alla Houstons val är lite mjäkiga och måste jag välja en spelare av dessa är Nico Collins helt klart min favorit MEN att Houston bytte upp sig för att plocka honom och ge upp draftkapital som de egentligen behöver mer är allt annat är godkänt. Dock så är Nico Collins en intressant receiver som är både tung och lång och som inte imponerat sett till produktion men mycket kan ledas till ett minst sagt underkänt quarterback-spel i Michigan. 


Överraskningsvarning från dag 3:

Inte mycket att imponeras av här men klart TE Jordan Brevin är intressant och ser man honom som en receiver är det helt klart intressant och Brevin har sin största styrka i att skapa yards efter mottagning. En mindre tight end som kommer säkerligen få sina chanser i år men måste lägga på sig mer muskler och arbeta med blockspelet. 

Indianapolis Colts

Val i draften:

Round 1: Kwity Paye, EDGE, Michigan
Round 2: Dayo Odeyingbo, EDGE, Vanderbilt
Round 4: Kylen Granson, TE, SMU
Round 5: Shawn Davis, S, Florida
Round 6: Sam Ehlinger, QB, Texas
Round 7: Michael Strachan, WR, Charleston (WV)
Round 7: Will Fries, OL, Penn State

Förstarundavalet:

Kwity Paye var inför draften min DE1 och har verkligen alla verktyg för att bli en av ligans främsta. Men ser man nyktert på det har han än så länge inte producerat många sacks eller pressures MEN utvecklingspotentialen är för stor och den fysiska profilen går inte att bortse. Colts som valt 3 stycken edgerushers i andrarundan senaste åren och ingen av dessa har utvecklats som Colts önskat. Med valet av Kwity Paye får man ingen garanti men näst intill.

Favoritvalet:

Kwity Paye….Enligt min åsik gjorde Colts ingen superdraft. Det är egentligen Paye som summerar hela deras draft då de andra troligtvis inte kommer bli mer än rotationsspelare eller reserver. Paye kommer stå på linjen vid dag 1, sanna min ord.


Överraskningsvarning från dag 3:

Om jag tvingas välja en kommer det bli safetyn Shawn Davis från Florida där han var dirigenten bland deras defensiva backar. Dock ojämn både i matcher och från säsong till säsong och imponerade på ingen under Senior Bowl då han hade sämsta betyget i 1-on-1 övningen. 

Jacksonville Jaguars

Val i draften:

Round 1: Trevor Lawrence, QB, Clemson
Round 1: Travis Etienne, RB, Clemson
Round 2: Tyson Campbell, CB, Georgia
Round 2: Walker Little, OT, Stanford
Round 3: Andre Cisco, S, Syracuse
Round 4: Jay Tufele, DT, USC
Round 4: Jordan Smith, EDGE, UAB
Round 5: Luke Farrell, TE, Ohio State
Round 6: Jalen Camp, WR, Georgia Tech

Förstarundavalet:

Jaguars hade som all redan vet det första valet i hela draften men även ett till i förstarundan. Jaguars hade alla möjligheter till en ny start och det gjorde de med valet av Quarterbacken Trevor Lawrence. Svårt att säga något som inte redan sagt om Lawrence men det som skiljer Lawrence från de andra quarterbacksen i årets klass är inte armtalangen eller hur han läser spelet utan det handlar om helheten. Du kommer inte finna en till spelare på positionen som har alla delar av spelet och som varit en “NFL-spelare” från första dagen han startade för Clemson. Trevor Lawrence är dessutom en vinnare som kommer med en attityd och ledarförmåga som är svår att finna.

På samma sätt som trevor Lawrence är en home-run är Travis Etienne inte ett val du vill göra i en förstarunda. Man får ha hur mycket åsikter som helst men värdet på en runningback är inte högt. Plus Jaguars har redan Carlos Hyde och James Robinson på positionen men Urban Meyers besatthet av att ha de högst rankade talangerna lyser rakt igenom med detta valet. Spelaren Etienne är dock en väldigt bra runningback och kommer säkerligen göra en drös med poäng plus att han har bra relation både på plan som utanför med nya quarterbacken Trevor Lawrence.


Favoritvalet:

Trevor Lawrence så klart. Alltid häftigt med talanger som spås vara skillnaden mellan liv och död för ett lag och det ska inte bli något annat är högintressant att få följa han första steg i vad som spås bli en lång och framgångsrik karriär. Plus nu kommer man ju till och med vilja kolla på Jaguars.

Överraskningsvarning från dag 3:

En inte superintressant draft av Jags efter dag 2 men här blir det defensive tackle Jay Tufele och med hans rugby bakgrund går det inte att förneka hans fysiska styrka och tråkigt nog valde Tufele att inte spela 2020 men det man såg 2019 var en spelare som var explosiv från linjen och jämn i sin prestationer. Dock så var han aldrig dominant och man vet verkligen inte hur hans utveckling gått framåt eller bakåt. 

Tennessee Titans

Val i draften:

Round 1: Caleb Farley, CB, Virginia Tech
Round 2: Dillon Radunz, OT, North Dakota State
Round 3: Monty Rice, LB, Georgia
Round 3: Elijah Molden, CB, Washington
Round 4: Dez Fitzpatrick, WR, Louisville
Round 4: Rashad Weaver, EDGE, Pittsburgh
Round 6: Racey McMath, WR, LSU
Round 6: Brady Breeze, S, Oregon

Förstarundavalet:

Ett av redaktionens favoritdrafter i år och flera av mina favoritspelare hamna här i Titans. Förstarundavalet blev kanske den bästa Cornerbacken i Caleb Farley men som sjönk i draften på grund av en ryggoperation och tidigare skadehistorik. Dock håller Titans Farley från sjukstugan har de en helt otrolig corner som inte låter någon över bron som är både explosiv och en fantastisk förmåga att läsa av receivers. Farley är både lång och stor vilket i kombination med just explosiviteten har Titans valt en potentiell stjärncorner. 

Favoritvalet:

Här hade jag mer än gärna skrivit ner Caleb Farley men jag ska gå på den andra cornern Titans valde i Elijah Molden från Washington. En spelare som ses som draftens bästa slotcorner och som dessutom kan spela safety. Molden anses vara en äkta playmaker på sin position och dessutom en grym tacklare. Titans gick in i draften med stora behov på sitt secondary och kommer ur den med både Caleb Farley och Elijah Molden, fantastiskt. 


Överraskningsvarning från dag 3:

Här står det mellan Pittsburghs grymma passrusher Rashad Weaver som har potentialen att utvecklas till en riktigt bra DE för Titans som haft detta som svaghet under flera år. Att han föll hela vägen till runda 4 förvånar nog många. Den andra jag vill höja ett varningens finger för är safetyn från Oregon Brady Breeze som tyvärr inte spelade 2020 men som såg riktigt intressant ut 2019 och har han utvecklats framåt kan detta bli en stöld.


 

Christer Olofssonchristerolofsson091@gmail.com@christer0912021-05-10 14:36:48
Author

Fler artiklar om NFL