Chocktrade mellan Rams och Lions

Chocktrade mellan Rams och Lions

Under söndagen var det många som vaknade upp till nyheten att Lions MAtthew Stafford bytts till Los Angeles Rams och de betalade ett högt pris för QBn.

Detroit Lions skeppar sin Quarterback Matthew Stafford till Los Angeles Rams som i sin tur skickar sin QB Jared Goff och däremellan flera draftval. Detroit får förutom Jared Goff även ett val i 3:e rundan 2021 och även ett val i 1:a rundan i 2022 och 2023. Med andra ord ger Rams upp väldigt mycket för Stafford och satsar för att vinna nu snarare än sen.

Det var många som höjde på ögonbrynen när den förre draftettan Matthew Stafford beslutat att lämna Detroit Lions efter att ha draftats nummer 1 totalt av Lions 2009. Ryktena har varit många och de flesta såg Colts vara det ledande laget för hans underskrift men som en blixt från en klar himmel dök Rams upp.

En noterbar fakta kring traden är att det är två 1:or alltså både Jared Goff och Matthew Stafford gick ett totalt i sina respektive drafter. Stafford gick 1:a 2009 och Goff gick 1:a totalt 2016. I och med denna trade får vi också en förläning av kanske ligans absolut sjukaste streaks där Rams i och med Goffs byte nu bytt bort alla sina val i förstarundan sedan 2016. Alltså 2016-Goff, 2017-bytte bort, 2018-Brandin Cooks, 2019-bytte ner för mer val, 2020-Jalen Ramsey, 2021-Jalen Ramsey igen och med traden nu så kommer man inte ha ett val i förstarundan i 2022 eller 2023. Med detta sagt kommer Rams alltså när året 2024 inte ha valt en spelare i förstarundan på 7 år. Anmärkningsvärt minst sagt.

Vinnaren i Traden

På många sätt är det bara vinnare framförallt om Los Angeles som nu med en rutinerad och erkänt skicklig QB går och vinner alltihop. Man har redan ett av ligans absolut bästa försvar(Aaron Donald, Jalen Ramsey, John Johnson) och flera vapen på den offensiva sidan(Cooper Kupp, Robert Woods och Andrew Whitworth) så med nu en Matthew Stafford som har de vapen han har kan Rams verkligen gå får Super Bowl.

Även Matthew Stafford får äntligen spela i ett lag som inte bara kommer spela slutspel utan även chansen att få gå för Super Bowl. Det har varit en lång ökenvandring för Stafford i Lions där felrekryteringar och dålig generationsväxling gjort att hans karriär aldrig riktigt fick det där lyftet men nu ska han äntligen få spela i ett populärt lag och visa upp sig på primetime. 

Detroit Lions får även all förutsättningar att kunna bli vinnare på denna traden. Man får en bra quarterback i Jared Goff samtidigt som man får två tunga förstarundaval 2022 och 2023 vilket gör att man kan fylla på med bra talang runt Goff. Man förlorar sin franchise-qb men klipper navelsträngen med det gamla och kan verkligen bygga ett nytt lag från grunden. 

Vem förlorade på Traden då?

Den stora förloraren på förhand är såklart JAred Goff som hamnar i ombyggnationen och får börja om lite på noll. Han missar tåget där Rams tuffar mot Super Bowl och hamnar i en liknande situation som han gjorde när han draftades av Rams där de var i en ombyggnation. Sen finns det flera unga lovande spelare på den offensiva sidan(Kenny Golladay, Marvin Jones , De’andre Swift) som Goff kan arbeta med. 

Det går att argumentera för att Rams är lite förlorare också men detta baserat på det långsiktiga då laget ger upp två val i förstarundan vilket gör att man blir lite lidande längre fram men samtidigt visar laget tydligt att man vill vinna Super bowl inom 2-3 år. 

 

Christer Olofssonchristerolofsson091@gmail.com@christer0912021-02-01 09:53:44
Author

Fler artiklar om NFL