Deshaun Watson vill lämna

Deshaun Watson vill lämna

En av NFLs längsta utdragna skilsmässor verkar få ett slut nu när stjärnquarterbacken officiellt lämnat in en begäran att få lämna Houston Texans.

Det var under torsdagen som uppgifter från NFL.coms Ian Rapoport  gällande att Houston Texans stjärnquarterback nu lämnat in en officiell begäran att få lämna Texans. Ryktena har varit många i flera veckor, till och med månader, och som man säger så är det sälla någon rök utan eld. 

Timingen med Texans förväntade presentation av deras nya huvudcoach David Culley, före detta assisterande coach i Baltimore Ravens, och att det ska vara detta som fått bägaren att rinna över. Det har varit en lång följetong att Watson vill bort men många rykten avfärdades när han skrev på ett nytt kontrakt så sent som i september på 4 år samt 156 miljoner dollar. Även i detta kontrakt finns det en “no-trade klausul” men som är till Watsons fördel då han bestämmer vilken klubb han vill gå till. Det är ju dock självklart att Texans inte vill bli av med sin guldklimp men samtidigt finns det flera exempel på stjärnspelare som sätter sig på tvären och får sin vilja igenom som Jalen Ramsey, Jamal Adams eller Yannick Ngakoue.

Deshaun Watson är en erkänt stor quarterback i ligan och ansedd som en stjärna. Många anser att Watson skulle kunna få ett mellanlag att lyfta och bli en utmanare direkt. Hans statistik för ett lag som inte är något av ligans bästa talar för sig själv eller hur låter detta:
16/16 matcher, 4823 yards, 33 TD och 7 interceptions.
Han har dessutom redan hunnit med 3 raka uttagningar till Pro-Bowl samt burit Texans på sina axlar och fått dem att framstå som en "one man army". 

Vad ska Watson ta vägen då?

Självklart är ryktena många och men det man måste förstå är att detta kommer bli en blockbuster-trade hur det än går. Det laget som ska plocka in Watson kommer behöva ge upp mycket både på kort och långt sikt. Här nedan kommer vi lista de mest troliga och hetaste ryktena:

New York Jets - 40%

En organisation i ombyggnad och som verkligen är ute efter en fräsch nystart och med två val i första rundan bland annat det 2:a totalt kan men ge det som Houston vill ha i draftväg plus att Texans troligen får Sam Darnold i utbyte vilket inte är dåligt. Här kan Texans få egentligen precis va de behöver.  Sett ur mitt egna perspektiv tycker jag inte det är troligt då man redan har en väldigt talangfull QB i Sam Darnold men som aldrig riktigt fått rätt förutsättningar så jag säger nej till denna destination. 

San Francisco 49ers - 50%

Visst organisationen och HC Shanahan älskar Jimmy Garropollo men det kan bli bättre och med Deshaun Watson får han en QB som både har en fint passningsspel och en mobilitet som Jimmy G saknar. Dock så har inte 49ers något i darftväg att ge utan här kommer en del spelare säkert vara inblandade och Jimmy G inräknat. KAnske är det just Garopollo som blir nyckeln i traden då han sedan tidigare har en fin relation med Texans GM Nick Caserio som jobbade med honom i New England. JAg anser att denna r trolig och i denna traden skulle Watson verkligen byta upp sig och få vara med och tävla om Super Bowl direkt, jag gillar denna traden ut båda lagens perspektiv.

Detroit Lions - 40 %

Ett lag som är i behov av en nystart och som precis förlorat en av ligans mest underskattade quarterbacks. Detroit är ett evig sorgebarn som verkligen sitter på en hel del potential i båda ändarna av planen men som inte får ut ett skvatt. Nu med ny HC och QB Matt Staffords exit ser man till Texans för lösningen. Här hade som sagt Watson fått vara med om ett nybygge och projekt men frågan är hur sugen han är på det? Ur mitt perspektiv vinner egentligen bara Detroit på det men frågan är om det räcker med bara Watson för att få Lions att flyga. Jag är tveksam. Känns spontant som att Watson byter ett kaos mot ett annat. 

Carolina Panthers - 80%

Här snackar vi möjligheter, Panthers har redan en god utvecklingskurva och en defensiv med spelare som Brian Burns och Jeremy Chinn och sedan en drös med unga offensiva talanger i Christian Mccaffrey, D.J Moore och Robbie Anderson finns det redan mycket på plats. Teddy Bridgewater har gjort det bra men med Watson skulle Panthers helt klart kunna hota på riktigt. Jag gillar denna traden åt båda håll faktiskt plus att Texans får en god QB i Bridgewater. 






 

Christer Olofssonchristerolofsson091@gmail.com@christer0912021-01-29 16:49:00
Author

Fler artiklar om NFL