Houston Texans har gjort sitt val av tränare!

Houston Texans har gjort sitt val av tränare!

Inte heller tog Texans lång tid på sig innan valet föll på det defensiva geniet Demeco Ryan från San Francisco 49ers.

Efter ha varit hållna gissla utav en viss person(quarterback) under ett par säsongen kom äntligen Texans frälsning i form av Cleveland Browns byteserbjudande inför denna säsongen. Nu kan äntligen Houston andas ut och börja bygga laget från grunden. Förvisso var resultat och prestation väldigt varierande med några spelare och byggstenar har vi fått se glimten av och nu tillkommer en av de kanske mest spännande unga tränarna i ligan. 

Vem är då Demeco Ryan?

Färsk ur Kyle Shanahans stab i 49ers kommer den före detta linebackern Demeco Ryan och precis som Frank Reich har Ryan spelat för laget som han nu ska vara huvudtränare för. Ryan var framgångsrik och hyllad spelare i Texans och han fick bland annat ett varmt välkomnande där orden “Welcome home” ekade. Förutom att han tidigare varit en NFL spelare och nu senast Defensiv koordinator för San Francisco 49ers är Ryan en excellent ledare som visat sig kunna utveckla topptalanger till stjärnspelare i ligan. En annan stor faktor som spelade in i anställningen var att Ryan visat gång på gång att han kan skapa defensiva spel och är innovativ när det kommer till taktik. 

"We're going to build a program filled with players who have a special work ethic and relentless mindset. I understand the responsibility I have to this organization and to the fans of Houston to build a winner and I can't wait to get to work."
- Demeco Ryan.

Hur är läget i Texans då?

Efter att nu ha haft tre olika tränare på tre år kommer det bli skönt för hela laget ochc klubben att få stabilitet och kontinuitet i och emd Demeco Ryans 6-årskontrakt. Ryan anländer till ett lag som bara börjat sina ombyggnation där förra årets draft satte en ribba av talang som nu måste fortsätta. Förra året draftade man väldigt väl och fick bland anant 4 spelare som blev startspelare direkt i CB Derek Stingley, S Jalen Pitre, G Kenyon Green och RB Dameon Pierce. DEssa fyra var under säsongen mycket spännande att följa och lär vara en del av Texans i många år framöver. Laget har en hel del pusselbitar på plats i offensiven men det saknas en långsiktig lösning på quarterback då Davis Mills inte är lösningen. 

Frågan är snarare hur Houston ska prioritera att förlänga med spelare som WR Brandin Cooks och OT Laremy Tunsil som håller hög klass men som börjar bli dyra i drift. Laget som Demeco ryan anländer till har dock väldigt mycket utrymme i lönebudgeten och precis alla möjligheter finns för Ryan att bygga laget precis så som han vill ha det. Ett drömscenario på många sätt.

Analys inför Postseason

Houston gör saker och ting rätt och tro oss vi tycker också att det känns konstigt att säga men med anställningen av Demeco Ryan gör man precis allting rätt. En ledare och även beprövad i ligan som kommer väga tungt i såval omklädningsrum som vid sidan av planen. Vad bör Texans fokusera pådå? Jo enkelt, fortsätta fylla på med talang. Det kommer bli spännande att se vad Ryan kan göra med topptalanger som Derek Stingley och Jalen Pitre men även vilka han kommer få via draften. Texans behöver egentligen allt på försvar men min en edgerusher och defensive tackle måste prioriteras. Räkna även med minst en linebacker då vi alla vet hur mycket Fred Warner och Dre Greenlaw användes i 49ers. Vår chansning är att DT och LB blir huvudfokuset efter runda ett och två.

Enligt vår analys bör man faktiskt förlänga med både OT Tunsil och WR Cooks då de kommer bidra med rutin och bra prestationer framförallt om(LÄS SKA) drafta en quarterback. Trots att Lovie Smith valde att peka långfingret åt ledningen i Texans genom att vinna sista matchen för säsongen och därmed överlämna det första valet i draften till Bears så kommer man troligen fortfarande få den främsta unga quarterbacken i Bryce Young från Alabama. Vi skulle även räkna med minst en receiver från free agency och en högt ur draften då det gäller att ladda upp med alternativ för Bryce Young.

Redaktionens ord

“Självklart ska det bli intressant och faktiskt kul att se hur Texans nu ska resa sig ur spillrorna som Deshaun Watson lämnade dem i och nu bygga något nytt. Tänk att gå från att göra nästan alla fel man kan göra osm organisation och nu faktiskt göra allting rätt. Texans har nu äntligen draft kapital och en jäkligt intressant tränare på plats. Vi hoppas nu bara på att laget landar Bryce Young och kanske Jordan Addison eller Quentin Johnston tillsammans med en riktigt utvecklingsbar linebacker så kommer Texans vara på gång på riktigt. I och med att Jaguars och Titans är så pass långt före Texans lär det inte bli tal om något slutspel men ge det 2-3 säsonger och denna divisionen ser jäkligt tight och intressant ut.”

 

Christer Olofssonchristerolofsson091@gmail.com@christer0912023-02-06 06:13:00
Author

Fler artiklar om NFL