Krönika "Gör alla rätt i rekryteringen?"

Krönika "Gör alla rätt i rekryteringen?"

Frågan låter förvånad och visst är det fullt rimligt att anta att lagen anställer rätt personal sett till vilka multimiljonföretag vi snackar om men det kändes soma tt det var längesedan lagen gjorde så pass många spännande och korrekta(åtminstone på papper) rekryteringar som denna post-season.

Med tanke på hur dåliga många lag varit på att anställa ny personal är det föga förvånande att man nu kan konstatera att lagen antingen börjat göra hemläxan eller så är det bara en ren slump. MEN det jag vill säga är att till exempel Carolina Panthers som anställde Matt Rhule rakt från college och Baylor och visst hade han utvecklat det programmet och fått resultat men det är ett väldigt stort steg att ta och NFL ohc college är två väldigt olika saker. Matt Rhule är nu borta och in plockar Panthers den rutinerade och beprövade Frank Rech som HC och om vi ska vara helt ärliga med varandra så var det knappast Reichs fel att Colts aldrig riktigt flög senaste säsongen…

Vissa klubbar har en förmåga att förväxla “spännande” rekryteringar med naiva, jag menar Jeff Saturday fick chansen utan någon som helst erfarenhet…Förutom sin proffskarriär då. Se istället till perfekta exempel som Giants och Vikings som valde koordinatorer som presterat med sina respektive lag. Det är ingen slump att både New York och Minnesota spelade slutspel och inte Indianapolis Colts.

Nu kommer ni hoppa på mig och säga att jag förespråkar att endast anställa beprövade och erfarna tränare MEN när jag analyserar och motiverar tränarval är det första jag kollar om personen ifråga är från college eller NFL. Ett tydligt exempel är Chargers val av ny offensiv koordinator där man gick och plockade upp Kellen Moore som knappt hunnit säga hejdå till Jerry Jones och Dallas innan hans nya kontrakt dök upp. Chargers gör här allting rätt då Moore så sent som förra året vid denna tiden var aktuell för flera klubbar som HC.Även två av ligans bästa defensiva sinnen fick nya jobb där både Brian Flores och Ejiro Evero landade positionerna som defensiv koordinator i Vikings respektive Panthers. Enligt min mening två tränare som både förtjänar jobb som HC men som nu kommer uppgradera båda dessa lags försvar istället. 

På tal om defensiva genier så glöm för allt i världen inte att att Big Vic Fangio äntligen ska visa ligan återigen sin storhet i Dolphins. Räkna med ett karriär år för en spelare som Xavien Howard. 

Denver Broncos är det extrema exemplet för min tes men förutom att detta egentligen var Broncos enda alternativ då de har försatt sig i en “vinna-nu-situation” MEN att laget plockar in Sean Payton och inte chansar med ännu ett yngre och mer “spännande” alternativ sett till vad laget vill göra är detta 100% rätt. 

Man hatar inte ironin att Broncos anställer Nathaniel Hackett för att locka Aaron Rodgers till Denver men får varken honom eller ett slutspel…Och nu gör Jets samma sak? Kanske är det så att alla lag inte gör rätt men något har skett för ruskigt intressanta anställningar har skett och egentligen bådar detta riktigt illa för både Colts och Cardinals som nu egentligen bara kan dra ner helhetsbetyget för ligans anställningar. 

 

Christer Olofssonchristerolofsson091@gmail.com@christer0912023-02-08 06:01:00
Author

Fler artiklar om NFL