Watson kvar i Texans
Houston Texans valde att inte trejda bort stjärnan DeShaun Watson.

Watson kvar i Texans

Årets trade deadline i NFL är förbi och det blev i vanlig ordning en lugn sådan. På förhand gick snacket varmt om att DeShaun Watson var på väg till Carolina Panthers eller Miami Dolphins men ingen affär gick i lås.

DeShaun Watson blir kvar i Houston Texans organisation, åtminstone för det närmsta halvåret då man valde att inte göra någon deal med de klubbar som var intresserade av quarterbackens tjänster. Texans ska bland annat ha viljat ha tre draftval i första rundan samt en eller flera startspelare i gengäld för att genomföra en trade och detta var ingen villig att göra. Carolina Panthers och Miami Dolphins var enligt ryktena de två som var mest sugna men någon affär blev alltså inte av.

Von Miller lämnar Denver Broncos
En av de affärer som trots allt blev av var den som skickade Von Miller från Denver till Los Angeles Rams i utbyte mot två draftval nästa år, mer specifikt ett val i andrarundan och ett val i tredjerundan. Rams får i den här dealen en av ligans bästa defensiva veteraner som kommer att krydda lagets redan starka försvar ytterligare. Tillsammans med Aaron Donald bildar Miller en fruktad pass-rush och detta dubbla hot kommer att skapa huvudbry hos motståndarnas defensiva koordinatorer. Miller är den försvarare som noterats för flest antal sacks sedan 2011, 110,5 stycken för att vara exakt. Broncos försvagas kortsiktigt av det här men långsiktigt kan man använda draftvalen till att bygga vidare på sin unga kärna av lovande spelare som redan finns i laget.

Chiefs hämtar in Ingram, skickar Duvernay-Tardif till Jets
Melvin Ingrams sejour i Pittsburgh Steelers blev kortvarig och hans arbetsgivare är numera Kansas City Chiefs som i utbyte mot Ingram skickade bort ett draftval i sjätte rundan 2022. Den defensive enden fick allt mindre speltid i Steelers och kanske kan ett miljöombyte göra gott. Chiefs gjorde ytterligare en trade före deadline i samband med att man skeppade iväg den offensive linjemannen Laurent Duvernay-Tardif till New York Jets i utbyte mot tight enden Dan Brown.

Mark Ingram tillbaka i Saints och övriga trades
Houston må ha avstått att byta bort DeShaun Watson men klubben genomförde en trade som skickade running backen Mark Ingram till New Orleans Saints i utbyte mot ett draftval i sjunde rundan 2024. Detta är ett billigt pris för Saints som därmed återförenas med Ingram som spelade sina åtta första säsonger i guldsvart. Sedan tidigare har spelare som cornerbacken C.J Henderson, cornerbacken Stephon Gilmore, tight enden Dan Arnold och tight enden Zach Ertz fått nya klubbadresser. Henderson fick packa väskan för fem veckor sen då Jacksonville skickade honom och ett femteval 2022 till Carolina Panthers mot ovan nämnda Arnold och ett tredjeval 2022. Panthers fortsatte sedan på den inslagna vägen och i början av oktober bytte man till sig Gilmore från New England Patriots i utbyte mot ett sjätteval 2023. Sist men inte minst förstärkte Arizona Cardinals sin offensiv med Ertz från Philadelphia Eagles och för detta offrade man cornerbacken Tay Gowan och ett draftval i femte rundan 2022.

Björn Bellviken2021-11-04 22:16:00
Author

Fler artiklar om NFL