Mockdraft 2.0

Mockdraft 2.0

Draften närmar sig och nu har dessutom talangerna visat upp sig på planen en sista gång. Här kommer den andra mockdraften som ska visa hur vi anser att lagen bör drafta.

Med Super Bowl i historieböckerna och framförallt en vecka med “College All-Star Games” där Senior Bowl, East-West Shrine Bowl och NFLPA Bowl spelats har vi både en färdig draftordning samt fått se talangerna spela en sista gång innan draften. Med det sagt kommer här nu den andra mockdraften där förutom en reviderad förstarunda även tillkommer en runda 2. Med endast veckor kvar till Combine där talangerna kommer delta i diverse fysiska tester är nu tiden att kolla highlight och “college-tape”. Här kommer min mockdraft 2.0 utan några trades:

Förstarundan

1. Jacksonville Jaguars - Evan Neal, Offensive Tackle

I den förra mockdraften valde jag här DE Aidan Hutchinson men efter betänketiden belsutade jag mig för det mest rimliga och logiska valet är att bygga runt QB Trevor Lawrence och varför inte det fysiska freaket Evan Neal från Alabama. Med nya HC Doug Pederson som arbetade med en offensiv linje av elitklass i Philadelphia kan man tänka sig att han vill bygga något liknande i Jaguars och börjar därmed sin tid med att bygga genom den offensiva linjen. 

2. Detroit Lions - Aidan Hutchinson, Defensive End

I och med att Jaguars ändrade sitt förstaval faller därmed Michigans stora ledare och stjärna Aidan Hutchinson och ingen tror jag blir lyckligare än HC Dan Campbell. Hutchinson är inte bara en stjärna i pass rush utan även en hyllad ledare som höjer sina lagkamrater både på som utanför planen. Passar mer än perfekt in i detta Detroit. 

3. Houston Texans - Kayvon Thibodeaux, Defensive End

Många menar på att “Thibo” kan falla rejält då han saknar glöden och passionen men det är en passrusher med väldigt högt tak och Texans får i detta valet förhoppningsvis en spelare att luta sig mot i flera år. Förhoppningsvis kommer han visa kritikerna på combine med grymma resultat och atletisk profil som kan vara unik för denna klassen. 

4. New York Jets - Kyle Hamilton, Safety

Jets har troligtvis ligans sämsta secondary och med en Marcus Maye som troligtvis lämnar löser man här två problem. Kyle hamilton är kanske den största talangen i hela draften men spelar på en position som inte ses som en premium position. Har både förmågan att täcka,göra spela på bollen och stoppa spel. Har både en imponerande snabbhet som fysik. 

5. New York Giants - Ikem Ekwonu, Offensive Tackle/Guard

Mycket behövs i Giants men ett problem som kvarstår är att hålla deras quarterback ren från press. Trots att deras LT Andrew Thomas äntligen börjar se ut som det förstavalet han var 2020 behövs det mer. Med nya GM Joe Schoen och HC Brian Daboll som verkar ge Daniel Jones chansen är det dags att för första gången i hans korta karriär ge honom en linje som kan hålla honom ren samt kunna ge honom bra förutsättningar att använda benen vilket han gör relativt väl. Med Ikem Ekwonu får de en som kan blocka i springspelet på den allra högsta nivån och äntligen ge Saquan Barkley chansen att skina. Det måste ju räcka som motivering?

6. Carolina Panthers - Charles Cross, Offensive Tackle

Panthers som satt sig själva på pottkanten med Sam Darnold har inte råd att tvinga honom spela under konstant press och med den nuvarande offensiva linjen kommer han fortsätta se ut som en tågkrasch. Därför bör laget plocka succen Charles Cross som blivit många experters favorit under denna säsongen. Klev denna säsong in som en av de bästa offensiva linjemännen i college. Kommer uppgrader deras linje direkt. Många menar på att Charles Cross är så pass teknisk raffinerad att han skulle kunna gå som första spelare totalt i draften. 

7. New York Giants - Ahmad “Sauce” Gardner”, Cornerback

Visst man har James Bradberry där bak men han är dyr och att bygga secondaryt efter honom görs bäst i draften. En av det mest hypade och uppsnackade talangerna under säsongen är Sauce Gardner från Cincinnati som bland annat aldrig tillåtit en TD under sina år i college. Övertygade rejält mot Alabama i slutspelet. Har längden och styrkan att spela både Zone och man coverage. Har en snabbhet och rörlighet som gör att han kan spegla sni receiver perfekt och göra denne osynlig för quarterbacken. 

8. Atlanta Falcons - Derek Stingley jr, Cornerback

Om man vänder på Derek Stingleys college-karriär hade han troligtvis varit i snacket om att bli den första spelaren vald totalt. Stingleys freshman-säsong i LSU var kanske den bästa någonsin av en freshman då han hade 20 passbrytningar och 6 interceptions. Stängde ner WRs som var inne på sista året och spelade som en redan färdig spelare. Sedan dess har han spelat sporadiskt och inte kommit upp i samma nivå. Både talang och en atletisk profil som kan bli unik för NFL och Falcons får här en potentiell Jalen Ramsey att para ihop med förra säsongens succe AJ Terrell.

9. Denver Broncos - George Karlaftis, Defensive End

Enligt min mening kommer Broncos med absolut största sannolikhet byta bort detta val gentemot en quarterback som Aaron Rodgers eller Russell Wilson. Men i detta scenario har det detta val kvar och väljer då ännu en pjäs på defensiven där DE George Karlafatis får bli Von Millers arvtagare och den store buffeln från Purdue är en press-maskin som spelar med kraft och gör det i stort sett hela matchen.

10.  New York Jets - Garrett Wilson, Wide Receiver

Här kanske en Cornerback hade varit prio men med tanke på valet av Kyle Hamilton och hur han kommer höja Jets secondary direkt kan Jets med god magkänsla välja en cornerback senare. Här väljer de ännu ett vapen för Zach Wilson att para ihop med Corey Davis och Elijah Moore. Garrett Wilson är en receiver som kan göra allt och har helt klart potentialen att vara en WR1.

11. Washington Commanders - Desmond Ridder, Quarterback

Här kommer draftens första quarterback att väljas samt Washingtons första val som Commanders och vem passar bättre än den naturlige ledaren Desmond Ridder från succen Cincinnati Bearcats. Ridder är inte den rent teknisk den bästa quarterbacken i draften men hans ledaregenskaper samt hans förmåga att anpassa sig till laget och olika typer av schemes vilket han visade upp på Senior Bowl kommer här väga tungt för Commanders. Ridder är till skillnad från Malik Willis och Sam Howell ett mindre projekt och Washington behöver en som kan spela från dag 1 utan att han utvecklar “bad habits”. 

12. Minnesota Vikings - Andrew Booth, Cornerback

Vikings har ett väldig svag cornergrupp och med några draftval som försvunnit av olika anledningar går de på det säkra kortet vilket är Andrew Booth. Underskattad i min mening och hamnar enligt många i slutet av förstarundan. En fysisk och aggressiv tacklare som visar progression för varje säsong och kan förutom Stingley vara den mest atletiska cornerbacken i klassen.

13. Cleveland Browns - Chris Olave, Wide Receiver

Det Browns saknade förra året var en äkta WR1 som man kan lita på inte tappar passningar eller som kan gå både djupt som kort. Att Browns inte tar Jameson Williams trot jag enbart baseras på skadan, nu brukar varken ACL eller MCL påverka hur man bedömer deras fysiska förmåga då skadan början bli en slags standardskada och inte längre en karriärmördare. Dock så väljer Browns ett säkert kort, enligt min mening, i Chris Olave som förvisso gick ner en aning i produktion 2021 men som förutom contested catches kan göra precis allt. Är en fantastisk routerunner med fina händer och som både har en legitim snabbhet att gå i djupet som explosivitet att spela som slot. 


14. Baltimore Ravens - Trevor Penning, Offensive Tackle

Ravens hade enorma skadeproblem förra säsongen där både lagets secondary och offensiva linje blev som mest lidande. Bland annat tillät Ravens 57 sacks vilket är det mesta de någonsin tillåtit samtidigt som det var näst flest i ligan 2021. Detta gör att skydda Lamar Jackson bör vara deras prio nummer ett och varför inte Trevor Penning som efter en trög start imponerade i Senior Bowl där hans “mobbar”- attityd kommer passa som handen i handsken i Ravens. En väldigt fysisk OT som troligtvis kommer ha en inkörningsperiod där han kommer dra på sig en del flaggor men potentialen att var en av ligans främsta finns helt klart där. 

15. Philadelphia Eagles - Drake London, Wide Receiver

Att Eagles väljer en Widereceiver i förstarundan fö tredje året i rad verkar mer och mer troligt. Jalen Reagor har inte utvecklats till det djupa hotet man hoppades på. Dock visade sig Devonta Smith vara en done deal och nu vill man ha en stor receiver som Drake London för att kunna ge Jalen Hurts bästa möjliga förutsättningar. Drake London var förvisso skadad stor del av 2021 men var förmodligen hela college bästa receiver innan dess. Spelat basket på college vilket syns i både längd och kroppskontroll. Har en förmåga att köra över vilken corner som helst och behöver inte skapa någon separation för att kunna fånga bollen.  Spalde endast 8 matcher men kom upp i 1,080 yards receiving och 7 TDs i ett krisande USC. 

16. Philadelphia Eagles - Jermaine Johnson II, Defensive End

Få spelare kommer från senior Bowl med en så stigande aktie som Jermaine Johnson. Från dag ett visade edgerushern vilket enormt hög nivå han håller och vann i stort sett samtliga 1-on-1 övningar. Johnson somd det snackades om mycket inför Senior Bowl Gjorde ingen besviken och gick från att vara en spelare som väljs i dag 2 till en garanti för dag 1. Det finns få svagheter i hans spela då både styrkan och snabbheten samt hans fysiska profil är precis så redo för NFL som det kan bli samt att han dessutom kan såela samtliga snaps defensivt. I Florida State spelade han i stort sett 60 snaps varje match och presterade på en väldigt hög nivå hela säsongen vilket även gjorde att han blev vald till årets defensiva spelare i ACC.

17.  Los Angeles Chargers - Devin Lloyd, Linebacker

I den förra mockdraften valde jag till Chargers en defensive tackle på grund av deras enorma svaghet att försvara mot springspelet. I detta scenario faller dock linebackern Devin Lloyd till Chargers som var fantastisk i rundefence och läser spelet bra och tar sig dit bollen är på nolltid. Kan bli en av draftens stölder och Chargers tackar och tar emot.

18. New Orleans Saints - Jameson Williams, Wide Receiver

Att Saints hamnat i quarterback-limbo är ett faktum, Jameis Winston kan mycket väl lämna som han kan stanna vilket egentligen hade varit bästa lösningen då Taysom Hill inte är en reliabel nummer 1 på positionen. Som jag tidigare sagt är också chansen att någon av quarterbacksen i denna klassen inga man vill starta från dag 1 och förvänta sig vinna matcher. Saints har trots allt en bra trupp som med en ordentlig quarterback hade kunnat utmana i ett playoff. Det blev dock smärtsamt uppenbart att Saints saknar bredd på wide receiver då Mike Thomas missade hela säsongen. Även med stjärnreceivern på planen är det tunnt på den positionen vilket gör att Jameson Williams passar perfekt i detta lag. Williams kom i stort sett från ingenstans och blev hela college främsta WR och har förmåga att både kunna hota i djupet som att finnas på de kortare spelen. Komplett och pålitlig. Spelade förvisso i ALabama men presterade hisnande 1,561 yards och 15 TDs.

19. Philadelphia Eagles - Kaiir Elam, Cornerback

Eagles conrergrupp ser ut att bestå av Darius Slay, Avante Maddox och Zech McPherson där ingen av dessa är längre än 6’0 vilket skapar en möjlighet för andra lag att skapa missmatchningar. Genom att drafta Florida Gators Kaiir Elam får man en Corner som både är 6’2 och spelar fysiskt. Elam fyller 21 veckan efter draften vilker gör honom till en ung prospect som kan spela många år och kan utvecklas väldigt mycket. Under 3 säsonger hade han 6 interceptions och är lysande i press-man coverage. 

20. Pittsburgh Steelers - Tyler Linderbaum, Center

Jag är väl medveten om Steelers behov på quarterback och att man helt enkelt inte kan låta Dwayne Haskins eller Mason Rudolph vara startspelare MEN det är inte omöjligt att Pittsburgh adresserar positionen i Free Agency eller väljer en QB i nästa runda. Vi alla såg hur deras offensiva linje föll ihop och Najee Harris var den runningback med flest yards efter kontakt och Steelers har som organisation alltid värderat springspelet väldigt högt om men en unik talang som Tyler Linderbaum kan vi komma se en drastisk förbättring redan 2022. Linderbaum är en nästan unik talang på positionen då han med en atletiskt profil även är teknisk raffinerad och är enligt PFF den högst rankade centern någonsin.

21. New England Patriots - Nakobe Dean, Linebacker

Som alltid är Bill Belichick ett steg före och vill inte göra om sitt misstag med N’Keal Harry och väljer därför en spelare att axla Donta Hightowers mantel. Nakobe Dean var en del av det Georgia som körde över allt motstånd i college och var kanske det bästa försvar vi någonsin bevittnat i college. Dean är en otrolig ledare med en fantastisk blick för spelet och vet alltid vart han ska samtidigt som han hela tiden hjälper sin lagkamrater. Håller elitnivå i både coverage som passrush även om han troligtvis inte kommer spela på utsidan mycket i NFL lär han vara en stor del i blitzspel. 

22. Las Vegas Raiders - Treylon Burks, Wide Receiver

Raiders som mirakulöst fixade en playoff och trots en ny motgång varje vecka kom man ut levande på andra sidan. Dock förlorade man Henry Ruggs vilket tog bort deras hot i djupet och medans Desean Jackson värvades in för att vara det hotet föll det platt. Med detta valet får Raiders en stor tung och samtidigt snabb WR som har sin största styrka i spelet med bollen i händerna men visade upp flera gånger att han kan springa routes och göra catches på 20+ yards. Har alla egenskaper för att kunna vara en WR1 och ett pålitligt vapen för Derek Carr. Presterade imponerande siffror i ett lag utan större talang på QB, Burks nådde upp till 1,100 yards receiving och 11 TDs. 

23. Arizona Cardinals - Trent McDuffie, Cornerback

Cardinals behöver förstärka flera positioner men corner är ett stort problem. Med Trent McDuffie i laget får det en corner som kan stänga ner i princip vem som helst. I Washington tillät han smått otroliga 2 djupa passningar samt lät ingen receiver ta emot passningar för över 39 yards, vilket är otroligt. Har en snabbhet och förmåga att spela var som helst i secondary. Hans svaghet är han ram vilket säkert avskräcker en del lag.

24. Dallas Cowboys - Jaquan Brisker, Safety

Med flera spelare på positionen som ska ut på den fria marknaden finns här en spelare att fylla tomrummet med. Jaquan Brisker är en linebacker i Safety position och spelar med en enorm beslutamhet och styrka. Tittar man på matcher från 2021 slås man ofta av hur han plötsligt dyker upp framför bollföraren. Otroligt stark tacklare och kommer bli en av ligans bättre strong safetys framöver. Kul också att kunna para ihop Brisker med Micah Parsons då båda spelade i Penn State tillsammans. 

25. Buffalo Bills - Jordan Davis, Defensive Tackle

Med Harrison Phillips redo för free agency och Star Lotulelei troligtvis blir frisläppt på grund av lön börjar DT se svag ut för Bills. Med Jordan Davis får man en bromskloss för vilket springspel som helst. Davis på 6’6 och 340 lbs är en bjässe men som dessvärre aldrig spelat över 380 defensiva snaps. Hade behövt utveckla sin explosivitet och atletiska förmåga utan att förlora styrka. För andra året i rad adresserar Bills den defensiva linjen i förstarundan men ett par år framåt kan Bills stå med en av de bästa defensiva linjerna i NFL.

26. Tennessee Titans - David Ojabo, Defensive End

Titans hade en intressant säsong, man kom som första seed till playoff men föll där mot Bengals. Laget plockade inte Bud Dupree förra säsongen och lyckades få sitt secondary att överprestera. Med edgerushern David Ojabo från Michigan får de en pressmaskin som har skyhög potential. Med 11 sacks och 5 forced fumbles skrapar han bar på ytan av vad han kan bli. En av de största sensationerna denna säsong och överglänste i många matcher Aidan Hutchinson med sin overkliga styrka och explosivitet. Det läskigaste av allt? Jo att Ojabo typ endast utövat denna sporten i åtta år. Han håller fortfarande på att lära sig tekniken och får han ordning på den kan han bli bland dem absolut bästa. 

27. Tampa Bay Buccaneers - Jahan Dotson, Wide Receiver

Tampa utan Tom brady samt en fullspäckad receiving-grupp som inför 2022 ser i stort sett tömd ut behöver förstärka och fylla på med talang. Jahan Dotson har all potential att bli en WR1 eller slot receiver med hög uppsida. Har mycket starka händer och kan fånga in bollen långt utanför ramen. Bra routerunner som finner yta både med snabbhet och finess. Presterade 2021 hela 12 TDs och mottog passningar för 1,182 yards. 

28. Green Bay Packers - Bernhard Raimann, Offensive Tackle

En potentiell ny era väntar för Green Bay och ännu en gång stirrar oturen Packers i ansiktet. Med de bästa receivrarna borta får laget blicka mot den offensiva linjen där man får den atletiske österrikaren Raimann som imponerade både på LT och RT under Senior Bowl. Med tanke på en framtid utan Aaron Rodgers som närmar sig bör man börja ladda upp med talang för att kunna skydda den unga Jordan Love som man dessvärre stålsatt sig med. Raimann som kom till college som en Thight End men skolades om till Tackle har därmed en atletisk profil som kommer komma till väl användning.

29. Miami Dolphins - Zion Johnson, Guard

Med ligans sämsta offensiva linje får man helt enkelt drafta tills det blir bättre. En av de spelare som höjde sin draftaktie under Senior Bowl var definitivt Zion Johnson från Boston College. Visade upp en enorm arbetskapacitet och intelligens under hela veckan nere i Mobile. Spelar med en styrka och fokus som gör att omställningen till NFL kommer bli smärtfri och är redo att starta dag 1. Kommer höja hela linjen och vara en dröm för den nye HC Mike McDaniel som baserar stor del av sitt spelsätt på en väl fungerande runblocking. 

30. Kansas City Chiefs - Arnold Ebeketie, Defensive End

Chiefs är i desperat behov av ett pass-rush. Med en Frank Clark som varit en felinvestering krävs det mer än bara en elitspelande Chris Jones. Arnold Ebeketie är hal som en ål och har ett naturligt sätt att ta sig fram till quarterback. Ebiketie har en felfri handteknik och har en bra speluppfattning där han ser spelet framför honom. Saknar dock explosivitet vilket gör att han saknar förmåga med bullrush. Presterade dock 8 sacks och 52 pressures senaste säsongen med Penn State. 

31. Cincinnati Bengals, Kenyon Green, Guard/Offensive Tackle 

Vi alla såg det innan Super Bowl men det blev smärtsamt tydligt när Aaron Donald kom igång. Inte för att man varje vecka möter Donald men Jow Burrow kommer inte kunna spela många fulla säsonger om det fortsätter så här. Förra året valde man Jackson Carman som inte fallit bra ut än. I Kenyon Green får man en smått unik spelare som kan spela på vilken position som helst på den offensiva linjen. Förslagsvis left guard hade passat utmärkt. Green har i Texas A&M endast tillåtit 5 sacks under sin college karriär vilket är fantastiskt bra sett till att han mest spelat guard. Green spelar med en grym explosivitet när han skjuter av från linjen och kan bara med sin tyngd flytta DTs. 

32. Detroit Lions - Kyler Gordon, Cornerback

Här reagerar säkerligen alla Detroit fans och ropar att det borde plockas en quarterback här. Dock så sitter Detroit med en dyr Jared Goff en säsong till, i stort sett samtliga QBs i denna klassen behöver minst ett år att sitta bredvid och man väljer igen bara 2 picks senare. Kyler Gordon från Washington spelade på motsatt sida av Trent McDuffie och hamnade lite i skymundan. Gordon är ett fysiskt freak som kommer dra till sig mång ögon på Combine. Inte tillåtit en enda TD under 2021 och haft 6 passbrytningar samt 13 defensiva stopp vilket visar på hans styrka i springspelet. Med Gordon och förhoppningsvis en hel Jeffrey Okudah har Lions ett secondary att lita på. 

Andrarundan

33. Jacksonville Jaguars - Roger McCreary, Cornerback

Jaguars får en skänk från ovan då lagen innan inte vågat chansa på McCreary då hans armlängd avskräcker. Det tackar Jaguars för och gör då sin secondary till en styrka snarare än svaghet. Förra säsongen valde man Tyson Campbell som varit riktigt bra för dem och här får man en fantastisk coverage corner som har en förmåga att fullständigt osynliggöra sin receiver. Märks inte av mycket i matcher men om vi pratar om cornerbacks är det en styrka i sig. 


34. Detroit Lions - Matt Corrall, Quarterback

Lions väljer Jared Goffs ersättare med MAtt Corrall från Ole Miss som enligt många är den quarterback som är mest redo att spela dag 1. Här får Corrall chansen att sitta bredvid första säsongen för att sedan ta över 2023. Corall är en väldigt produktiv spelare som dessutom har utvecklat en väldigt bra förmåga i springselet. Dock väldigt lätt byggd som gör att han inte kan springa som han gjorde i college men det gör honom oavsett till ett “dual-threat”. 

35. New York Jets - Boye Mafe, Defensive End

En av de spelare som stod ut mest p Senior Bowl och framförallt i matchen var Minnesotas Boye Mafe. Bara under matchen i Senior Bowl var han ett hot mot offensiven där han genererade 8 pressures varav 2 sacks. Mafe spelade p en bra nivå under 2021 där han presterade 42 pressures och 7 sacks. Kommer säkerligen bidra i rotationen med Franklin-Myers och Carl Lawson under 2022.

36. New York Giants - Myjai Sanders, Defensive End

En explosiv och snabb edgerusher som redan presterat på en hög nivå under en längre tid. Lång och slank byggd kan han generera en mycket stark första kontakt med den offensiva linjen. Kan komma behöva en inkörningsperiod och inte utsättas för alldeles för många snaps första säsongen. Kan behöva lägga på sig vikt inför NFL. Lär kunna skapa tillsammans med Azeez Ojulari ett av ligans mest explosiva passrush-försvar. 

37. Houston Texans - Kenneth Walker III, Runningback

Houston behöver allt i stort sett men trots många adderingar förra året var det ingen som presterade ens nära godkänt. Därför väljer Houston att ta college främsta och Michigan States stjärna Kenneth Walker. Efter en säsong där det ropades Heisman och ungefär efter halva säsongen var det fullt rimligt. Säsongen 2021 var ett otroligt produktiv år där han sprang för 1,684 yards och 18 TDs där 5(!!!) stycken kom i derbyt mot Michigan Wolverines. Walker har förmåga att vinna i springspelet med kraft,fart och halhet men saknar den riktiga elit fysiken för att bli en förstarundaspelare. Kommer dock kunna bidra direkt i ett Texans. 

38. New York Jets - Trey McBride, Tight End

Draftens första Tight End kommer här i Trey McBride från Colorado State som haft en bisarrt produktiv 2021 i ett lag som var allt annat är produktivt. Förvisso endast en TD men en hel bisarr mängd receptions och targets där hela 122 passningar gick mot honom och han mottog 91 av dessa. Otroliga siffror. Kommer bli en bra och pålitligt komplement till Zach Wilson som saknar en Tight End i sin offensiv. 

39. Chicago Bears - Darian Kinnard, Offensive Tackle/ Guard

Bears behöver i princip allt utom Quarterback där Justin Fields nu ska ta steget att bli nummer 1 på riktigt. Visst haden en  receiver varit fint i detta skede men att skydda Fields bara måste vara deras prioritet. Darian Kinnard är en versatil offensiv linjeman som varit fantastisk i Kentucky. Maximerar troligtvis sin potential som guards men kan spela right tackle. Rör sig bra för hans vikt och har inte mött någon än som utmanövrerat honom genom ren styrka. 

40. Denver Broncos - Leo Chenal, Linebacker

Denver fortsätter i detta scenario att bygga sitt redan fantastiska försvar och här får man en av de kanske mest underskattade talangerna i draften. Leo Chenal från Wisconsin är inte linebacker för varje lag utan kommer kräva ett visst spelsätt för att få ut sin potential. Han har en otrolig förmåga att besegra sin blocker och är näst intill elitnivå i rundefence. Har dessutom 10 sacks vilket gör honom till ett hot som blitzare eller edgerusher. 


41. Seattle Seahawks - Max Mitchell, Offensive Tackle

Seahawks är numera ett projekt i sig och ryktena om att de ska byta bort Russell Wilson kommer bara öka. I detta scenario har de kvar Wilson och därför blir första prioritet att skydda honom. Som vi alla såg är detta ett av ligans sämre lag utan honom och avsaknaden är avgrundsdjup. Med Ragin Cajuns Max Mitchell får man förvisso ett projekt men också den högsta betygsatte OT i college enligt PFF. Mitchell spelar med en fantastisk balans och har en förankring som gör att han aldrig faller till backen. Dock har han inte spelat mot svårt motstånd och väger under 300 lbs vilket kommer bli ett minus i NFL. 

42. Washington Commanders - Jalen Pitre, Safety

Ytterligare en spelare som imponerade under Senior Bowl och trots att Pitre spelat mest slotcorner i College kommer han mest största sannolikhet vara en Safety i NFL. Spelar på en bra nivå i coverage där han är rörlig och följsam men han är som absolut bäst i boxen där hans fantastiska speluppfattning syns och hans förmåga att ta sig till bollen är lika imponerande som den är explosiv. 

43. Atlanta Falcons - Travon Walker, Defensive End

Opolerad och inte fullt redo för att vara lagets främsta pass rusher år 1 men potentialen att bli är tveklöst där. De fysiska egenskaperna finns där och med arbete på sin teknik kan detta falla väldigt väl ut för Falcons som var det lag som sackade motståndarens QB minst under förra säsongen. 

44. Cleveland Browns - Logan Hall, Defensive End/Tackle

Browns chansade med bland annat en Malik Jackson 2021 som helt plötsligt blev 10 år äldre. En defensiv linje som behöver uppdatering och det får man i Houstons Logan Hall. En lång DT som är relativt lätt byggd för positionen men spelar med styrka och har en bullrush som imponerar. Kommer säkerligen spela från dag 1 och har förmåga att kunna göra en del snaps på utsidan. 

45. Baltimore Ravens - Devonte Wyatt, Defensive Tackle

Baltimore spelar mot Najee Harris, Nick Chubb, Kareem Hunt och Joe Mixon vilket gör att man måste behålla en stark defensiv linje. Det gör man med den ofta förbisedda Devonte Wyatt som var fantastisk 2021 i både passrush som i rundefence. Wyatt är på många sätt en mer mångsidig talang än sin parhäst Jordan Davis där Wyatt är även stark i passrushen. 

46. Minnesota Vikings - Brian Asamoah, Linebacker

En linebacker med otrolig aletisk profil väljer Vikings här. Som en ren coverage spelare är han nästan felfri och täcker ytor fantastisk i zone och tar sig till bollförare på rekordtid. Har dessutom en hårdhet i sitt spel som gör honom orädd att möta vilken runningback som helst. Lägger inte ett finger emellan i tacklingarna. 

47. Indianapolis Colts - Kenny Pickett, Quarterback

Förtroendet för Carson Wentz är låg i Colts och lär endast få 2022 sen är det slut. Vad passar inte bättre då än att plocka Kenny Pickett från Pittsburgh som slog alla med häpnad denna säsong och producerade på absolut högsta nivå. En precis passare som har en fin touch på bollen och kan både hitta de längre passningarna som de korta. Har dock en problematik med att hans händer rapporteras vara för små vilket kommer avskräcka en del lag. 

48. Los Angeles Chargers - Travis Jones, Defensive Tackle

Chargers är som sagt trötta på att konstant se runningbacks göra spel på deras försvar. I förstarundan valde de Devin Lloyd och nu väljer man Travis Jones från UCONN. Jones imponerade stort under veckan i Senior Bowl och är en tung kraft på den defensiva linjen. Har både en förmåga att krympa fickan som att sätta totalstopp för springspelet.

49. New Orleans Saints - Sam Howell, Quarterback

Saints får här sin quarterback för framtiden i Sam Howell från North Carolina. Howell som presterade på den absolut högsta nivån när han hade vapen. 2021 hade han inte det och därmed föll produktionen. Dock visade han vilken förmåga han har i springspelet och han har fortfarande en kanon till arm. Påminner en hel del om Russell Wilson.

50. Miami Dolphins - Breece Hall, Runningback 

Nya huvudtränaren Mike McDaniel kommer säkerligen kopiera Shanahan ed att använda atletiska spelare på olika positioner men förutom Miles Gaskin behövs ett bowlingklot att avlasta Tua med. Breece Hall spelar med en balans som gör honom omöjlig att få ner. Spelar dessutom väldigt bra som receiver och i screen-spel, med bollen i händerna är han nästan omöjlig att få ner och skapar miss-matchningar med cornerbacks. Hall spelade bakom en svag offensiv linje men producerade ändå 1,460 yards rushing och 20 TDs.

51. Philadelphia Eagles - Chad Muma, Linebacker

Philadelphia väljer här Chad Muma och får sin efterlängtade linebacker. Muma som förvisso spelat mot sämre motstånd i Wyoming men har imponerande förmåga i spelförståelse och medvetenhet. Kombinerar man det med hans snabbhet blir det en linebacker som kan täcka stora ytor och ta sgi till bollen snabbt. Behöver lägga på sig en del kilon muskler men i sinom tid kommer han vara en startspelare för Eagles. 


52. Pittsburgh Steelers - Malick Willis, Quarterback

En era gick i graven med Big Bens pension men en ny kan ta vid redan nu. Det är ingen hemlighet att Mike Tomlin och steelers har ett stort intresse av Malick Willis och vi förstår varför. Enligt min analys är han ett projekt och kommer behöva en varsam och väldigt strukturerad inledning i NFL. En enorm armteknik där bollen skjuts ur en kanon och även om de frågetecken som fanns om Willis ackuratess i passningarna har rätats ut efter veckan i Mobile. Dock är Willis styrka springspelet där han är byggd som en runningback och har både fart och blick för att kunna sela ur struktur.


53. Las Vegas Raiders - Martin Emerson, Cornerback

Raiders förlorade Damon Arnette och man lär förlora den rutinerade Casey Heyward till free agency. I och med den tuffa divisionen behövs ett starkt secondary och här får man en av de mest fysiska och tacklingsvilliga på positionen i Missisippi States Martin Emerson. Lång och fysisk blandat md en versatil spelstil som funkar väl i både zone coverage som press-man. Raiders får här en corner att para ihop med Nate Hobbs och Safety Trevon Moehrig och helt plötsligt ser det faktiskt dugligt ut. 


54. New England Patriots - Jalen Tolbert, Wide Receiver

Patriots har en bra kärna med receivrar men Agholor blev inte det djupa hotet man hoppades på och Jakobi Myers är en bra slot receiver men det saknar en riktig WR1 och här har man åtminstone en potentiell sådan. Tolbert från South Alabama har det mest i sin verktygslåda, han är 6’3 lång och har en grym snabbhet för att var ett djupt hot samt en slipad routerunner. Säsongen 2021 var otroligt produktiv då han mottog passningar för 1,474 yards och 8 TDs och lägg därtill att i 6 matcher mottog han för över 140 yards. Anledningen till att han inte väljs tidigare? Tolbert har inte ställts mot ett kvalificerat motstånd på ett bra tag ( inte mött ett power 5 lag sedan 2019) och har dessutom en ganska tunn kroppsbyggnad.


55. Arizona Cardinals - Dylan Parham, Guard

Memphis har en historik att fostra fina runningbacks och mycket är det tack vare deras rekrytering och utveckling av offensiva linjemän. Dylan Parham är nästa i ledet och inte bar imponerade under säsongen utan övertygade nog många scouter under veckan i Senior Bowl att han ska vara med i snacket om att väljas i förstarundan. Arizona gör här en no-brainer och väljer en guard som är grym i runblocking vilket öppnar för Kyler Murray en hel del samt god förmåga i passblockering.

56. Dallas Cowboys - Jarrett Patterson, Center

Få lag värderar att hålla sin offensiva linje på allra högsta nivå som Cowboy och med tanke på hur den fallerade ju längre säsongen led vill man inte göra om samma misstag. Jarret Patterson från den högt aktade skolan Notre Dame har hållt en väldigt hög klass i 3 år nu där han inte tillåtit en enda sack och endast 29 pressures. Oerhört imponerande siffror och lär bidra direkt för Dallas. 

57. Buffalo Bills - Calvin Austin III, Wide Receiver

Med en Emmanuel Sanders som kanske inte återvänder samt en Cole Beasley som prövar lyckan på annan plats måste man fortsätta ge Josh Allen alternativ i anfallet. Dessutom behövs billiga sådana då Allen snart ska börja gå på sitt dyra kontrakt. Calvin Austin från Memphis visade upp vilket otrolig explosivitet och använder snabbheten både med bollen som utan under veckan i Senior Bowl. Kan bli en explosivare variant av Cole Beasley.

58. Atlanta Falcons - Nicolas Petit-Frere, Offensive Tackle

Atlanta som har veteranen Matt Ryan kvar som QB över 2022 behöver ge honom mer tid fr att kunna finna Kyle Pitts och eventuellt Calvin Ridley. Med Petit-Frere får man en NFL-redo offensive tackle som kan spela RT som LT. Petat flera stora talanger i Ohio State och bör kunna prestera bättre på proffsnivå än i College. 

59. Green Bay Packers - George Pickens, Wide Receiver

Mycket är som sagt oklart i Packers och skulle laget inte få tillbaka Davante Adams är det ett medelmåttig WR-grupp som Jordan Love skulle ärva. Packers väljer härmed att chansa på George Pickens från georgia som efter 2020 års säsong var i stark övervägning att vara WR1 i 2022 års draft. Detta var innan han skadade sig och missade i stort sett hela säsongen. Dock finns det en potential att vara en WR1 i NFL där han kan i stort sett allt, bra grym route running, klarar en hög arbetsbelastning, otroligt starka händer där även ett dåligt kasst blir en catch samt en förmåga att vinna över vilken coverage han än möter.

60. Tampa Bay Buccaneers - Tariq Woolen, Cornerback

Ett annat fysiskt freak för positionen som dessutom gjorde en imponerande insats i Senior Bowl var UTSAs Tariq Woolen. Med en imponerande längd på 6’4 och fysisk spel är han en shutdown corner som väntar på att ta nästa steg i utvecklingen. Behöver arbeta på tekniken men han alla fysiska förutsättningar. Tampa Bay förlorar Carlton Davis till free agency och behöver uppdatera sitt secondary. Här får de ett projekt men med väldigt hög uppsida. 

61. San Francisco 49ers - Lewis Cine, Safety

49ers behöver förstärkning i sitt secondary och här finner de ännu en guldklimp ur Georgia. Lewis Cine spelar med otrolig energi och har en hårdhet i sina tacklingar som stoppar en runningback direkt. Har även en god förmåga i coverage.

62. Kansas City Chiefs - David Bell, Wide Receiver

Hur många gånger har man inte tänkt hur offensiven skulle fungera om det fanns ytterligare ett hot förutom Tyreek Hill och Travis Kelce? Här kommer svaret. David Bell var fantastisk i Purdue förra säsongen med 93 mottagningar för 1,239 yards. Bell är inte den mest explosiva spelaren men har en grym förmåga att fånga bollen både utanför ramen som i contested catches.  

63. Cincinnati Bengals - Nick Bonitto, Defensive End

Att Trey Hendrickson var så fantastisk förra säsongen kan Bengals bara hoppas på fortsätter men här kommer en fint komplement till honom i Oklahomas Nick Bonitto. Som en ren pass rusher är han bland de främsta i klassen och hans speed rush är kanske den kvickaste i årets draft. Dock stora svagheter i springspelet och saknar helt förmåga i bullrush. Haft 16 sacks senaste två säsongerna och hade en sack i samtliga matcher utom 3. 

64. Denver Broncos - Carson Strong, Quarterback

Som jag tidigare nämnde har Denver inte bytt till sig en Quarterback vilket resulterar i att de väljer Nevadas store stjärna Carson Strong. Kanske den sett till armtalang den bästa och har en riktig kanon som skulle passa ypperligt med WR som Tim Patrick, Coutland Sutton och Jerry Jeudy. Har en naturlig touch på bollen vilker gör att den flyger ur händer. Har några highlights där bollen färdas 50+ yards utan problem.

 

Christer Olofssonchristerolofsson091@gmail.com@christer0912022-02-21 17:22:35
Author

Fler artiklar om NFL