Mockdraft 3.0 Post Free Agency

Mockdraft 3.0 Post Free Agency

Det är en galen off-season vi bevittnar och det är inte ett lag som fått helt nya förutsättningar inför draften. Vi såg bland annat Russell Wilson lämna Seattle för Denver och Deshaun Watson gick till Browns men även Devante Adams lämna Green Bay för Raiders och Tyreek Hill gå till Miami. Mycket nytt men även val som vi redan sett men här kommer den tredje versionen av vad jag tror lagen kommer välja i aprils draft.

Med både Combine och Free Agency avklarat har vi nu sedan förra Mockdraften fått ett helt nytt spelfält med flertalet nya förutsättningar. Denna gång kommer vi endast köra förstarundan och detta är som sagt så som vi tror att lagen kommer agera, alltså med andra ord inte det vi vill eller som vi hade gjort om vi var dem.


1. Jacksonville Jaguars - Aidan Hutchinson, DE, Michigan Wolverines

I och med franchise-tagen på Cam Robinson och värvningen av G Brandon Scherff faller valet på Aidan Hutchinson som förutom en fantastisk pass-rush även kommer med en attityd och mentalitet som kommer ändra Jaguars kultur och det är egentligen det största behovet detta lag har. 

2. Detroit Lions  - Kyle Hamilton, Safety, Notre Dame

Detroit behöver nästan allt i defensiven och det som verkade självklart att valet skulle falla på Thibodeaux har nu ändrats då Lions redan har flertalet edgerushers och behovet i lagets secondary är enormt. Hamilton är den största talangen i draften sett till endast potential och han skulle vara en omedelbar förbättring för Lions försvar. Hamilton tekniska förmåga är fantastisk och även om hans prestation på Combine inte var en ögonöppnare är det bara att kolla på hans highlights så kommer ni förstå. 

3. Houston Texans - Evan Neal, OT, Alabama Crimson Tide

Texans kan nu äntligen börja om utan Deshaun Watson och med en Laremy Tunsil som LT väljer man nu det fysiska freaket Evan Neal som kommer gå rakt in och spela RT. Texans behöver i princip allt men satsar på en quarterback i nästa års draft för inget tyder på ett förbättrat lag 2022. 

4. New York Jets - Ahmad “Sauce Gardner, CB, Cincinnati Bearcats

Succen fortsätter och Sauce Gardner går så tidigt som nummer 4 totalt. Varför? Jo han ör byggd för att spela Cornerback och kommer gå rakt in i Jets secondary och vara en bidragande faktor. Gardner är inte bara som stöpt för att spela i HC Robert Salehs system utan kommer ut college utan att tillåta en enda touchdown.

5. New York Giants - Kayvon Thibodeux, DE, Oregon Ducks

Giants som förlorade Lorenzo Carter i free agency och behöver någon att para ihop med Azeez Ojulari. Thibo har fått utstå mycket kritik att “inte älska sporten tillräckligt” och andra underliga bedömningar vilket gjort att han fallit på vissa rankningar. Thibo är en fantastisk edgerusher som använder en snabbhet och “bend” som är redo för NFL nu. Giants gör ett grymt beslut och får en spelare som passar perfekt i New York.  

6. Carolina Panthers - Charles Cross, OT, Mississippi State

Panthers är i akut hjälp på den offensiva linjen oavsett vem som spelar quarterback. Cross har spelat en befängd mäng snaps och hållit elitnivå i SEC som är tuffast möjliga motstånd i College. Lägg dessutom till en atletisk profil som stod ut på Combine. Panthers får en spelare att sätta in direkt och Cross kommer inte göra dem besvikna. 

7. New York Giants - Ikem Ekwonu, G, N.C State

Har du en Saquan Barkley som väntar på en offensiv linje som kan hjälpa honom? Eller har du en quarterback som aldrig fått spela bakom en medelmåttig offensiv linje? Ikem Ekwonu är en överlägsen run-blocker och spelar med en fysik och aggressivitet som kommer göra honom till en bidragande spelare från dag 1. Imponerade på Combine både på plan och utanför. 

8. Atlanta Falcons - Garrett Wilson, WR, Ohio State

Falcons som går vidare i livet utan legenden Matt Ryan och en wr-grupp som är näst intill obefintlig. Garrett Wilson är en mångsidig receiver som både kan skapa separation och göra plays med bollen. OTrolig hög produktion allt år i college och kommer bli WR1 redan första säsongen. 

9. Seattle Seahawks - Sam Howell, QB, North Carolina Tar Heels

Jag står vid min åsikt att Sam Howell är nummer ett bland quarterback. Det är så att Howell anses enligt många analytiker vara nummer ett och likheten med Russell Wilson är slående. Howell är inte bara en passare av rang som har en kanon att avlossa bollen långt ner i banan, Howell är även ett hot i springspelet där han nästa sprang för 1000 yards i college. Tilläggningsvis ska det nämnas att med grymma receivrar har Howell visat sig vara väldigt produktiv och det finns det gott om i Seattle.

10. New York Jets - Drake London, WR, USC

En quarterbacks bästa vän är en stor receiver som kommer fånga bollen hur du än kastar den. Zach Wilson får här den bästa receivern i draften och en som fått medelmåttiga quarterbacks att se bra ut i USC. En stor och kraftfull receiver som mobbar corners och som kommer komplettera Corey Davis och Elijah Moore perfekt. 

11. Washington Commanders - Devin Lloyd, LB, Utah Utes

För andra året i rad väljer Washington en linebacker i förstarundan men här på det mer “säkra” valet Devin Lloyd. Man valde Jamin Davis förra året och han har spelat vilset och förvirrat och var mest uppmärksammad för sin atletiska förmåga inför draften. Här väljer Commanders Lloyd som är grym i coverage och har en förmåga att hela tiden ta sig till bollen. Inte någon att blitza med men Lloyd kommer göra skillnad i coverage och vara en uppgradering för Commanders.

12. Minnesota Vikings - Jermain Johnson II, DE, Florida State

Vikings har behov på Corner men väljer att inte göra som den tidigre ledningen gjorde och välja den positionen tidigt. Nu väljer man istället att ge Danielle Hunter avlastning och väljer Jermaine Johnson som dominerade under Senior Bowl och tittar du på hur han spelar edge i college kan det lika gärna vara en instruktionsvideo hur du spelar på positionen. Johnson spelar med både fart, styrka och böj vilket gör honom mångsidig och en potentiell stjärna i ligan. 

13. Houston Texans - Trent McDuffie, CB, Washington Huskies

Texans erhåller detta val i och med bytet av Watson med Browns och har fortsatt ett bahov av allt. Texans har en defensivt lagd HC i Lovie Smith och ett uppenbart behov finns på cornerback. Med valet av McDuffie får texans en väldigt NFL-redo spelare som imponerat på scouter med sitt mogna spel samt hans utvecklade spelförståelse. Aningen “undersized” men spelar som att han vore större och inget som kommer påverka hans förmåga. 

14. Baltimore Ravens - Jordan Davis, DT, Georgia Bulldogs

Ravens behöver bygga om sin defensiva linje, främst på insidan och varför inte göra det med JOrdan Davis som inte bara vara college bästa run-stopper utan även en absurd atlet. Under combina vägde han över 300 lbs men sprang ändå 40-yards dash på en tid som hade varit bra för en edgerusher. I en division där samtliga lag har starka springspel kommer Jordan Davis frodas och vara en nyckelspelare för Ravens. 

15. Philadelphia Eagles - Derek Stingley jr, CB, LSU

Nu är det slut med tjatandet om hans brist på speltid och hälsofrågetecken. Stingely har alla verktyg för att vara en topp corner i ligan och Eagles har råd med den “chansningen” och uppsidan av detta valet kan mycket väl bli att man får en framtida stjärna på positionen. Eagles springer in med kortet om Stingley är kvar så här långt i draften.

16. Philadelphia Eagles - Devonte Wyatt, DT, Georgia Bulldogs

När Jordan Davis stal showen återigen på Combine missade nog många att Wyatt var ungefär lika atletisk och lägg därtill at han har en pass rush som ser riktigt intressant ut och gör honom aningen mer versatil än sin parhäst. Eagles är inne på sista säsongen med Fletcher Cox och det finns väl ingen som skulle passa bättre som mentor till Wyatt? 

17. Los Angeles Chargers - Chris Olave, WR, Ohio State

Chargers har få behov nu och chansen att ge QB Justin Herbert ytterligare ett vapen uppenbarar sig här och det går inte att säga nej. Olave är en produktiv receiver som skapar separation både på korta ytor som i djupet. Olave är en slipad route runner och kommer inte ha några problem att göra vad han gjorde i college i NFL. Imponerade på Combine med en snabbhet som få trodde han hade. 

18. New Orleans Saints - Treylon Burks- WR, Arkansas State

Med Jameis Winston tillbaka och en frisk Mike Thomas måste man välja Treylon Burks för att avlasta båda. Burks är en tank på receiver och kommer vara ett mångsidigt vapen för Saints som både kan skicka bollen till honom eller köra spel där han får bollen tidigt i händerna likt en Deebo Samuel minus atletisismen. 

19. Philadelphia Eagles - Travon Walker, DE, Georgia Bulldogs

Ett atletisk monster som visade upp sig rejält på Combine och sköt som en raket upp för mångas rankningar. Många analytiker har honom till och med inom top-10. Det är till och med så att hans atletiska profil är en av de bästa någonsin för en edge och visst finns är han ett litet projekt men den är mer än värd att chansa på. 

20. Pittsburgh Steelers - Tyler Linderbaum, C, Iowa Hawkeyes

Då man värvde Mitch Trubiskiy verkar Steelers gjort sitt val av QB och därmed bygger kring det och med tanke på lagets historia av fantastiska centrar blir detta val inte svårt att motivera. Vi alla såg hur deras offensiva linje föll ihop och Najee Harris var den runningback med flest yards efter kontakt och Steelers har som organisation alltid värderat springspelet väldigt högt. Valet faller på en unik talang i Tyler Linderbaum som kan komma och inom kort ser vi en drastisk förbättring redan 2022. Linderbaum är en nästan unik talang på positionen då han med en atletiskt profil även är teknisk raffinerad och är enligt PFF den högst rankade centern någonsin.

21. New England Patriots - Kaiir Elam, CB, Florida Gators

I och med förlusten av JC JAckson som gick till Chargers och Stephon Gilmore lämnade förra säsongen finner man sig väldigt svag på corner och ett säkert kort i draften är den långe Kaiir Elam. Visade dessutom upp en grym tid på 40-yard och mixar man hans längd med snabbheten samt långa armar har nog PAtriots hittat en värdig ersättare till Jackson

22. Green Bay Packers - Jameson Williams, WR, Alabama Crimson Tide

Till slut fick ni vad ni ville Cheese Heads, en wide receiver i förstarundan och det krävdes bara att ni skulle bli av med ligans bästa receiver. Packers väljer här att ta hela colleges bästa wide receiver och som hade gått mycket tidigare om det inte var för att hans korsband gått sönder. Packers får en ny WR1 och förhoppningsvis kommer han vara redo när säsongen drar igång. Williams kan både gå djupt och skapa separation tidigt och är en högvolyms receiver som kan hantera att vara ett lags främsta receiver. 

23. Arizona Cardinals - Travis Jones, DT, UCONN

En skräll i och med att Travis Jones kommer från en mindre skola MEN ser man på matcher från UCONN kommer man se en spelare sticka ut från 2018 och framåt och det är Travis Jones. Med prestation över tid och en otrolig combine där han visade upp explosivitet och rörlighet borde fler diskutera om han ska gå i förstarundan. Blandar man detta med hans förmåga att pusha fickan och även kunna spela pass rush gör honom till ett perfekt komplement till en defensiv linje hos Cardinals som förlorat Chandler Jones. 

24. Dallas Cowboys - Trevor Penning, OT, UNI 

En spelare som mockdraftas både tidigt och sent av olika analytiker och trots en enormt aggressiv spelstil och fysiska egenskaper som är perfekta för en OT är han ett projekt men uppsidan är att vara en dominant pass blocker med en potentiell elite-run blocker. Dallas behöver bygga om sin linje och med La’el Collins bort är det en stor lucka på Right Tackle som Penning fyller direkt. 

25. Buffalo Bills - Zion Johnson, G, Boston College

Bills har få hål i truppen men guard behövs verkligen och Zion Johnson är ena v de bästa i klassen. En grym atlet med en intelligens som utmärkte sig på Combine. Inte den snabbaste och var lite av en late-bloomer i Boston men har en överkropp som är en mall för en guard i NFL. 

26. Teneesse Titans - Kenyon Green, G, Texas A&M

Ännu en guard och Kenyon Green från Texas A&M är en av de främsta. Kan spela längst med hela den offensiva linjen och är främst en pass blocker som guard men borde i Titans kunna höja sin runblock ett par snäpp.

27. Tampa Bay Buccaneers - Daxton Hill, S, Michigan Wolverines

Tampa har allt som behövs för att vinna men man förlorade Jordan Whitehead till Jets men fyller här på med den fysiske Daxton Hill. Lite för lätt byggd för att vara i boxen för mycket men tacklar som att han vore större. Har även en elit snabbhet som gör honom till en perfekt djup safety. Du kommer varken springa förbi honom eller genom honom.

28. Green Bay Packers - Bernhard Raimann, OT, Central Michigan

En unik spelare som var Tight End för endast tre år sedan och har trots en kraftig viktuppgång behållit sin explosivitet och rörlighet. Raimann är löjligt snabb och kommer vara en startspelare från dag 1 i NFL. Green Bay säkrar upp sin offensiva linje i många år framöver.

29. Kansas City Chiefs -Christian Watson , WR, North Dakota Bison

Chiefs kommer säkerligen inte bara välja en WR i denna draften men här väljer Kansas förvisso en receiver som endast spelat i FCS men som var dominant där och utklassade alla andra wide receivers på Combine. Har en perfekt mix av längd, snabbhet, grym route runner och stark i catchpoint. Ett excellent val av Chiefs. 

30. Kansas City Chiefs - George Karlaftis, DE, Purdue

Ett egentligen orimligt fall för Karlaftis som är den bästa bullrushern i draften och lär vara en spelares om kan bidra från dag 1. Dock var inte hans combine så dominant som man trodde och det måste ses som en absolut stöld om Chiefs får tag i Karlaftis så här sent.

31. Cincinnati Bengals -  Andrew Booth, CB, Clemson Tigers

Bengals har få hål kvar i truppen nu men på corner behövs både spets och bredd. Booth som varit en nyckelspelare i Clemson är en corner med grymt tålamod, går inte på double-moves eller andra finesser. Har även långa armar och en styrka som gör honom till en tacklare av rang. Booth är även mångsidig i att han kan spela vilken typ av Coverage som helst.

32. Detroit Lions - Nakobe Dean, LB, Georgia Bulldogs

Lions har i skrivande stund kvar Jared Goff och förlängde med reserven Tim Boyle fick får mig att tänka att det håller på valet av quarterback ett år till. Istället fortsätter de att förstärka lagets pss rush och gör det med den fallande men ack så duktige Nakobe Dean från Georgia. Fallet förklarar genom hans mystiska vägran att delta både i combine som på sin pro-day. Dock finns det en enorm uppsida i han coverage förmåga och även en grym förmåga i blitz vilket kommer passar som handsken i Dan Campbells Detroit. 

 

Christer Olofssonchristerolofsson091@gmail.com@christer0912022-03-25 06:00:00
Author

Fler artiklar om NFL