NFC East

NFC East

Hur gick det egentligen för samtliga lag i draften? vad hände egentligen efter runda 1? Här kommer en artikelserie med en analys av samtliga divisioner i NFL.

Dallas Cowboys

Val i draften:

Round 1: Micah Parsons, LB, Penn State
Round 2: Kelvin Joseph, CB, Kentucky
Round 3: Osa Odighizuwa, DT, UCLA
Round 3: Chauncey Golston, EDGE, Iowa
Round 3: Nahshon Wright, CB, Oregon State
Round 4: Jabril Cox, LB, LSU
Round 4: Josh Ball, OT, Marshall
Round 5: Simi Fehoko, WR, Stanford
Round 6: Quinton Bohanna, DT, Kentucky
Round 6: Israel Mukuamu, CB, South Carolina
Round 7: Matt Farniok, G, Nebraska

Förstarundavalet:

Nog var det en cornerback som Dallas ville ha och hade förmodligen räknat in att få ialla en av Jaycee Horn eller Patrick Surtain. Då både helt plötsligt försvann samt Devonta Smith precis innan föll valet något förvånande på linebackern Micah Parsons som valde att inte spela 2020. Dock så är det en otroligt dominant linebacker som kan bemästra de flesta uppgifterna en linebacker ska ha i NFL. Dock förvånande när Dallas sedan tidigare har både Jaylon Smith och Leighton Vander Esch på positionen.

Favoritvalet:

Står här mellan linebcakern Jabrill Cox och passrusher Chauncey Golston och då faller nog mitt val på den senare. Otroligt bra värde på Cox men varför välja ytterligare en linebacker när man redan plockat en samt att man redan har väldigt god täckning på den positionen. Golston är en passrusher från Iowa som utvecklats stadigt under sina år i college och som blivit en stark spelare i run-defence. Dock inte särskilt explosiv för att gå rakt in i NFL men finns teknik finns det möjligheter. 

Överraskningsvarning från dag 3:

Enkelt val här, wide receivern Simi Fehoko är en fysiskt unikum som med sina 100 kilo lyckades springa 40-yard dash på 4.42 vilket anses vara nästan omöjligt. Fehoko bli denna draftklass DK Metcalf och lyckades komma upp i 400 yards på endast 4 matcher. I en redan tajt receivergrupp finns alla möjligheter att ta sig in för Fehoko med tanke på hans fysiska profil.

New York Giants

Val i draften:

Round 1: Kadarius Toney, WR, Florida
Round 2: Azeez Ojulari, EDGE, Georgia
Round 3: Aaron Robinson, CB, UCF
Round 4: Elerson Smith, EDGE, Northern Iowa
Round 6: Gary Brightwell, RB, Arizona

Förstarundavalet:

Giants som bytt ner sig två gånger lyckades ändå få till ett fint värde i en ny potentiell publikfavorit. Jag vågar nog påstå att det inte finns en mer elektrisk spelare som kan skapa något ur ingenting som wide receiver Kadarius Toney. Hal som bara sjutton och bara en ren förmåga att göra plays. Spelade främst slot receiver i college men har både storleken och snabbheten att spela på utsidan. 

Favoritvalet:

Azeez Ojulari spåddes enligt många att gå redan i den första rundan men där en knäskada gjort att många lag tvekat. Här får dock Giants en potentiell passrusher som med rätt träning och coachning kan bli en explosiv spelare på defensiva linjen. Spelade elitmässigt för Georgia den gångna säsongen och ser både fysiskt och tekniskt sett redo ut för NFL. 

Överraskningsvarning från dag 3:

Motvilligt och i brist på alternativ faller valet här på runningbacken Gary Brightwell från Arizona som är en fysisk och tuff RB som till skillnad från Saquan Barkley mer söker kontakt och exploderar in genom the line of scrimmage.

Philadelphia Eagles

Val i draften:

Round 1: DeVonta Smith, WR, Alabama
Round 2: Landon Dickerson, IOL, Alabama
Round 3: Milton Williams, IDL, Louisiana Tech
Round 4: Zech McPhearson, CB, Texas Tech
Round 5: Kenneth Gainwell, RB, Memphis
Round 6: Marlon Tuipulotu, IDL, USC
Round 6: Tarron Jackson, EDGE, Coastal Carolina
Round 6: JaCoby Stevens, S, LSU
Round 7: Patrick Johnson, EDGE, Tulane

Förstarundavalet:

Eagles bytte upp sig för att plocka sin efterlängtade WR1 och trots all diskussion och åsikter kring Devonta Smiths storlek går det inte att frångå faktumet att det är en otrolig route runner och en spelare som producerade helt chockerande siffror trots då denna “undersize”. Med detta val finns nu alla möjligheter för QB Jalen Hurts att visa att han är Eagles framtid.

Favoritvalet:

Älskar valet av Devonta Smith men med tanke på vad den defensiva tacklen Milton Williams producerade på sin pro-day kan man inget annat än älska honom. Han gjorde en historiskt stark pro-day och det var nog inte en scout som lyfte på ögonbrynen. Förutom hans atletiska profil är den en spelare som kommer kunna lära från ikonen Fletcher Cox och ta en plats i försvaret redan i år. Finns en lite risk att han är för liten just nu men potentialen är skyhög.

Överraskningsvarning från dag 3:

Eagles plockade många fina edgerushers på dag 3 från mindre skolor och valet hamnade mellan Patrick Johnson från Tulane och Tarron Jackson från Coastal Carolina och valet faller på den senare. Tarron Jackson har radat upp väldigt starka pass rush-siffror de senaste säsongerna och bör sett till statistiken plockats tidigare. Dock är farhågan att Jackson varit fysisk överlägsen och spelat mot för dåligt motstånd för att kunna bedöma om han är så bra som det verkar. Presterade inte särskilt bra på Senior Bowl men potential finns det helt klart.

Washington Football Team

Val i draften:

Round 1: Jamin Davis, LB, Kentucky
Round 2: Samuel Cosmi, OT, Texas
Round 3: Benjamin St-Juste, CB, Minnesota
Round 3: Dyami Brown, WR, North Carolina
Round 4: John Bates, TE, Boise State
Round 5: Darrick Forrest, S, Cincinnati
Round 6: Camaron Cheeseman, LS, Michigan
Round 7: William Bradley-King, EDGE, Baylor
Round 7: Shaka Toney, EDGE, Penn State
Round 7: Dax Milne, WR, BYU

Förstarundavalet:

Det är nästan omöjligt att inte gilla Washingtons draft där de förstärkte och fyllde på exakt rätt spelare på egentligen alla positioner utom en, nämligen quarterback. Bortser man från denna “miss” så förvånade det nog många genom valet av linebackern Jamin Davis från Kentucky. Förvisso en superb atlet som imponerade i de atletiska testerna och som både imponerade i coverage och gjorde en fin säsong överlag. Just Davis förmåga att spela coverage kommer göra att han passar bra in i dagens NFL och Washington kommer nu ställa upp en oerhört imponerande front-7.

Favoritvalet:

Här finns det två jag väljer mellan där den ena är den dynamiska och mångsidiga wide receivern Dyami Brown eller cornern med den perfekta fysiska profilen för positionen , Benjamin St. Juste från Minnesota. På grund av min förkärlek till St Juste blir det honom vi kör på här, han har som sagt ett enormt vingspann och en längd som kommer göra honom till ett vapen i alla catch-moment på utsidan. Trots denna storlek är han även rörlig och kan spegla sin receiver bra. Washington kan mycket väl ha funnit en framtida stjärna i kanadensaren St Juste. 

Överraskningsvarning från dag 3:

Många alternativ finns det men vi kör på WFTs sista val som var Zach Wilsons favorit target från BYU, Dax Milne. Visst kan man tycka att hans produktion till stor del beror på ett briljant spel från quarterbacken men Milne har en bra förmåga att bli öppen samt att catch momentet. Här i Washington är chansen stor att han placeras som en slotrecevier och kommer ha möjligheter att göra det framgångsrikt. 

 

Christer Olofssonchristerolofsson091@gmail.com@christer0912021-05-17 12:15:31
Author

Fler artiklar om NFL