NFC West

NFC West

Hur gick det egentligen för samtliga lag i draften? vad hände egentligen efter runda 1? Här kommer en artikelserie med en analys av samtliga divisioner i NFL.

Arizona Cardinals

Val i draften:

Round 1: Zaven Collins, LB, Tulsa
Round 2: Rondale Moore, WR, Purdue
Round 4: Marco Wilson, CB, Florida
Round 6: Victor Dimukeje, EDGE, Duke
Round 6: Tay Gowan, CB, UCF
Round 7: James Wiggins, S, Cincinnati
Round 7: Michal Menet, IOL, Penn State

Förstarundavalet:

Cardinals förvånade många när man fick och plockade linebacker Zaven Collins efter att ha plockat en liknande spelare året innan. Dock får man en spelare som är byggd för att vara en linebacker på 90-talet men är fantastiskt på att spela modern coverage försvar. Ger Cardinals chansen att kunna ställa upp ett intressant front-7 kommande säsong. 

Favoritvalet:

Gillar det volatila och oberäkneliga cornerbacken Marco Wilson somd e tog i fjärderundan men det går bara inte att säga någon annan än Rondale Moore. En explosivare receiver får man leta länge efter och med bollen i händer är han näst intill ostoppbar. Kommer få många chanser och i Cardinals offensiva system kommer han få alla möjligheter att visa vad han går för. 

Överraskningsvarning från dag 3:

Att Tae Gowan som innan draften rankades som topp 10 bland cornerbacks fanns tillgänglig i runda 6 är bara att tacka och ta emot. Har egentligen alla komponenter för att bli en kvalitetscorner. Fysik, rörlighet och förmåga med-eller utan boll finns och det är sällan en spelare med så tydliga kvaliteter finns tillgängliga så här sent i draften. Det som gör att han föll så pass långt ner har troligtvis att göra med att han endast har ett år som ordinarie i college.

Los Angeles Rams

Val i draften:

Round 2: Tutu Atwell, WR, Louisville
Round 3: Ernest Jones, LB, South Carolina
Round 4: Bobby Brown III, DT, Texas A&M
Round 4: Robert Rochelle, CB, Central Arkansas
Round 4: Jacob Harris, WR, UCF
Round 5: Earnest Brown IV, EDGE, Northwestern
Round 7: Jake Funk, RB, Maryland
Round 7: Ben Skowronek, WR, Notre Dame
Round 7: Chris Garrett, EDGE, Concordia 

Förstarundavalet:

Då Rams som vanligt inte har något val i förstarundan får vi istället gå på deras förstaval i 2:a istället nämligen wide receivern Tutu Atwell. Om man tycker att Devonta Smith är liten så vet jag inte riktigt vad man ska tycka om Atwell. Rams får en speedster som kan springa ifrån vilken försvarare som helst men hans vikt på 67 kilo är bland de lägsta någonsin i NFL. Att han besitter playmaking-egenskaper finns det inga tvivel frågan är bara hur länge han kommer hålla sig hel.

Favoritvalet:

Svårt att hitta en då Rams enligt min mening gjorde både en svårbedömd och relativt anonym draft. Men mitt val faller på wide receivern Jacob Harris från UCF  som är en strålande atlet och med en imponerande fysisk profil mycket väl kan slipas och bli utvecklad av Rams tränarstab. Ett typiskt McVey val. 

Överraskningsvarning från dag 3:

Då Rams hade en majoritet av sina val i de senare omgångarna fanns det många alternativ men här blir det nog störst varning på corner backen Robert Rochell som många menar på symboliserar vad val i de senare omgångarna ska besitta för potential, alltså de ska ha ett högt tak men samtidigt risken för ett väldigt lågt golv. Rochell har som de flesta av Rams val ett stark fysisk profil och behöver egentligen slipa på det speltekniska. Har en fantastisk fysisk profil och allt som NFL vill ha som corner på utsidan men som sagt både produktion och teknik är inte på plats. 

San Francisco 49ers

Val i draften:

Round 1: Trey Lance, QB, North Dakota State
Round 2: Aaron Banks, IOL, Notre Dame
Round 3: Trey Sermon, RB, Ohio State
Round 3: Ambry Thomas, CB, Michigan
Round 5: Jaylon Moore, OT, Western Michigan
Round 5: Talanoa Hufanga, S, USC
Round 6: Elijah Mitchell, RB, Louisiana-Lafayette

Förstarundavalet:

Efter flera veckors spekulationer och kanske hela draftens hetaste fråga fick vi till slut se när 49ers gjorde sitt slutgiltiliga val och det föll på den stor buffeln från North Dakota State Trey Lance. En spelare som inte kastat en interception på 288 försök och som är dominant i springspelet får 49ers både en säker passare som en spelare att göra kreativa plays med. Dock endast en säsong med ett lag som sin huserar i den högsta serien i college men väljs man trots detta av Kyle Shanahan då har man något speciellt. 

Favoritvalet:

Talanoa Hufanga är en intressant safety som är byggd som en linebacker men rör sig som en safety. Med en enorm utveckling från 2019 till 2020 hoppas nu 49ers att han kan utvecklas till nästa steg. Blev en viktig pjäs för USC och kommer få en roll som box safety i NFL.

Överraskningsvarning från dag 3:

San Francisco behöver mer djup och spelare på cornerback nu när Richard Sherman lämnat och Jason Verrett är ingen garanti för 17 matcher. Därför valde 49ers Ambry Thomas i tredjerundan men här tror vi på redaktionen lite mer på Deommodore Lennoir från Oregon. Både lång och bra rörelse som gör att han passar perfekt på utsidan i NFL medans hans goda egenskaper i både tacklingar och coverage gör att han kan spela slotcorner och safety. Mångsidig och i ett lag som behöver lite av varje kommer göra att han får fler chanser än en.

Seattle Seahawks

Val i draften:

Round 2: D’Wayne Eskridge, WR, Western Michigan
Round 4: Tre Brown, CB, Oklahoma
Round 6: Stone Forsythe, OT, Florida

Förstarundavalet:

Seattle är ännu ett lag som inte hade ett val i första rundan men då kör vi istället på den laget valde i andran. Valet föll på den typiska Seahawks receivern som är lite mindre men som har en fantastisk route running och förmåga att bli öppen, låter detta som någon som spelat för Seattle? Ja, likheterna med både Tyler Lockett och Doug Baldwin är enorma och man förstår valet trots att det är en reach. 

Favoritvalet:

Favoritvalet faller på corner backen Tre Brown som troligtvis kommer hamna på insidan i Seattle med tanke på hans storlek och framförallt kommer få chansen direkt då laget just nu är ett av de absolut sämsta på den positionen. Produktiv under några års tid i college och har flera stora plays på sin film.

Överraskningsvarning från dag 3:

Här gjorde Seahawks en stöld när man plockade offensiva tacklen Stone Forsythe från Florida Gators så sent som sjätte rundan. En riktigt lång tackle som förvisso kan mobba passrushers men även mindre spelare kan smyga mellan skydden. Det som gör att han faller är att han aldrig riktigt dominerat eller hållit en hög nivå under lång tid. Men med tanke på den fysiska profilen och tekniken kan han utvecklas till något speciellt.

 

Christer Olofssonchristerolofsson091@gmail.com@christer0912021-05-16 14:44:38
Author

Fler artiklar om NFL