Säsongen 21/22 är igång
Tom Brady spelade i torsdags match nummer 300 i grundserien.

Säsongen 21/22 är igång

Världens bästa liga för amerikansk fotboll är igång igen och äntligen välkomnas fansen tillbaka till arenorna. Den här säsongen kommer vi att få se flera spännande rookies ta över som quarterbacks men en spelare som fortfarande består är den evigt unge Tom Brady.

De regerande mästarna Tampa Bay Buccaneers besegrade planenligt Dallas Cowboys i premiären med 31-29 men segern satt långt inne. Med drygt en minut kvar av matchen tog gästerna ledningen genom ett field goal och det såg allt annat än ljust ut för hemmalaget. Dock visade den 44-årige Tom Brady att gammal fortfarande är äldst då han ledde sina mannar framåt i banan och med två sekunder kvar på klockan kunde Tampas kicker Ryan Succop avgöra matchen med en spark från 55 yards. Förutom en stabil insats från Brady visade Antonio Brown att han ännu har en hel del football i sig med 121 yards och en TD.  För bortalagets del var Amari Cooper bäst på plan med två touchdowns och 139 infångade yards totalt. 

Aaron Rodgers i skottgluggen
Green Bay Packers hade däremot en mardröm till premiär efter att man fick storstryk av New Orleans Saints med 38-3. Laget uppträdde förvirrat och quarterbacken Aaron Rodgers, som under stora delar av sommaren hotat med att lämna klubben, såg väldigt oinspirerad ut. Den loja insatsen fick många experter att gå i taket och hårdast i kritiken var Michael Irvin på NFL Network som kallade Rodgers för en skamfläck och att denne borde titta sig själv i spegeln en extra gång innan han äntrar planen igen. Någon som inte behöver skämmas för sin insats var Saints QB Jameis Wilson som assisterade fram till fem touchdowns trots att han bara kastade 148 yards under matchens gång.

Positiva debuter
Det senaste halvåret har det pratats mycket om quarterbacken Trevor Lawrence, draftettan som plockades av Jacksonville Jaguars. Lawrence gjorde en hyfsad match i jaguarernas förlust mot Houston Texans där han kastade för 332 yards och tre touchdowns. Dock fläckades debuten ner av att den gänglige yngligen kastade bort bollen vid tre tillfällen och såg smått obekväm ut vilket kanske inte är så konstigt när han förväntas axla en hel organisation. Fyra andra quarterbacks och tillika rookies som fick smaka på spel i världens bästa liga var Zach Wilson i New York Jets, Mac Jones i New England Patriots, Justin Fields i Chicago Bears och Trey Lance i San Francisco 49ers. Wilson gjorde bra ifrån sig med två TD-passningar, 258 yards totalt och en interception när hans Jets förlorade mot Carolina Panthers. Jones var även han stabil med 281 yards och en touchdown. Patriots fick dock se sig besegrade av Miami Dolphins med en ynka poäng. Fields sprang in en touchdown på egen hand och fick chansen på en handfull snaps i björnarnas förlust mot Los Angeles Rams och Lance gjorde ett snabbt inhopp för 49ers där han på sitt enda försök kastade fem yards och assisterade fram Trent Sherfield till en touchdown.

Veckans resultat i sin helhet:
Tampa Bay Buccaneers - Dallas Cowboys 31-29
Buffalo Bills - Pittsburgh Steelers 16-23
Atlanta Falcons - Philadelphia Eagles 6-32
Washington Football Team - Los Angeles Chargers 16-20
Carolina Panthers - New York Jets 19-14
Cincinnati Bengals - Minnesota Vikings 27-24 OT
Tennessee Titans - Arizona Cardinals 13-38
Detroit Lions - San Francisco 49ers 33-41
Indianapolis Colts - Seattle Seahawks 16-28
Houston Texans - Jacksonville Jaguars 37-21
New Orleans Saints - Green Bay Packers 38-3
New York Giants - Denver Broncos 13-27
Kansas City Chiefs - Cleveland Browns 33-29
New England Patriots - Miami Dolphins 16-17
Los Angeles Rams - Chicago Bears 34-14
Las Vegas Raiders - Baltimore Ravens 33-27 OT

Björn Bellviken2021-09-16 03:00:00
Author

Fler artiklar om NFL