Tampa Bay Buccaneers är mästare!

Tampa Bay Buccaneers är mästare!

Det var nu vi skulle få se det stora tronskiftet där Patrick Mahomes skulle få Tom Brady att abdikera och lämna tron och krona till sin arvtagare. Men som man säger “if you’re gonna take on the king, you better kill the king”.

Det skulle visa sig vara en ensidig historia där laget Tampa Bay Buccaneers, med betoning på LAGET, visade att koncentration och beslutsamhet tar dig igenom finalen till att lyfta pokalen. Självklart skulle även Tom Brady återigen befästa sin plats på toppen som tidernas bästa quarterback och i förlängningen den bästa fotbollsspelaren. Detta var hans tionde Super Bowl och den 7:e som ha vinner och dessutom plockade Brady hem Super Bowls MVP vilket var hans 5:e. The GOAT indeed. 

Det var ingen slump så klart att Tom Brady ville ha en spelare med sig i Tampa och att denne spelare skulle vara TE Rob Gronkowski. Det var skrivet i stjärnorna att dessa två skulle kombinera ihop inte en utan två Touchdowns och vinna titeln åt Patriots. Nej förlåt jag menar så klart Buccaneers. 

Hur var matchen då?

Första halvlek och framförallt den första kvarten var väldig slarvig och avvaktande där både Buccs och Chiefs inte fick igång någon bra drive. Båda lagen fick punta bort sina första anfall där Tom Brady till slut hitta fram till sin favorit Rob Gronkowski för kvällen första touchdown. Ett grinigt och nästan aggressivt Kansas City Chiefs med Safety Tyrann Mathieu var kanske mest taggad och aggressiv som redan i första halvlek dragit på sig två personliga fouls varav en för “osportsligt beteende”. 

Det var i den andra kvarten som matchen till mångt och mycket avgjordes där Chiefs fortsatte att få igång både passningsspel samt hålla liv i spelen. Buccs pass-rushers gjorde ett enormt jobb och visade vägen genom att sätta press på GB Mahomes i nästan varje snap. Chiefs fick punta två gånger denna kvart och genom touchdowns av WR Antonio Brown och Rob Gronkowski(IGEN) gick Buccs till en stabil ledning i halvtidsvilan med 6-21.

Visst Chiefs har legat under flera gånger och vänt till stora vinster, vi minns självklart Super Bowl förra året, och att med Mahomes är allt möjligt men en rejäl uppförsbacke fick Chiefs börja andra halvlek och spelet på marken via RB Clyde Edwards-Helaire fungerade bra men så fort Mahomes skulle kasta fanns inte den sista marginalen på deras sida. Chiefs skulle dock lyckas få in två field goal och höll lite liv i matchen. Men Buccs visade vägen genom den Jacksonville Jaguars-ratade RB Leonard Fournette som sprang in en touchdown här var det nattsvart för Chiefs.

Den fjärde kvarten blev tyvärr ingen magisk vändning eller heroiskt försök av Mahomes och Chiefs utan blev till stor del en transportsträcka där Buccs mer eller mindre spelade av kvarten och vi kan bara konstatera att Tampa Bay Buccaneers är vinnare av Super Bowl 2020. 

Tre punkter vi tar med oss

- Tampa Bays defence
Vi alla visste att Buccs har ett starkt försvar och kan på en bra dag stoppa vilken offensiv som helst men att hindra suveränen Chiefs från att göra en enda touchdown i Super Bowl? Overkligt. Devin White och Jason Pierre-Paul gjorde liver fruktansvärt surt för Mahomes och satte press gång på gång. Även Lavontae David som satt som ett plåster på Chiefs TE Travis Kelce ska ha ett stort plus efter denna final. Man kan lätt stirra sig blind på Tampa Bays offensiv men utan denna defensiven hade de aldrig vunnit. Clutch defence! 

- Tom Brady
Herregud säger jag bara, denna motivering är redan överflödig. Varför gick inte hela ligan efter Brady så som de gör nu med Deshaun Watson? 7 Ringar, 5 MVP, vunnit Super Bowl med två olika lag som starter, spelat 10 Super Bowl och mannen är 43 år gammal. The GOAT. 

- Chiefs, sämst när det gällde som mest
Rubriken låter aningen hård och Chiefs vann som vi alla vet förra säsongen och att Buccs gjorde dem dåliga till viss del. MEN visst förväntade man sig mycket mer? Mahomes kastade för 270 yards men ingen touchdown och 2 interceptions, när hände detta senast? Att WR Tyreek Hill knappt ens syntes till och att TE Travis Kelce lyckades ännu en gång komma över 100 yards receiving är bra men ingen TD...Även stora skador på den offensiva linjen blev för påtagliga och Buccs pass-rush blev för stark och mäktig. 

Noterbar Statistik

QB

Tom Brady(TBB) - 201 yards, 3 TD, 0 Interceptions, QB-rating 125,8
Patrick Mahomes(KCC) - 270 yards, 0 TD, 2 Interceptions, QB-rating 52,3

Receiving

TE Travis Kelce(KCC) - 133 yards, 10 Receptions, 0 TD
WR Tyreek Hill(KCC) - 73 yards, 7 Receptions, 0 TD
TE Rob Gronkowski(TBB) - 67 yards, 6 Receptions, 2 TD
RB Leonard Fournette(TBB) - 46 yards, 4 Receptions, 1 TD
WR Antonio Brown(TBB) - 22 yards, 5 receptions, 1 TD

Rushing

RB Leonard Fournette(TBB) - 89 yards, 16 carries, 1 TD
RB Clyde Edwards-Helaire(KCC) - 64 yards, 9 carries, 0 TD
RB Ronald Jones II(TBB) - 61 yards, 12 carries, 0 TD
QB Patrick Mahomes(KCC) - 33 yards, 5 carries, 0 TD

Defensiva stats

Sacks

DT Ndamukong Suh(TBB) - 1,5 st
DE Frank Clark(KCC) - 1 st
LB Shaquill Barrett(TBB) - 1 st
LB Cam Gill(TBB) - 0,5 st

Interceptions

S Antoine Winfeld jr(TBB) - 1 st, 0 yards
LB Devin White(TBB) - 1 st, 0 yards

 

Christer Olofssonchristerolofsson091@gmail.com@christer0912021-02-08 10:19:00
Author

Fler artiklar om NFL