Vecka 17: Chase monstermatch
Insatsen i söndags från ynglingen Chase var inget annat än en uppvisning.

Vecka 17: Chase monstermatch

Bengals vände mot Chiefs, Packers säkrade förstaplatsen i NFC och Ben Roethlisberger spelade troligtvis sin sista match på Heinz Field. Mer om detta i veckans notiser från NFL.

Uppvisning av Chase
Cincinatti Bengals säkrade titeln i AFC North efter att man vänt underläge till seger i en riktig holmgång mot Kansas City Chiefs. Receivern och tillika rookien Ja'Marr Chase spelade huvudrollen för sitt Bengals då han stod för smått fantastiska 266 yards och tre touchdowns fördelat på 11 mottagningar. Ingen rookie har tidigare lyckats fånga för så många yards i en match. Chase har nu noterat 1 429 yards den här säsongen vilket är nytt rekord för en nykomling under Super Bowl-eran. 

Pitts fortsätter att imponera
En annan rookie som visat grym potential är tight enden Kyle Pitts och cheferna i dennes klubb Atlanta Falcons är troligtvis mycket nöjda med att de valde honom i förra årets draft. Trots att Pitts endast håvade in två passningar i Falcons förlust mot Buffalo Bills låg han som vanligt i topp vad gäller flest yards för sitt lag med 69. 21-åringen är den förste TE-rookien att fånga för minst 1000+ yards under en säsong sedan legendaren Mike Ditka stod för samma bedrift 1961.

Taylors stjärna lyser allt starkare
Indianapolis. Colts running back Jonathan Taylor har under sina hittills två säsonger som proffs gått från klarhet till klarhet. Även om Colts stod för en missräkning när man förlorade mot Las Vegas Raiders stod Taylor å sin sida för ännu en bra match med 108 yards och en touchdown. I och med detta kan han numera titulera sig som den yngste någonsin i NFL:s historia att notera 2000+ yards från scrimmage och 20+ i antal touchdowns per säsong under sina två första år i ligan.

Packers ordnade första seed
Aaron Rodgers gjorde ännu en stabil insats när hans Green Bay Packers säkrade första seed i NFC efter att man kört över ett skadedrabbat Minnesota Vikings med 37-10. Segern innebär att laget har hemmafördel under resten av slutspelet fram till en eventuell final och det är alltid en bonus att få spela med sina egna supportrar i ryggen. Packers är den enda klubben i ligan den här säsongen som inte förlorat på hemmaplan vilket är ett starkt facit och "Cheeseheads" måste verkligen tas på allvar som en contender till årets mästerskapstitel.

Roethlisbergers tårfyllda avsked
Troligtvis var det för sista gången vi såg Ben Roetlisberger vandra ut hemma på Heinz Field och kasta boll inför fansen i stålstaden. Med sina 18 säsonger har Big-Ben flaggat för att den här blir den sista, även om inget officiellt beslut ännu meddelats. Roethlisberger fick i vilket fall som helst stå som vinnare när Pittsburgh besegrade Cleveland med 26-14. Lagets första val i förra årets draft Najee Harris sprang för 188 yards och en touchdown men än mer imponerande var linebackern T.J Watts fyra sacks av motståndarnas Baker Mayfield. Watt står nu på 21,5 sacks den här säsongen och behöver bara en till för att tangera Michael Strahans rekord från 2001 för flest antal sacks på en säsong.

Björn Bellviken2022-01-07 06:01:00
Author

Fler artiklar om NFL