Week 12: Henry dominerade Colts
Ingenting verkade kunna stoppa Derrick Henrys framfart i söndags.

Week 12: Henry dominerade Colts

Tennessee Titans kopplade greppet om AFC South tack vare Derrick Henry, den vindsnabbe Tyreek Hill var tungan på vågen för sitt Kansas City Chiefs och D.K Metcalf visade återigen att han blir att räkna med de kommande åren. Mer om detta i den tolfte veckans rapport från NFL.

Thanksgiving-veckan brukar bjuda på tre matcher under torsdagen men pga covid-19 var det bara två av dem som kunde genomföras då matchen mellan Pittsburgh Steelers och Baltimore Ravens blivit framflyttad efter ett stort utbrott i Ravens organisation. Denna match spelades istället i förrgår, trots att Ravens saknade en dryg tredjedel av laget och inte helt oväntat var det Steelers som gick segrande ur striden. Men även om man vann så var coachen Mike Tomlin inte alls nöjd med sina mannars insats och på presskonferansen sa han rakt ut att han tyckte att laget sög ordentligt.

De två matcher som gick av stapeln som planerat var de mellan Houston Texans - Detroit Lions och Dallas Cowboys - Washington Football Team där bortalagen visade sig vara starkast. Texans besegrade Lions med 41-25 där bland annat wide receivern Will Fuller V fångade för 171 yards och två touchdowns och Washington slog tillbaka Cowboys med 41-16 efter en magisk insats av running backen Antonio Gibson som noterades för 115 rushing yards och tre touchdowns.


HENRYS SHOW OCH HILTONS INHOPP
AFC South ser ut att bli en kamp mellan Indianapolis Colts och Tennessee Titans och under veckan ställdes de båda mot varandra i vad som skulle bli en riktig poängfest. Titans vann till slut med 45-28 och tog därmed greppet om divisionen som man i nuläget leder med en matchs marginal. Derrick Henry var ostoppbar i den här matchen med 178 rushing yards och tre touchdowns där Colts annars så stabila försvar inte hade någon medicin mot den starke running backen.

Det är sällan det händer men veckans mest bisarra situation var den som Denver Broncos ställdes inför då man tvingades att ställa upp utan någon ordentlig quarterback i mötet mot New Orleans Saints. Anledningen var som så att backupen Jeff Driskel testats positivt för coronaviruset samtidigt som det uppdagades att lagets starter Drew Lock samt reserverna Brett Rypien och Blake Bortles inte haft några munskydd när de varit nära Driskel. Därför klassades dessa som "high risk contacts" och istället fick wide receivern Kendall Hilton från träningsgruppen spela quarterback. Som väntat vann New Orleans den här matchen relativt enkelt med 31-3 och Hilton lyckades bara vid ett tillfälle hitta fram till en lagkamrat på de nio passningsförsök han vågade sig på.


TYREEK HILLS LEKSTUGA 
Tom Brady och Patrick Mahomes hade inför veckans match mellan Tampa Bay Buccaneers och Kansas City Chiefs mött varandra tre gånger tidigare och där hade Brady vunnit vid två av dessa tillfällen. Mahomes har nu kvitterat denna interna statistik till 2-2 efter att de regerande mästarna, med siffrorna 27-24, besegrat sina motståndare. Chiefs wide receiver Tyreek Hill utnyttjade till fullo sin extrema snabbhet och skapade ständig oreda i Tampas försvar. Hill sprang sig fri gång på gång och när matchen var över hade han fångat för helt otroliga 269 yards och tre touchdowns. Det är ingen dålig duo Chiefs har i Mahomes och Hill då deras sammarbete fungerar klockrent och trots att motståndarna är medvetna om detta så har man svårt att stoppa dem.

Tre andra wide receivers som gjorde rejäla avtryck under den tolfte veckan var D.K Metcalf i Seattle Seahawks, Jarvis Landry i Cleveland Browns och Deebo Samuel i San Francisco 49ers. Metcalf har på allvar växt fram som ett av ligans främsta hot framåt och i matchen mot Philadelphia Eagles var han dominant med 10 fångade bollar och 177 yards totalt. Jarvis Landry visade att han ännu kan spela boll när Browns kom undan med blotta förskräckelsen och var nära att förlora mot ett vilt kämpande Jacksonville Jaguars. Landry fångade en touchdown och för 143 yards totalt och han spelade en betydande roll i att man kunde vinna. Deebo Samuel går även han från klarhet till klarhet och mot det ruskigt ojämna Los Angeles Rams stod han för en briljant insats med 133 yards.

Till sist kan det nämnas att wide receivern Justin Jefferson i Minnesota Vikings fortsätter att visa framfötterna, att Oakland Raiders kamp om slutspel fick sig en rejäl törn i och med den smått pinsamma torsken mot Atlanta Falcons och att New England Patriots hopp om detsamma lever i allra högsta grad efter kickern Nick Folks avgörande field goal när man besegrade Arizona Cardinals.


Fullständiga resultat vecka #12:
Detroit Lions - Houston Texans 25-41
Dallas Cowboys - Washington Football Team 16-41
Atlanta Falcons - Las Vegas Raiders 43-6
Buffalo Bills - Los Angeles Chargers 27-17
Cincinnati Bengals - New York Giants 17-19
Indianapolis Colts - Tennessee Titans 26-45
Jacksonville Jaguars - Cleveland Browns 25-27
Minnesota Vikings - Carolina Panthers 28-27
New England Patriots - Arizona Cardinals 20-17
New York Jets - Miami Dolphins 3-20
Denver Broncos - New Orleans Saints 3-31
Los Angeles Rams - San Francisco 49ers 20-23
Tampa Bay Buccaneers - Kansas City Chiefs 24-27
Green Bay Packers - Chicago Bears 41-25
Philadelphia Eagles - Seattle Seahawks 17-23
Pittsburgh Steelers - Baltimore Ravens 19-14

Björn Bellviken2020-12-04 08:00:00
Author

Fler artiklar om NFL