Week 13: Wallers monstermatch
Darren Waller var glödhet i matchen mellan New York Jets och Las Vegas Raiders.

Week 13: Wallers monstermatch

New York Jets kunde inte få stopp på Darren Waller, Buffalo Bills segrade tack vare Josh Allens bländande spel och Washington Football Team stod för en ordentlig skräll. Mer om detta i veckans rapport från NFL.

Den 6:e december 2020 är ett datum som Darren Waller, tight end i Las Vegas Raiders, sent kommer att glömma. Detta efter att han fullkomligt brände sönder New York Jets försvar med otroliga 200 fångade yards på 13 mottagningar vilket även inkluderade två touchdowns. Dock var det inte Wallers insats som det skulle pratas mest om i efterhand utan istället hamnade allt fokus på Jets defensiva koordinator Gregg Williams och hans playcalling. Med knappt tio sekunder av matchen och i ledning med 28-24 valde Williams att låta ALLA försvarare attackera Raiders quarterback Derek Carr. Beslutet visade sig bli ödesdigert då Carr med en enkel passning hittade fram till Henry Ruggs III som helt fri kunde avgöra med en touchdown. Williams fick på grund av detta motta hård kritik från flera spelare i det egna laget och i måndags meddelade coachen Adam Gase att Gregg Williams fått sparken av klubben.


STARK INSATS AV BILLS, TUNG FÖRLUST FÖR TITANS
Buffalo Bills quarterback Josh Allen har gått från klarhet till klarhet den här säsongen och när laget slog tillbaka San Francisco 49ers med 34-25 så var han bäste spelare på planen. Allen ledde sina mannar på ett föredömligt sätt och noterades för totalt fyra touchdowns och 375 kastade yards. Bills kan med sitt kompletta lag absolut vara med och slåss om titeln i AFC där Kansas City Chiefs, Pittsburgh Steelers och Tennessee Titans är de främsta utmanarna.

Just ovan nämnda Tennessee Titans fick dock ett rejält slag i magen när man blev besegrade av Cleveland Browns efter att försvaret haft en riktigt dålig dag och släppt till 41 poäng. Blake Mayfield kastade för 334 yards och fyra touchdowns i en match där gästande Browns redan i halvtid hade skaffat sig ett kraftigt övertag. Tennessee vaknade till liv i den andra halvleken men underläget var i slutändan för stort att hämta in. Förlusten sved antagligen lite extra för Titans då rivalerna Indianapolis Colts vann sin match mot Houston Texans och därmed står de båda på samma record i AFC South.


GIANTS CHOCKADE SEAHAWKS
Washington Football Team har på senare tid ryckt upp sig och under måndagen gav man Pittsburgh Steelers sin första förlust för säsongen. Pittsburgh såg först ut att ta ännu en seger då det stod 17-3 på tavlan till hemmalaget i halvtid men Washington ville annorlunda. Det var ett motiverat bortalag som kom ut efter pausen och det talangfulla försvaret stängde igen butiken samtidigt som anfallet jobbade sig både ikapp och förbi där slutsiffrorna skrevs till 17-23.

Washingtons främsta rivaler i kampen om förstaplatsen i NFC East, New York Giants, stod även de för en skräll när man på den välkänt svårspelade arenan CenturyLink Field besegrade storfavoriten Seattle Seahawks. Detta tack vare en tight defensiv som neutraliserade Seahawks anfallsspel och ett effektivt running game ledda av Wayne Gallman och veteranen Alfred Morris. Gallman hittade ständigt nya löpvägar genom hemmalagets försvar och sprang totalt för 135 yards medan Morris noterades för två touchdowns i den tredje quartern. Colt McCoy spelade hela matchen som quarterback för Giants i Daniel Jones frånvaro och det var första gången sedan 2014 som McCoy vann en match som startande quarterback. 

Avslutningsvis kan det nämnas från vecka 13 att New England Patriots körde över ett naivt spelande Los Angeles Chargers med 45-0, att Green Bay Packers quarterback Aaron Rodgers nu passat fram till 400 touchdowns i karriären och att flertalet spelare blev utvisade i det bråkiga mötet mellan Miami Dolphins och Cincinatti Bengals.  


Fullständiga resultat vecka 13:
Atlanta Falcons - New Orleans Saints 16-21
Chicago Bears - Detroit Lions 30-34
Houston Texans - Indianapolis Colts 20-26
Miami Dolphins - Cincinnati Bengals 19-7
Minnesota Vikings - Jacksonville Jaguars 27-24
OT New York Jets - Las Vegas Raiders 28-31
Tennessee Titans - Cleveland Browns 35-41
Arizona Cardinals - Los Angeles Rams 28-38
Seattle Seahawks - New York Giants 12-17
Green Bay Packers - Philadelphia Eagles 30-16
Los Angeles Chargers - New England Patriots 0-45
Kansas City Chiefs - Denver Broncos 22-16
Pittsburgh Steelers - Washington Football Team 17-23
San Francisco 49ers - Buffalo Bills 24-34
Baltimore Ravens - Dallas Cowboys 34-17

Björn Bellviken2020-12-11 21:00:00
Author

Fler artiklar om NFL