Week 14: Bills utmanövrerade Steelers
Stefon Diggs har varit en av Buffalo Bills bästa spelare under hösten.

Week 14: Bills utmanövrerade Steelers

Buffalo Bills besegrade Pittsburgh Steelers och säkrade en plats i playoff, Philadelphia Eagles skrällde i matchen mot New Orleans Saints och Baltimore Ravens vann över Cleveland Browns efter en dramatisk avslutning. Mer om detta i veckans rapport från NFL.

Redan i förra veckans artikel pratade vi om att Buffalo Bills mycket väl kan vara en utmanare till titeln och i matchen mot toppkonkurrenten Pittsburgh Steelers stärkte laget sina aktier i den frågan ytterligare. Matchen var inledningsvis väldigt jämn där det stod 0-0 en bit in i andra quartern men efter att man lyckats med en "pick six" precis före halvtid så tog Buffalo över momentumet totalt. 

Den andra halvleken tillhörde helt och hållet hemmalaget och en avgörande faktor var effektiviteten på tredje down där man var bättre än gästande Pittsburgh. Stefon Diggs var bäste spelare på plan med sina aviga djupledslöpningar och han fångade tio bollar för 130 yards och en touchdown. Buffalo blev i och med segern klara för playoff vilket också Pittsburgh blivit tidigare under söndagen då Miami Dolphins förlorat mot Kansas City Chiefs.


JACKSON HJÄLTE FÖR RAVENS
På annat håll i samma conference utspelade sig ett stort drama mellan Cleveland Browns och Baltimore Ravens i vad som i efterhand kallats för en av säsongens bästa matcher hittills. Fram till fjärde quartern hade Baltimore ett litet övertag och dessutom skaffat sig en ledning på 34-20 men Cleveland arbetade sig frenetiskt tillbaka och plötsligt var ställningen 34-35.

Ravens quarterback Lamar Jackson hade tidigare blivit tvungen att utgå pga kramper, dock återvände han i slutskedet eftersom hans ersättare Trace McSorley halkat och skadat sig. Matchens sista två minuter blev nervkittlande då Jackson först hittade fram till Marquise Brown för en touchdown och efter en lyckad 2 point-conversion var Ravens i ledning med 42-35. 

Browns gav svar på tal i nästkommande anfall och Kareem Hunt ordnade kvitteringen men bortalaget skulle få sista ordet och vinna med 47-42 efter ett field goal av kickern Justin Tucker och en safety från lagets försvar. Totalt sett gjordes det nio (!) rushing touchdowns i den ohär matchen vilket är tangerat NFL-rekord.

SVIDANDE FÖRLUST FÖR VEGAS
Las Vegas Raiders hade behövt vinna sin match mot Indianapolis Colts för att hålla kampen om slutspel vid liv men istället åkte man på en svidande förlust med 44-20. Raiders försvar hade svårt att stoppa motståndarnas framfart och anfallet stod för flera kritiska misstag i viktiga lägen. Efter en ganska jämn första halvlek visade Colts varför man varit så starka under hösten och de förtjänar att ta en plats i playoff. Just nu sitter laget på plats sex i hela AFC och i divisionen AFC South skuggar man Tennessee Titans som ligger i topp.

För andra året i rad säkrade Green Bay Packers segern i NFC North när man visade sig vara den starkaste parten i matchen mot rivalerna Detroit Lions. Davante Adams visade återigen att han tillhör en av ligans bästa wide receivers med en briljant insats som inkluderade 115 mottagna yards och en touchdown. I och med detta satte Adams nytt klubbrekord och han är nu ensam om att vara den enda Packers-spelaren som gjort minst en touchdown i åtta raka matcher.

HURTS VINNARE I DEBUTEN
Jalen Hurts fick göra debut som startande quarterback då Philadelphia Eagles inför matchen mot New Orleans Saints valt att bänka Carson Wentz som annars är given på positionen men som har haft det riktigt tufft hela säsongen. Hurts var helt godkänd med 167 kastade yards och en touchdown men det var running backen Miles Sanders som tog alla rubriker då han sprang in två touchdowns och för 115 yards totalt på 14 försök. New Orleans var nära att jaga ikapp på slutet, dock nådde man inte hela vägen fram och hemmalaget kunde vinna med 24-21.

Det sägs att starka försvar vinner titlar och ska man tro på detta påstående går Washington Football Team en ljus framtid till mötes då lagets unga talangfulla defensiv än en gång spelade en avgörande roll när San Francisco 49ers besegrades. Chase Young, defensive end, och mannen på mångas läppar under draften i våras, var strålande och ständigt ett irritationsmoment för 49ers offensiva linje. Sin starka insats fick Young krydda med en touchdown efter att hemmalagets quarterback Nick Mullens tappat bollen och Young plockat upp den för att i sin tur springa hela vägen in i end zone.

Fullständiga resultat vecka 14:
Los Angeles Rams - New England Patriots 24-3
Carolina Panthers - Denver Broncos 27-32
Chicago Bears - Houston Texans 36-7
Cincinnati Bengals - Dallas Cowboys 7-30
Jacksonville Jaguars - Tennessee Titans 10-31
Miami Dolphins - Kansas City Chiefs 27-33
New York Giants - Arizona Cardinals 7-26
Tampa Bay Buccaneers - Minnesota Vikings 26-14
Las Vegas Raiders - Indianapolis Colts 27-44
Seattle Seahawks - New York Jets 40-3
Detroit Lions - Green Bay Packers 24-31
Los Angeles Chargers - Atlanta Falcons 20-17
Philadelphia Eagles - New Orleans Saints 24-21
San Francisco 49ers - Washington Football Team 15-23
Buffalo Bills - Pittsburgh Steelers 26-15
Cleveland Browns - Baltimore Ravens 42-47

Björn Bellviken2020-12-18 21:00:00
Author

Fler artiklar om NFL