Week 16: Kamara krossade Vikings
Alvin Kamara och hans New Orleans Saints visade klass i mötet mot Minnesota Vikings.

Week 16: Kamara krossade Vikings

Alvin Kamara hade stor show med sex gjorda touchdowns, Seattle Seahawks säkrade segern i NFC West och Indianapolis Colts tappade viktig mark i kampen om de sista slutspelsplatserna. Mer om detta i veckans rapport från NFL.

New Orleans Saints säkrade sin fjärde raka NFC South-titel när man på juldagen besegrade Minnesota Vikings med 52-33 i en match där Saints running back Alvin Kamara var på ett strålande spelhumör. Kamaras show började redan i samband med lagets första anfall med en löpning på 40 yards som resulterade i en touchdown. När matchen var över hade han sprungit in ytterligare FEM (!) TDs och tangerade därmed full backen Ernie Nevers rekord från 1929 i antal rushing touchdowns i en match. Kamara har verkligen levererat sedan han i somras signerade en förlängning av kontraktet med fem år till ett värde av 75 miljoner dollar. Vikings coach Mark Zimmer var mycket besviken på sina mannars insats och lagets sista chanser att nå slutspel krossades definitivt.

Ett annat lag som under helgen blev klara vinnare av sin division var Seattle Seahawks - detta efter att rivalerna Los Angeles Rams slagits tillbaka med 20-9 hemma på CenturyLink Field. Därmed säkrades titeln i den ofta så jämna NFC West och i år var inget undantag. Seahawks försvar gjorde en av sina bästa matcher för säsongen då Rams bara lyckades få med sig poäng via tre field goals.

TAMPAS SLUTSPELSTORKA ÄR ÖVER
Den forne defensive koordinatorn i New England Patriots - Matt Patricia - fick för några veckor sedan lämna jobbet som head coach i Detroit Lions och klubbens ledning hoppades på bättring. Men istället har det gått än sämre för laget och i lördags blev man totalt överkörda av Tampa Bay Buccaneers med 47-7. Tom Brady hade lekstuga med lejonens försvar och trots att han byttes ut redan i halvtid lyckades Brady kasta för 348 yards och passa fram till fyra touchdowns. Tack vare segern kommer Tampa att få vara med och spela playoff - något man inte fått göra sedan 2007. 

Drömmen om slutspel lever fortfarande för Chicago Bears efter att man utan större problem besegrat ett tamt Jacksonville Jaguars med 41-17. Tight enden Jimmy Graham visade att han håller än på den högsta nivån då veteranen stod för två touchdowns och 69 yards totalt. Chicago har allt i egna händer inför den avslutande veckan och det enda som krävs är en seger mot Green Bay Packers - något som dock blir en utmaning med tanke på att Packers har en strålande form och att de slåss om att ta hem titeln i NFC vilket ger en veckas extra ledighet innan man går in i slutspelet.

COLTS HÄRDSMÄLTA OCH MIAMIS MIRAKEL I LAS VEGAS 
Indianapolis Colts slarvade bort möjligheten att ta greppet om AFC South när man trots en relativt bekväm ledning i halvtid med 24-7 fick stryk av ett formsvagt Pittsburgh Steelers. Det var gästande Colts som styrde och ställde i den första halvleken men efter pausvilan tappade laget allt momentum och hemmalaget arbetade sig sakta in i matchen. Efter att Steelers försvar stängt ner motståndarna och Ben Roethlisberger passat fram till tre touchdowns var comebacken ett faktum och slutsiffrorna skrevs till 28-24. Detta innebär att Pittsburgh säkrat titeln i AFC North samtidigt som Indianapolis just nu står utanför slutspel och ska man ta sig dit krävs det hjälp från andra lag.
 
Miami Dolphins är ett av de lag som också är med i kampen om att knipa ett wild card till playoff i AFC och i matchen mot Las Vegas Raiders såg det mörkt ut för delfinerna ända in i självaste slutminuten. Med drygt 20 sekunder kvar tog Las Vegas ledningen med 25-23 när Daniel Carlson sparkade in ett field goal och alla trodde att det var spiken i kistan. Dock var det sista ordet inte sagt och  efter att Miamis quarterback Ryan Fitzpatrick hittat fram till Mack Hollins med en desperat långpassning kunde Dolphins kicker Jason Sanders avgöra med en spark som till bortalagets tillfredsställelse seglade in mellan målstolparna.


Fullständiga resultat vecka 16:
New Orleans Saints - Minnesota Vikings 52-33

Detroit Lions - Tampa Bay Buccaneers 7-47
Arizona Cardinals - San Francisco 49ers 12-20
Las Vegas Raiders - Miami Dolphins 25-26
Baltimore Ravens - New York Giants 27-13
Houston Texans - Cincinnati Bengals 31-37
Jacksonville Jaguars - Chicago Bears 17-41
Kansas City Chiefs - Atlanta Falcons 17-14
New York Jets - Cleveland Browns 23-16
Pittsburgh Steelers - Indianapolis Colts 28-24
Los Angeles Chargers - Denver Broncos 19-16
Washington Football Team - Carolina Panthers 13-20
Dallas Cowboys - Philadelphia Eagles 37-17
Seattle Seahawks - Los Angeles Rams 20-9
Green Bay Packers - Tennessee Titans 40-14
New England Patriots - Buffalo Bills 9-38

Björn Bellviken2021-01-01 23:15:00
Author

Fler artiklar om NFL