Week #2: Cowboys comeback
Dak Prescott var fenomenal när hans Dallas Cowboys segrade mot Atlanta.

Week #2: Cowboys comeback

Dallas Cowboys vändning mot Atlanta Falcons var en av de största höjdpunkterna under vecka två. Mer om detta i veckans rapport från NFL.

Veckans största snackis har utan tvekan varit den fantastiska vändning som Dallas Cowboys stod för hemma mot Atlanta Falcons. Vid halvtid hade gästerna ledningen med 29-10 och detta till stor del på grund av att hemmalaget tappade bort bollen vid smått bisarra FYRA gånger i den första quartern. Med åtta minuter kvar stod det 39-24 på tavlan och många trodde att matchen var avgjord men Cowboys kämpade sig långsamt tillbaka och man kunde tillslut ta sig inom två poängs marginal.

Enda hoppet till att kunna fullborda comebacken stod till att försöka sig på en onside kick och mot alla odds så lyckades man återerövra bollen på detta vis med endast 1:48 kvar på klockan. Laget jobbade sig successivt framåt över fältet och i matchens sista skälvande sekunder ordnade kickern Greg Zuerlein segern med ett field goal från 46 yards. Värt att nämna är att Dallas quarterback Dak Prescott blev historisk som den förste QB någonsin att kasta för över 400 yards och göra tre rushing touchdowns i en och samma match.

På annat håll i ligan så tog Tom Brady sin första seger som quarterback för Tamba Bay Buccaneers när hans klubb slog tillbaka Carolina Panthers med 31-14 och ett bedrövligt dåligt Minnesota Vikings blev ett av de 11 lag som inlett säsongen med att förlora två raka matcher när man besegrades av Indianapolis Colts med siffrorna 28-11. Russel Wilson kastade fantastiska fem touchdowns när Seattle Seahawks vann en spännande match mot New England Patriots med 35-30 och Las Vegas Raiders överraskade många när man skrällde mot New Orleans Saints. 

SKADOR, SKADOR OCH ÅTER SKADOR
Att skador snarare är regel än undantag i en av de hårdaste kontaktsporterna är kanske ingen nyhet men den här säsongen har det varit betydligt fler incidenter än vanligt. Under söndagen drabbades New York Giants av det kanske största bakslaget när lagets bärande stjärna Saquon Barkley skadade det främre korsbandet såpass allvarligt att hans säsong är över. På tal om avslitna korsband så var detta något som drabbade fler spelare under veckan som gick, däribland Parris Campbell i Indianapolis Colts och försvarskungen Nick Bosa i San Fransisco 49ers. De båda kommer inte heller att spela mer den här säsongen utan får lägga sin tid på rehabilitering. 

Carolina Panthers drabbades också av en tung och allvarlig skada när running backen Christian McCaffrey gick sönder och blir borta från spel i ungefär sex veckor. Denver Broncos quarterback Drew Lock blir även han borta för en tid framöver efter den axelskada han ådrog sig i matchen mot Pittsburgh Steelers och en annan QB som utgick skadad var Jimmy Garappolo i tidigare nämnda 49ers men hans skada visade sig inte vara så allvarlig som först befarat.

Skadorna fortsatte att dugga tätt och krisen för New York Jets blev än djupare när Breshad Perriman fick kasta in handduken. Sedan tidigare har klubben även Jamison Crowder och Denzel Mims på skadelistan vilket gör att lagets passningsspel blir väldigt lidande. Seattle Seahawks offensiva spel har dock blomstrat men havsörnarnas försvar fick sig en rejäl törn när det blev klart att både Marquise Blair och Bruce Irvin blir borta resten av säsongen. Orsaken? Avslitet korsband.

Fullständiga resultat från week #2:
Cleveland Browns - Cincinnati Bengals 35-30
Chicago Bears - New York Giants 17-13
Dallas Cowboys - Atlanta Falcons 40-39
Green Bay Packers - Detroit Lions 42-21
Indianapolis Colts - Minnesota Vikings 28-11
Miami Dolphins - Buffalo Bills 28-31
New York Jets - San Francisco 49ers 13-31
Philadelphia Eagles - Los Angeles Rams 19-37
Pittsburgh Steelers - Denver Broncos 26-21
Tampa Bay Buccaneers - Carolina Panthers 31-17
Tennessee Titans - Jacksonville Jaguars 33-30
Arizona Cardinals - Washington Football Team 30-15
Houston Texans - Baltimore Ravens 16-33
Los Angeles Chargers - Kansas City Chiefs 20-23 OT
Seattle Seahawks - New England Patriots 35-30
Las Vegas Raiders - New Orleans Saints 34-24

Björn Bellviken2020-09-24 21:00:00
Author

Fler artiklar om NFL