Week #8: Metcalf fortsätter att imponera
Seattles Seahawks wide receiver D.K Metcalf har imponerat på många den här säsongen.

Week #8: Metcalf fortsätter att imponera

Steelers vann rivalmötet, Dalvin Cook besegrade Packers på egen hand och Tagovailoa debuterade som startande quarterback. Mer om detta i veckans rapport.

Veckans rapport inleder vi med det klassiska hatmötet mellan Baltimore Ravens och Pittsburgh Steelers där det blev en riktigt jämn batalj som gästande Pittsburgh till slut kunde vinna med 28-24. Baltimores quarterback Lamar Jackson fick ingen vidare start på den här matchen då han redan på hemmalagets första anfall kastade en pick-six och detta var inte det enda misstaget som skulle bli kostsamt i slutändan. Jackson stod för ytterligare tre turnovers och lättare lär det inte bli att fördela bollen i kommande matcher med tanke på att lagets kanske viktigase offensiva linjeman Ronnie Stanley gick sönder och blir borta i flera månader. Tack vare segern är Steelers fortsatt det enda lag i ligan som ännu inte förlorat och vem kunde tro det inför säsongen då många frågeteckens fanns gällande Ben Roethlisbergers hälsa och förmåga att prestera på hög nivå.


STARKA INSATSER AV METCALF OCH COOK

Seattles Seahawks fortsätter att trumma på i toppen av NFC West och under söndagen besegrade man divisionsrivalen San Francisco 49ers med 37-27. Det stora utropstecknet till lagets framgångar den här säsongen har varit quarterback Russel Wilsons bländande med Tyler Lockett och D.K Metcalf som motståndarna haft svårt att stoppa. Metcalf har under sitt andra år i ligan växt fram till att bli ett giftigt offensivt hot och hans två touchdowns lade grunden till segern i den här matchen.

Minnesota Vikings har inte alls levt upp till förväntningarna den har säsongen men under helgen chockade vikingarna de allra flesta när man skrällde rejält mot rivalerna Green Bay Packers efter en strålande insats från running backen Dalvin Cook. Den urstarke Cook gjorde lite som han ville med Green Bays försvar och när matchen skulle summeras hade han stått för fyra touchdowns och 226 yards totalt. Som nämnts ovan hade Packers förtvivlat svårt att stoppa spelet längs marken och detta är en aspekt man verkligen måste förbättra om man på allvar vill vara med och slåss om titeln.


CHARGERS KOLLAPS OCH TAGOVAILOAS DEBUT

Vad gäller förbättring så har Los Angeles Chargers mycket att jobba med när det kommer till att knyta ihop säcken efter att laget tappat en 21 poängs stor ledning i förlusten mot Denver Broncos. Det är inte första gången man står för den här typen av kollapser och då kvittar det hur bra insatser vi får se från rookien och tillika quarterbacken Justin Herbert om försvaret inte kan prestera fullt ut.

Miami Dolphins stod utan tvekan för en smällkaramell då man i det lovande löftet Tua Tagovailoas debut som quarterback slog tillbaka Los Angeles Rams med 28-17. Tagovailoa gjorde en blygsam match med endast 93 yards men han behövde heller inte göra särskilt mycket eftersom försvaret var den avgörande faktorn till skrällen. Dolphins tvingade gästerna till grova misstag, bland annat lyckades man förmå Jared Goff till en fumble där bollen tacksamt plockades upp och bars ända in i end zone för en touchdown. Medan delfinerna är på väg att finna sin magi så verkar det som att Rams tappat sin. Den sprakande offensiv som tog laget till Super Bowl för två år sedan är i nuläget som bortblåst och det kan bli ett gränsfall huruvida man tar sig till slutspel eller inte.

Fullständiga resultat vecka #8:
Carolina Panthers - Atlanta Falcons 17-25
Baltimore Ravens - Pittsburgh Steelers 24-28
Buffalo Bills - New England Patriots 24-21
Cincinnati Bengals - Tennessee Titans 31-20
Cleveland Browns - Las Vegas Raiders 6-16
Detroit Lions - Indianapolis Colts 21-41
Green Bay Packers - Minnesota Vikings 22-28
Kansas City Chiefs - New York Jets 35-9
Miami Dolphins - Los Angeles Rams 28-17
Denver Broncos - Los Angeles Chargers 31-30
Chicago Bears - New Orleans Saints 23-23 OT
Seattle Seahawks - San Francisco 49ers 37-27
Philadelphia Eagles - Dallas Cowboys 23-9
New York Giants - Tampa Bay Buccaneers 23-25

Björn Bellviken2020-11-05 22:58:00
Author

Fler artiklar om NFL