Lagbanner
Silly 2011/2012: Nya rykten om Vidal
Everyone wants a piece of the "Maravilla".

Silly 2011/2012: Nya rykten om Vidal

Idag (10/6) drar vi igång rapporteringen av sommarens Silly Season. Det dras i en del spelare men de det snackas mest om i dagsläget är utan tvekan Alexis Sánchez och Arturo Vidal, där börjar vi och notera att ryktena och övergångarna gäller från DAGSdatum; 10/6! Välkomna in...

Rykten

Alexis Sánchez (till Barcelona?)
Ingen äkta fotbollsfantast kan ha klarat sig igenom säsongen utan att namnet Alexis Sánchez har kommit på tal. Vår Maravilla har en fantastisk säsong bakom sig och förutom ett dussin mål ( i runda slängar) har det också blivit en hel del läckra passningar. Udinese-duon Sánchez/Di Natale har spetsats till under säsongen men den stora frågan som ALLA ställer sig nu är; blir Alexis kvar i Udine eller drar han iväg till en större klubb. Manchester United och Barcelona är två tunga aspiranter varav den sistnämnda nyligen la ett bud som innefattar ett bud på två miljoner euro + talangen Bojan Krkic. Sug på den karamellen så länge för den här historien är lååångt ifrån slut!

17/6 ...till Chelsea?
Engelska Chelsea ser ut att ansluta sig till hopen av klubbar som vill åt Alexis namnteckning. Precis som Manchester City är Chelsea en klubb som säkert kan hosta upp en del pengar för en övergång.

21/6 ...klar för Barcelona?
Nu verkar det som om spekulationerna är på väg att nå vägs ände och istället bytas ut mot ett enormt utropstecken färgat i Barcelonas färger. "Affären är till 80% klar, säger Sánchez agent. De senaste åren har vi fått vänja oss vid alltmer spektakulära belopp och den här affären kommer i sånna fall inte bli något undantag. Övergången som tar Alexis från Udinese till Barcelona sägs landa på 400 miljoner svenska kronor.

Arturo Vidal (till Napoli?)
Tidigare har det varit mycket snack om Arturo Vidal + Bayern München är lika med sant, idag verkar det som att Napoli har nosat upp spåret och gett sig in i jakten. Rapporterna säger att Napoli i första hand är intresserade av Udineses succémittfältare Gökhan Inler men att man nu har börjat visa intresse i Vidal eftersom den förstnämnda affären verkar bli alltmer komplicerad.

15/6 ...till Bayern München?
Nu har Vidal gått ut och öppet sagt att han vill spela för Bayern nästa säsong. Ska man tro på vad som sägs i ämnet verkar det vara oenigheter mellan Vidal och den nuvarande klubben Bayer Leverkusen: "Jag ville förlänge kontraktet förra året men då var klubben inte intresserad. Nu vill jag gå till München."

19/6 ...till Bayern München?
"Bayer Levrkusens sportchef Rudi Völler kommer aldrig, aldrig att sälja Vidal till Bayern München. "De kan erbjuda vad de vill, de kommer aldrig få Vidal. Vi kommer att föreslå en förlängning av kontraktet som går ut 2012, vi vet att det är väldigt osannolikt att han skriver på. Men om vi ska sälja honom gör vi det bara utomlands", säger tysken till Bild. Napolis sportchef ska ha skickat ett fax med ett officiellt bud på 96 miljoner kronor till Leverkusen."

24/6 ...till Juventus?
Sedan Calcio Poli-skandalen 2006 har Juventus haft förtvivlat svårt att hitta tillbaka till den absoluta toppen och efter fyra-fem års misär siktar man nu in sig på Arturo Vidal.

- hela kolumnen är utdragen från eurosports hemsida.

Mauricio Isla (stannar i Udinese?)
Idag har Islas agent Leonardo Rodríguez gått ut och sagt att hans klient blir kvar i Udinese minst ett år till. Det har ropats både från Tyskland och från större italienska klubbar men Rodríguez dementerar alltså.

Jean Beausejour (till Real Sociedad?)
Spanska Real Sociedad har visat intresse i Jean Beausejour men samtidigt menar klubbpresidenten Jokin Aperribay att den ekonomiska biten är ett problem.


Klara övergångar

Felipe Seymour lämnar Universidad de Chile för spel med Serie A-laget Genoa. Affären blev klar i maj och i samma veva drog den italienska pressen paralleller mellan honom och den långt mer meriterade David Pizarro.

Cristóbal Jorquera från ColoColo följer med Seymour till Genoa men får å sin sida bara ett låneavtal inför nästa säsong.

Emil Karlegrund2011-06-10 21:19:00
Author

Fler artiklar om Chile