Lagbanner
Januarifönstret: Gary Medel är i stort sätt klar för Sevilla
Gary Medel är 99 % klar för Sevilla.

Januarifönstret: Gary Medel är i stort sätt klar för Sevilla

Här går Chilesidan igenom de hetaste ryktena, från och med dags datum (17/12), när det gäller utlandsproffsen och de landslagsaktuella.

Rykten

Matías Fernández ryktas till mexikanska Monterrey och blir affären av innebär det att de f.d. ColoColo-spelarna Suazo och Fernández spelar tillsammans för första gången på klubbnivå sedan 2006.

Rodrigo Millar kan vara på väg till Toluca. Prensan uppger att förhandlingarna ligger på ett "avancerat/utvecklat" stadium och att affären kan bli av någon gång under nästa vecka.


- 17/12 Millar har förnekat att det skulle föregå några samtal mellan honom och Toluca.

- 20/12 Nu har Millar erkänt att det finns ett formellt bud från Toluca och att han gärna flyttar till Mexiko.

- 23/12 Dagen innan julafton verkar förhandlingarna mellan Millar och Toluca ha tagit en ny vändning. Toluca har valt att förlänga med argentinaren Martin Romagnoli och Millar meddelar i samma veva att en flytt är näst intill utesluten.


- 28/12 En riktig berg-o-dalbana kring ämnet Millar och eftersom Toluca nu har tappat en av sina "utlänningar" uppges det att mexarklubben på nytt siktat in sig på Millar. Lagets tränare Sergio Lugo säger att han letar efter en landslagsmeriterad anfallare.

Humberto Suazo är het på marknaden och ryktena som placerar honom i Zaragoza verkar inte försvinna. Idag (23/12) rapporterar cdf.cl att mexaren Javier Aguirre, Zaragozas manager, vill ha in Suazo i laget.Det ska i så fall röra sig om ett lån med en köpoption.

- 21/1 Det har varit tyst länge angående Humberto Suazo men nu skrivs nästa kapitel i transferröran. Wigan uppges vara i stort behov av anfallare och ska enligt vad som sägs i media spana in Balon d'Oro a la México-vinnaren Suazo. Wigan ropar efter Suazo, får de något svar?

David Pizarro har många gånger berömts för sitt passningsspel och sin fina spelförståelse men Roma-tränaren Ranieri verkar inte behöva Pizarro längre så nu har det börjat spekuleras om en flytt. Enligt Prensan kan Genoa vara ett alternativ.

- 28/12 Romastyrelsen har förnekat transferryktena angående David Pizarro och har sagt att han inte kommer att lämna Roma i januari.

- 2/1 Ryktena spinner vidare och det senaste snacket säger att Luciano Spalletti, som har ett förflutet med Pizarro i både Udinese och Roma, vill ha honom i Zenit St. Petersburg.

Alexis Sánchez är ett hett ämne, både i Chile och i Italien, och nu kommer de första rapporterna anno 2011.

- 3/1 Udineses sportchef Fabrizio Larini är väl medveten om ryktena som placerar Sánchez i de stora klubbarna men menar ändå att han inte kommer att lämna Friuli i januari. Larini tillägger också: "Det är möjligt att vi ser över några bud i juni."

- 4/1 Att Inter är intresserade av Sánchez visste vi sedan en längre tid tillbaka men nu verkar klubbens sportdirektör Marco Branca ha gått ut i media och upplyst om vad man har för tankegångar om saken. Ska man tro på vad Branca säger så blir det inga förhandlingar förrän i juni.

- 13/1 Det har varit tyst länge men nu uppges Chelsea villiga att spendera en edl av sin transferbudget för att knyta till sig Sánchez. Chelsea ska vara beredda att betala 22 miljoner euro för vårt underbarn.

- 17/1 Prensan uppger idag att Chelsea inom de närmaste dagarna kommer att fatta ett beslut om man ska investera i Sánchez eller inte. Udinese vill ha 35 men Chelsea-ägaren Roman Abramovich sägs "bara" vilja ge 28 miljoner euro.

Rykteskarusellen kring Mauricio Isla anno 2011 har också kommit igång.

- 5/1 Prensan verkar mena att den ryska klubben Lokomotiv Moskva ska ha lagt ett bud på Isla.

- 17/1 Islas agent Leonardo Rodríguez har idag gått ut i media och framfört att ryska Lokomotiv har lagt ett officiellt bud på spelaren.

Felipe Seymour, född 1987 och relativt nybliven landslagsspelare, är en annan man med mycket rykten omkring sig.

- 7/1 Seymour uppges vara flitigt uppvaktad av tre italienska klubbar (Fiorentina, Udinese och Genoa) och Prensan verkar mena att de båda portugisiska klubbarna Sporting och Porto också ska vara intresserade.

Esteban Paredes är nästa spelare det susar om.

- 8/1 Det argentinska laget Banfield verkar intresserade av att kontraktera landslagsbackupen Paredes.

- 11/1 Det sägs nu att Banfield har tagit nästa kliv att värva Paredes.

Mauricio Pinilla huserar i Palermo men kan komma att byta rosa mot ljusblått.

17/1 Napoli går som tåget och har fått fansen att tänka tillbaka till fornstora dagar när laget leddes fram av den store Diego Maradona. Nuförtiden är det uruguayanen Edinson Cavani som är de ljusblåas stora profil framåt men Napoli ryktas ändå vilja förstärka med Mauricio Pinilla. Det verkar inte finnas något officiellt bud så för tillfället är allting bara lösa rykten.

Klara övergångar

Miguel Pinto (målvakt)
Från Universidad de Chile till Atlas (MEX)
- Övergången blev klar i torsdags (16/12) och planen är nu att Pinto ska delta i försäsongsträningen.

Waldo Ponce
Från Racing (SPA) till Cruz Azul (MEX)
- Från frysboxen i Spanien och in i hetluften i Mexiko? Vi får se men klart är i alla fall att Waldo Ponce till slut lämnar Racing för att, förhoppningsvis, få bättre med speltid i mexikanska Primera División.

Manuel Iturra
Från Universidad de Chile (CHI) till Uniao Leiria (POR)
- Även om Iturra inte har ingått i Bielsas planer de senaste åren så är han ändå en välkänd profil inom den chilenska fotbollen. Det sker stora förändringar i La U-lägret och Iturra lånas ut till Leiria i den portugisiska ligan. Kontraktet med Leiria gäller i sex månader (med köpoption i sommar).

Gary Medel
Från Universidad Católica (CHI) till Sevilla FC (SPA)
- Just när vi trodde att det inte skulle bli några stora övergångar i januari kommer en verklig bomb: Gary Medel är klar för Sevilla. Kontraktet med Sevilla sträcker sig  över 4,5 år och Medel blir nu den andra chilenaren i La Liga den här säsongen (bredvid Claudio Bravo).

Övriga övergångar

Hugo Droguett (yttermittfältare)
Från Morelia (MEX) till Cruz Azul (MEX)

Héctor Mancilla (anfallare)
Från Toluca (MEX) till Tigres (MEX)

Eduardo Lobos (målvakt)
Från Krylya Sovetov (RYS) till Lokomotiv Moskva (RYS)

Samuel Teuber (anfallare)
Från O'Higgins (CHI) till Grosseto (ITA), (lån 6 månader med köpoption)

Cristián Suárez (försvarare)
Från Unión San Felipe (CHI) till Olhanense (POR)

Esteban Carvajal (mittfältare)
Från Unión San Felipe (CHI) till Olhanense (POR)

Milovan Mirosevic (mittfältare)
Från Universidad Católica (CHI) till Al Ain (FAE)

Emil Karlegrund2010-12-17 13:53:00
Author

Fler artiklar om Chile