Lagbanner
Argentina tog bronset efter stökig match – fjärdeplats för La Roja
Messi och Medel blev båda utvisade efter gruff

Argentina tog bronset efter stökig match – fjärdeplats för La Roja

Argentina tog bronset i Copa América 2019 efter en stökig match som innehöll sju gula och två röda kort.

I en stökig match drog Argentina det längsta strået och vann välförtjänt mot La Roja och tog revansch för finalförlusterna 2015 och 2016. Chilenarnas försvarsspel imponerande inte alls i den första halvleken och båda Argentinas mål hade kunnat undvikas med ett vaket och uppmärksamt försvar. Efter att Chile tilldömts en straff i den andra halvleken väcktes hoppet men La Roja lyckades inte skapa särskilt farliga chanser och matchen slutade rättvist i argentinsk favör.

Chile (3-5-2): Arias – Díaz, Medel (37’ Rött kort), Jara (49’) – Isla, Pulgar, Aránguiz (83’), Vidal, Beausejour – Sánchez (17’), Vargas
Inhoppare: Junior Fernandes (17’), Guillermo Maripán (49’), Nicolás Castillo (83’)

Argentina (4-3-3): Armani – Foyth, Pezzella, Otamendi, Tagliafico – de Paul, Paredes, Lo Celso (90’) – Messi (37’ Rött kort), Agüero (81’), Dybala (67’)
Inhoppare: Ángel Di María (67’), Matías Suárez (81’), Ramiro Funes Mori (90’)

Första halvlek:
Matchen inleddes i ett lågt tempo och kändes väldigt avslagen första tio minuterna. Men så fick Argentina en frispark på mittplan och Messi utnyttjade att det chilenska försvaret hellre tjafsade med domaren än att positionera sig och spelade mycket fräckt fram Agüero som inte gjorde några misstag ensam med Arias och det var 1 – 0 för Argentina. Inte blev det bättre för Chile när Alexis Sánchez några minuter efter Argentinas ledningsmål linkade av med en skada i baksida lår. Kort efter bytet skulle det chilenska försvaret återigen stå och sova när Dybala enkelt sprang sig fri och chippade bollen över Arias som var sen med sin utrusning och det var 2 – 0 för Argentina. Känslan där och då var att La Roja var ur balans och att det kunde bli precis hur många mål som helst i favör för Argentina. La Roja såg mycket trötta och irriterade ut och röda kort låg i luften. Röda kort skulle även komma när Messi och framförallt Medel började bråka. Messi slängde armen efter Medel i en duell varpå Medel svarade med mycket aggressivt beteende gentemot Messi och av någon märklig anledning visade domaren ut båda när det nog bara borde varit Medel som skulle åkt ut. Precis innan halvtidsvilan kunde Chile även fått sitt andra röda kort, men Pulgar klarade sig med ett gult.

Andra halvlek:
Andra halvlek inleddes med en till chilensk skada, denna gång på Gonzalo Jara som ersattes av Maripán som startat tidigare matcher i turneringen. Innan bytet hann genomföras studsade bollen fram och tillbaka i det chilenska straffområdet i en tilltrasslad situation och det var nära ytterligare ett argentinskt mål men La Roja klarade sig denna gång. När drygt sextio minuter av matchen var spelade fick Chile efter VAR-bedömning en straff efter att Aránguiz fällts precis innanför straffområdet. Vidal förvaltade säkert straffen och det var reducerat. Chile tryckte upp laget vilket öppnade upp argentinska kontringar och argentinarna hade många chanser att utöka ledningen men den så kritiserade Arias stod för fina aktioner och räddade bollarna när argentinarna inte missade målet. La Roja lyckades tyvärr aldrig skapa särskilt farliga chanser och Argentina vann till slut matchen.

Kommentar:
Välförtjänt vinst för Argentina. Chile kom egentligen aldrig upp i nivå i matchen och slutresultatet hade kunnat vara betydligt högre siffror. Väldigt stökig match som domaren tappade tidigt, som tidigare nämnt är det absolut inte utvisning på Messi medan Medel definitivt skulle ha det röda. Vidal uttalade sig inför matchen om att han inte var direkt sugen på att spela matchen och menade att dess utfall spelade ingen som helst roll. Under matchen blev det uppenbart att det inte bara var Vidal i det chilenska laget med denna attityd och man förstod tidigt att Chile ej skulle gå vinnande ur denna batalj.

Jag hade inga större förväntningar på La Roja inför turneringen, utan förväntade mig mest att man skulle ta sig vidare från gruppspelet. Men när spelet såg så lovande ut fram till Peru-matchen tänker man mest på hur besviken man är på de två sista insatserna La Roja stod för, för det här laget visade under turneringens gång precis hur bra man kan vara.
Spelarna som stack ut i positiv bemärkelse under turneringens gång var Pulgar, Alexis, Aránguiz, Maripán och Medel.

Matchfakta:
Mål:
Chile: Arturo Vidal (59’)
Argentina: Sergio Agüero (12’), Paulo Dybala (22’)

Varningar:
Chile: Jean Beausejour (16’), Arturo Vidal (26’), Gary Medel (37’) RÖTT KORT, Erick Pulgar (45’)
Argentina: Lionel Messi (37’) RÖTT KORT, German Pezzella (57’), Leandro Paredes (63’), Juan Foyth (79’), Nicolas Tagliafico (90’)

Arena: Arena Corinthians, Sãu Paulo.
Domare: Mario Díaz de Vivar (Paraguay)

Slutresultat: Argentina – Chile 2 - 1

Eric Häyhtiö@Sanmir12342019-07-07 00:01:02
Author

Fler artiklar om Chile