Lagbanner
Chiles trupplista inför matcherna mot Sverige och Danmark
Arturo Vidal är glad att vara tillbaka i det nya landslaget.

Chiles trupplista inför matcherna mot Sverige och Danmark

Nu börjar dagen äntligen närma sig. Det är endast fyra dagar kvar till matchen mellan Sverige och Chile kommer att spelas på Friends arena.

Chiles landslag landade på svensk mark igår kväll. Vi har spänt sett fram emot att få se det första spadtaget för det nya chilenska landslaget. Som de flesta känner till just nu så blev den colombianske tränaren Reinaldo Rueda den utvalde att leda Chiles landslag in i framtiden.

Detta är Ruedas första landslagsuttagning:

1-   Miiko Albornoz - Hannover 96 
2-   Charles Aranguiz- Bayern Leverkusen 
3-   Jean Beausejour - Universidad de Chile
4-   Marcos Bolados - Universidad Católica
5-   Claudio Bravo – Manchester City F.C.   
6-   Nicolás Castillo- Pumas UNAM 
7-   Gonzalo Collao - Cobreloa
8-   Brayan Cortés - Colo Colo
9-   Paulo Díaz - San Lorenzo de Almagro 
10- Pedro Pablo Hernández- Real Club Celta de Vigo S. A. D 
11- Johnny Herrera - Universidad de Chile
12- Valber Huerta - Huachipato
13- Mauricio Isla – Fenerbahçe SK 
14- Igor Lichnovsky - Necaxa 
15- Guillermo Maripán - Deportivo Alavés 
16- Gary Medel- Besiktas J.K. 
17- Felipe Mora-Cruz Azul Fútbol Club A.C 
18- Erick Pulgar- Bologna F.C 
19- Enzo Roco - Cruz Azul Fútbol Club A.C. 
20- Martín Rodríguez- Cruz Azul Fútbol Club A.C. 
21- Ángelo Sagal - Pachuca 
22- Alexis Sánchez – Manchester United 
23- Diego Valdés - Monarcas Morelia 
24- Eduardo Vargas - Tigres de la UANL 
25- Arturo Vidal – F.C. Bayern München 

Observera att Claudio Bravo står med på listan men alltså valde att tacka nej till kallelsen. På Twitter förklarade han sig på följande sätt:

“Jag hade ett djupgående möte med Reynaldo Rueda när han besökte mig i Manchester, jag sa till honom att jag gärna ställer upp som del av hans nya projekt. Det enda jag var orolig över var: min förberedelse och arbete. Det är något som ANFP (förbundet, red. anm.) är medvetna om. Jag har inte fått något samtal från ANFP eller A. Salah för att lösa problemet. Därför planerade jag in en semester med min familj. Med tanke på alla åren förtjänar jag lite respekt. Jag hoppas att ni förstår mitt beslut denna gång. En kram till er allihopa.”

Att tolka från Bravos uttalande så verkar det ligga en misskommunikation bakom hans frånvaro i landslaget. Förhoppningsvis reds detta ut i framtiden.

En spelare som vi trodde att vi hade sett det sista av är Arturo Vidal. ‘El Rey’ lämnade ett mycket besviket uttalande efter sig då Chile misslyckades att ta sig till VM som tolkades som att han hade gjort sitt för landslaget. En åsikt som ändrades med tiden och efter ett möte med Rueda bekräftades det alltså att kungen är villig att fortsätta i det nya landslaget. Via sitt Twitterkonto uttryckte Vidal sina känslor kring att vara tillbaka i landslaget:

"Det vackraste med fotbollen är att få ta på mig mitt lands tröja!! Nu ska vi jobba hårdare än någonsin tillsammans för att återigen placera vårt landslag var det förtjänar att vara!!!"


Chile kommer att spela mot Sverige på Friends Arena den 24:e mars, 18.00 och sedan bär det av till Danmark för match den 27:e mars, 20.00.

Marcos Riverosmarcos.riverossalazar@hotmail.commarcosriveros_2018-03-20 13:23:00
Author

Fler artiklar om Chile