Mouches kvitteringsmål mot La U i el superclásico

Omgång 13

El Superclásico väntade i omgång 13 mellan La U och Colo Colo.

Matchrapporter ifrån alla matcher uteblir denna vecka pga tidsbrist.

Unión La Calera tog emot Unión Española med Erik Figueroa tillbaka i startelvan. Det började bra för svenskens lag som tog ledningen efter en halvtimme genom Zuñigas skott från nära håll. I den andra halvleken skulle gästerna kvittera något turligt genom inhopparen Varas. Strax efter kvitteringen byttes Figueroa ut och kort efter det tog Española ledningen med 1 – 2 genom samme Varas som utnyttjade La Caleras dåliga försvarsspel. Resultatet stod sig matchen ut och Española tar över tredjeplatsen i tabellen medan La Calera i och med förlusten halkar ner till femteplatsen.

De regerande mästarna tillika serieledarna, Católica, spelar strålande fotboll och tog i helgen emot Antofagasta. Católica inledde som de flesta matcher klart vassast och skapade massvis med chanser, men ledningen skulle vänta på sig enda fram till den 33:e matchminuten när Riascos nickade in ett inlägg från nära håll. Antofagasta, som inte skapat någonting fram till Católicas ledningsmål, kvitterade dock omgående när Jason Flores fick stå helt fri vid bortre delen av straffområdet och på volley sköt in 1 – 1 som stod sig halvleken ut. Católica tog ledningen i början av andra halvlek genom Luciano Aued efter en hörna. Antofagasta höll sig ändå kvar i matchen, men när den vid tillfället nyss inbytte venezolanen Eduard Bello gick in våldsamt i en duell med Cornejo och visades det röda kortet, så var matchen i stort sett över. Católica gjorde med en man mer på plan tre mål på tio minuter i slutskedet av matchen. Det tredje målet gjordes av Pinares som snodde åt sig bollen vid mittplan och sedan drev med bollen innan han till slut chippar in bollen mycket kyligt fram till 3 – 1. Fyran gjordes av inbytte Buonanotte någon minut senare innan Fuenzalida på tilläggstid spikade slutresultatet till 5 – 1. Cruzados imponerar och ser än så länge ut att vara på väg mot ännu en ligatitel.

Superclásico väntade på Estadio Nacional inför 27 004 åskådare när bottengänget La U tog emot topplaget Colo Colo. La U började bäst och var helt klart det vassare laget i den första halvleken. Knappa halvtimmen var spelad när La U välförtjänt tog ledningen genom Benegas nick från nära inför en hemmapublik i extas. Vid en hörna kort efter ledningsmålet så var La U mycket nära på att utöka ledningen men bollen nickades undan på mållinjen av en försvarare. Om det såg dåligt ut vid denna tidpunkten för Colo Colo gavs supportrarna knappast mer hopp när Esteban Paredes blev utbytt pga skada strax innan halvtid. I inledningen av andra halvleken var La U återigen nära på att utöka sin ledning men bollen nickades ännu en gång undan på mållinjen. När drygt halva den andra halvleken var spelad skulle Valdivia få bollen felvänd i straffområdet, varpå han passar ut den till en fri yta som Mouche tog tillvara på genom att dundra in kvitteringen. Mouche firade vilt och fick ett gult. Fem minuter efter kvitteringen sker en duell på mittplan varpå bortalagets Insaurralde sparkar till hemmalagets Ángelo Henríquez flertalet gånger. Henríquez blir mycket uppretad och slår till Insaurralde i magen, men domaren stod nära och såg detta varpå han visade det röda kortet till Henríquez. Mycket orutinerat gjort. Colo Colo som blev dominerade de första 60 minuterna, hade nu tagit över matchen och man kom närmre och närmre ett segermål men matchen slutade 1 – 1, ett resultat som ingen är särskilt nöjd med, men inte heller särskilt missnöjd med. I och med resultatet går La U om Cobresal medan Colo Colo tar sig upp till andraplats i tabellen.

Chilenska lagen i Copa Sudamericana

I skrivande stund har Unión La Calera och Unión Española spelat sina första matcher i den andra rundan, varpå La Calera vann mot brasilianska ligatvåan Atlético Mineiro med 1 - 0 efter en mycket dominant insats. Erik Figueroa var inte med i matchtruppen vilket indikerar på att han blev utbytt under helgens ligamatch för att han var skadad.
Unión Española å andra sidan stod för en klappusel insats hemma mot peruanska Sporting Cristal och förlorade med 0 - 3 och vi kan nog räkna bort Española inför returmötet.