Omgång 2
Erik Figueroa blev utvisad under mötet med Chapecoense men var tillbaka i startelvan borta mot Everton.

Omgång 2

Så var det dags för den andra omgången av Primera División.

Omgången inleddes med att serieledarna (på målskillnad) efter första omgången, Antofagasta, tog emot Unión Española ifrån huvudstaden. Gästerna tog en tidig ledning efter ett mycket fint avslut av Juan Pablo Gómez i bortalaget. Ledningen skulle inte hålla i sig alltför länge utan i den 29:e minuten nickade uruguayanen Balboa in kvitteringen efter ett långt inkast. Resultatet varade dessvärre för Antofagastas del inte matchen ut utan inhopparen Varas i bortalaget tryckte in 1 – 2 från nära håll ur misstänkt offsideposition. Resultatet höll i sig matchen ut och Unión Española tar med sig viktiga poäng hem till Santiago.

Mesta mästarna Colo-Colo tog emot förra årets ligatvåa Concepción hemma inför 28 382 åskådare som skulle få se en jämn match där Colo-Colo hade de farligaste chanserna. Det såg trots detta ut att bli en mållös historia men i slutet av matchen nickar inhopparen Parraguez in 1 – 0 för hemmalaget som därmed har full pott efter två omgångar. Tuff start för Universidad de Concepción som ligger sist i ligan efter det så lyckade fjolåret.

Erik Figueroa vart innan ligamatchen mot Everton utvisad i La Caleras möte med Chapecoense i kvalet till Copa Sudamericana, trots detta gick La Calera vidare på bortamål. Figueroa var dock som vanligt i startuppställningen när man besökte Everton under helgen. Och det blev ännu en triumf för La Calera som gick segrandes ur matchen med 1 – 2 efter mål av Larrondo och Isnaldo. Fin inledning på säsongen för La Calera som toppar ligan tillsammans med Colo-Colo efter det två inledande omgångarna.

La U har fått en tuff start på säsongen och förlorade borta mot O’Higgins efter en straff i mitten på första halvlek. Straffen för O’Higgins förorsakades av en usel hemåtpass av den så meriterade Jean Beausejour varpå den utrusande Herrera fäller anfallaren Lopez i hemmalaget. U. de Chile öste på och skapade massvis med fina kvitteringschanser och kom så nära som två ramträffar men 1 – 0 stod sig matchen ut.
Sedan tidigare har La U åkt ut ur kvalet till Copa Libertadores och säsongen kunde definitivt ha börjat mycket bättre för La U.

Curicó Unido och Coquimbo Unido spelade omgångens enda mållösa match och det finns i ärlighetens namn inget mer att tillägga än att det var märkligt att domaren inte tog upp det röda kortet med de våldsamma satsningar som begicks under matchens gång.

Nykomlingen Cobresal tog emot Audax Italiano. Audax gick segrandes ur matchen efter en mycket fin första halvlek där man definitivt borde satt bollen i nät fler gånger. Cobresal ryckte upp sig rejält inför andra halvlek och fick in en reducering genom Reynero men 1 - 2 blev slutresultatet.

Palestino som under den gångna veckan spelade i kvalet till Copa Libertadores borta mot argentinska Talleres de Córdoba (oavgjort 2 – 2) tog emot Huachipato hemma i La Cisterna i Santiago. Det blev en komfortabel seger med 3 – 1 för hemmalaget, som kunde varit lite större om inte man bränt en straff under den första halvleken. Noterbart är att inför andra halvlek byttes Paredes in för hemmalaget och med sin första touch petade han in 2 – 0 för hemmalaget. Paredes stod även för en assist innan matchen var över.

Omgångens sista match spelades mellan de regerande mästarna Universidad Católica och Deportes Iquique. Católica dominerade matchen stort, både sett till bollinnehav och chanser, men Iquique skulle gå segrandes ur matchen efter att man kontrat in 0 – 1 i 77:e minuten genom venezolanen Pernía. Tungt och oväntat poängtapp för Católica.