Lagbanner
Omgång 4
Patricio Rubio tryckte in fyra bollar mot Sporting Cristal, varav två drömmål.

Omgång 4

Den fjärde omgången spelades i helgen i Primera División och Colo-Colo håller sig kvar i toppen av tabellen trots poängtapp.

Då rapporten av tredje omgången uteblev så följer här en kort resultatrad av omgången:

Audax Italiano – Universidad Católica 0 – 2
Deportes Iquique – O’Higgins 1 – 3
Unión Española – Palestino 1 – 0
Universidad de Chile – Huachipato 3 – 0
Coquimbo Unido – Everton 4 – 0
Curicó Unido – Colo-Colo 3 – 4
Unión La Calera – Cobresal 2 – 1
Universidad de Concepción – Deportivo Antofagasta UPPSKJUTEN (spelas 26 mars 00:00 svensk tid)

Fjärde omgången

Den fjärde omgången inleddes med att O’Higgins tog emot Coquimbo Unido hemma i Rancagua. Gästerna skapade mängder med farliga chanser under matchens gång men fick inte in bollen. Istället skulle O’Higgins ta ledningen genom Maximiliano Salas på en mycket tveksamt dömd straff. Bara någon minut efter målet skulle O’Higgins avgöra matchen genom ett skott ifrån mittcirkeln av José Muñoz. O’Higgins höll sedan i och vann trots att man endast hade två avslut på mål under hela matchen, men ibland är det endast det som behövs.

I omgångens andra match spelade Huachipato mot Audax Italiano i Talcahuano. Huachipato tog en tidig ledning genom en straff utav paraguayanen Martínez efter en olycklig hands av Corvetto i bortalaget. Det var en jämn match med många farliga chanser åt båda hållen. Innan Huachipato avgjorde matchen på tilläggstid med sin andra straff hade båda lagen hunnit att träffa ramen två gånger vardera.

Gänget från La Cisterna i Santiago, Palestino, tog emot förra säsongens tvåa, Universidad de Concepción, som var i behov av en vinst då man inte inlett säsongen övertygande alls. Och det började bra för gästerna som praktiskt taget bjöds på ledningen av Palestinos försvar och målvakten Cerda. Ledningen varade tyvärr för Concepcións del inte halvleken ut, då Palestino på tilläggstid kvitterade genom Roberto Gutiérrez. Palestino tryckte under den andra halvleken på rejält innan samme Gutiérrez blev serverad ett öppet mål av den förre landslagsspelaren Luis Jiménez som han säkert rullade in till 2 - 1. Därefter rann det iväg och inhopparen Rosende gjorde 3 – 1 innan Gutiérrez nickade in sitt tredje mål för kvällen och punkterade matchen till slutresultatet 4 – 1. Det kunde varit betydligt större siffror om man inte slarvat i avslutslägena hos hemmalaget och Concepción har helt klart en hel del att jobba på.

Erik Figueroa blev under tredje omgången bänkad, och tyvärr blev det så även i den fjärde omgången när La Calera besökte de regerande mästarna Universidad Católica i huvudstaden. Efter en mycket jämn tillställning skulle till slut Católica gå segrandes ur matchen efter ett sent mål av Lobos. Första förlusten för La Calera i årets ligaspel, men man är ändå med i toppstriden på samma poäng som Católica, O’Higgins och Unión Española.

Unión Española hänger på toppen efter en bortavinst mot storklubben La U. Matías Rodríguez gav hemmalaget ledningen med ett drömmål i första halvlek men Española vände matchen i den andra halvleken genom mål av Mejía och Caballero. Mejías mål var oerhört vackert och tar priset som matchens vackraste mål. La U har som bekant inte börjat säsongen bra och har sedan tidigare även åkt ut ur kvalet till Copa Libertadores.

Everton tog emot Iquique hemma i Viña del Mar och Everton tog ledningen tidigt i andra halvleken efter ett oturligt självmål av Zenteno som inte kan lastas för det självmålet. Man utökade sedan ledningen till 2 – 0 efter att Cuevas inåtskruvade inlägg letat sig hela vägen in i mål.

Omgångens enda mållösa match spelades mellan Cobresal och Colo-Colo. Cobresal skapade de farligaste chanserna i matchen men målvakten Brayan Cortés i bortalaget stod i vägen. Det oavgjorda resultatet betyder att Colo-Colo trots poängtapp leder serien inför den femte omgången.

Omgångens sista match spelades mellan Antofagasta och Curicó Unido varpå bortalaget skulle ta en tidig ledning efter nick av argentinaren Quiroga. Antofagasta skulle dock kvittera innan halvlekens slut efter att en annan argentinare, Tobías Figueroa för att vara exakt, liggandes skjutit in bollen. I samband med målet varnades hemmalagets Balboa, detta trots att han satt på bänken. Under den andra halvleken blev hemmalaget rånade på en straff när Blanco sprang sig fri, vänder upp och blir fälld av den försvarande Astaburuaga. Solklar straff i mångas (och mina egna) ögon men domaren valde att fria. I den första tilläggsminuten av andra halvlek varnades inbytte Balboa för andra gången och åkte ut. Strax därefter åkte en annan inhoppare, dock för Curicó, ut med ett direkt rött kort efter en eftersläng på mittplan. Endast någon minut efter det var det dags för ännu ett rött kort för Curicó efter en brutal tackling av Parra. 1 – 2 till Curicó i röda kort, men matchen, den slutade 1 – 1.

Samtliga resultat i omgång fyra:

O’Higgins – Coquimbo Unido 2 – 0
Huachipato – Audax Italiano 2 – 0
Palestino – Universidad de Concepción 4 – 1
Universidad Católica – Unión La Calera 1 – 0
Everton – Deportes Iquique 2 – 0
Universidad de Chile – Unión Española 1 – 2
Cobresal – Colo-Colo 0 – 0
Deportivo Antofagasta – Curicó Unido 1 – 1

Chilenska lagen i Copa Libertadores

Under veckan som gick spelades den första omgången av gruppspelet i årets upplaga av Copa Libertadores. För Católica blev det storstryk på bortaplan mot paraguayanska Libertad med hela 4 – 1 och man kunde helt klart ha fått en bättre start på gruppspelet.
Palestino tog emot brasilianska Internacional hemma i La Cisterna men åkte på uddamålsförlust med 0 – 1.
Krislaget Universidad de Concepción tog emot peruanska Sporting Cristal och det blev en målglad tillställning kan man lugnt säga. 5 – 4 slutade matchen till hemmalaget efter att hela 8 (!!!) mål gjorts under den andra halvleken. Hjälte blev Patricio Rubio som tryckte in fyra bollar, varav den sista i 93:e minuten.

Eric Häyhtiö@Sanmir12342019-03-12 02:20:49
Author

Fler artiklar om Chile