Lagbanner
Uppdatering rörande den chilenska fotbollen
Christiane Endler är en utav världens tre bästa målvakter

Uppdatering rörande den chilenska fotbollen

Det har hänt en hel del omkring de chilenska spelarna i sensommarens transferfönster, samtidigt som ligan fortsätter spelas i rask takt. Det är helt enkelt läge för en uppdatering rörande den chilenska fotbollen.

Chilenska ligan har 20 färdigspelade omgångar varpå Católica leder ligan överlägset. Católica har just nu 46 poäng medan tvåan, Colo Colo, har 33 inspelade poäng efter 20 omgångar. Därefter följer ett getingbo med sex lag inom två poäng, där trean Audax Italiano har 31 inspelade poäng medan åttonde placerade Huachipato har 29 poäng. En hel del av serien återstår och mycket kan hända på de 10 återstående omgångarna, men redan nu tycker jag vi alla kan förvänta oss ännu ett guld för Católica. 

Copa Chiles kvartsfinalsmöten inleddes under helgen men det var inte resultaten som drog de stora rubrikerna, utan det var "El Gato" Silvas benbrott på en vårdslös tackling som det har snackats. "El Gato" satte som bekant den avgörande straffen i Chiles Copa América vinst 2016 och vi önskar honom ett snabbt tillfrisknande. 

Claudio Bravo är tillbaka i landslaget i träningslandskamperna mot Argentina och Honduras. Bravo fick spela hela matchen mot Argentina och matchen mot Honduras spelas natten mot onsdag. Noterbart är att det var oerhört blandat i kvalitet i truppen men Vidal saknades.

Paulo Díaz, Gary Medel, Guillermo Maripán, Alexis Sánchez och Erick Pulgar har samtliga bytt klubbar under sommaren. Díaz flyttar från Saudiarabien till Argentina och spelar numera i River Plate, Medel har gått till Bologna, Maripán har lämnat Aláves för spel i Monaco, Pulgar har lämnat Bologna för Fiorentina och Alexis har lånats ut från Manchester United till Inter.

Christiane Endler är nominerad till FIFA:s The Best som en utav världens tre bästa målvakter efter alldeles lysande prestationer i VM-slutspelet i somras, samt insatserna i klubblaget PSG. Nyligen vann chilenska damlandslaget en fyrnationsturnering i Brasilien. I finalen ställdes man mot Brasilien som numera coachas av Pia Sundhage och gick segrandes ur matchen på straffar efter en något kaotisk straffläggning.

Eric Häyhtiö@Sanmir12342019-09-09 19:02:00
Author

Fler artiklar om Chile