Förlust mot Uruguay
Paulo Díaz startade i och med att Mauricio Isla vilades.

La Roja förlorade den avslutande gruppspelsmatchen mot Uruguay med 0 – 1 efter ett sent nickmål av Edinson Cavani. Nu väntar Colombia i kvartsfinalen.

I en väldigt intensiv och jämn match drog Uruguay det längsta strået. Edinson Cavanis nickmål drygt tio minuter ifrån slutet räckte för en uruguayansk seger och därmed gruppseger. Tung förlust för Chile som i och med förlusten får möta turneringens gigant hittills, Colombia, i kvartsfinal. Chile startade matchen utan Beausejour, Isla, Vidal och Fuenzalida som alla startat samtliga matcher i turneringen fram tills denna där de alltså vilades. Startelvorna för de båda lagen såg ut så här:

Chile (5-3-2): Arias – Díaz, Medel (55’), Jara (89’), Maripán, Opazo - Aránguiz, Pulgar, Hernández – Sánchez, Vargas (78’)
Inhoppare: Igor Lichnovsky (55’), Junior Fernandes (78’), Nicolas Castillo (89’)

Uruguay (4-4-2): Muslera – González, Giménez, Godín, Cáceres – De Arrascaeta (76’), Valverde (90’), Bentancur, Lodeiro (46’) – Cavani, Suárez
Inhoppare: Nahitan Nández (46’), Jonathan Rodríguez (76’), Sebastian Coates (90’)

Första halvlek:
La Roja inledde matchen klart starkast, och satte en hög effektiv press på La Celeste. Man såg tidigt att Alexis Sánchez såg pigg ut, och skillnaden på Alexis just nu gentemot hans säsong i Manchester United är helt enorm. Det farligaste Chile skapade under den första kvarten var ett långskott av Aránguiz efter att Alexis snyggt klackskarvat bollen fram till honom. Uruguay jobbade sig in i matchen och hade en starkare period där man skapade två fina chanser. Efter slarvigt hemåtspel av Opazo snodde Suárez åt sig bollen och började försöka att runda Arias men Arias täckte ut bollen till hörna till slut. Lite senare hoppade Godín högst i en nickduell med Jara och Arias men nicken gick över. Efter Uruguays starka period vände matchbilden till en jämnare sådan men halvleken förblev mållös. Trots att halvleken inte hade särskilt många målchanser präglades den av en härlig intensitet och kamp och hög kvalitet spelmässigt.

Andra halvlek:
La Roja började bäst även i den andra halvleken, Alexis testade skott tidigt men skottet gick över. Om chanserna var få i den första halvleken var de annars ännu färre under den andra halvleken. Spelkvalitén avtog ganska rejält men kampen och intensiteten fanns kvar. I mitten på den andra halvleken fick Paulo Díaz ett jätteläge, i kamp med en försvarare nickade han bollen förbi Muslera men Giménez nickade undan på mållinjen. Chile började bevaka resultatet, och helt plötsligt stack Uruguay upp med ett anfall som Cavani nickade in ostört efter att Jara tappat koncentrationen. Nicken var mycket välplacerad och Arias som var på väg åt andra hållet hann inte upp. Chilenarna såg trötta ut och Uruguay försvarade sig mycket väl resten av matchen och 0 – 1 stod sig matchen ut.