UPPDATERAD!! Inför: Chile - Australien, behåller Chile förstaplatsen?
Sist Chile spelade mot Australien var i VM 2014, matchen slutade med 3-1 vinst för Chile. Alexis, Valdivia, Beausejour och Cahill blev målskyttar då, vilka blir det denna gång?

UPPDATERAD!! Inför: Chile - Australien, behåller Chile förstaplatsen?

Nu är det dags för den sista gruppspelsomgången i Confederations Cup 2017. För Chiles del handlar det om att försvara första positionen i gruppen. Motståndet är ett Australien utan större profiler för oss européer.

Uppdaterad chilensk startelva längre ner!


Tabellsituiationen


Grupp B:

    Lag:        Målskillnad:    Poäng:

    Chile                       +2        4

    Tyskland                 +1        4

    Australien                -1        1

    Kamerun                 -2        1

 
Kommentarer:

Chile har ledningen i tabellen just nu på målskillnad. För att behålla ledningen är det endast seger som gäller. Oavgjort eller förlust innebär med all säkerhet att Tyskland går förbi, som möter ett svagt Kamerun.

 
* * * * *
 

Läget i lagen:

 

Alexis historisk

Mot Tyskland blev Alexis Sanchez framröstad som matchens MVP och passade även på att bli historisk då han slog hela två rekord i en och samma match. Alexis Sanchez passerade Marcelo “El Matador” Salas som Chiles bäste målskytt i landslaget någonsin. Alexis har nu gjort 38 mål. Alexis rekordmål vägde extra tungt eftersom det även var Confederations Cups 400:e mål.

 

Herrera eller Bravo?

Johny Herrera har startat de två första matcherna i turneringen och har imponerat. Nu spekuleras det i media att Bravo är fit for fight för nästa match. Frågan är om han förtjänar att starta eftersom att Herrera har skött det med bravur.

 

Medels vara eller icke vara

Gary “El Pitbull” Medel haltade av planen senast mot Tyskland, med vad som befarades vara en sträckning i baksidan av låret.

Spelaren själv gav lugnande besked efter matchen:

 
“Lugna er, det var bara en krampkänning”
- El Pitbull


 

Los tres caballeros som riskerar avstängning

Beausejour, Jara och Sanchez står alla på ett gult kort från avstängning. Det innebär att försvararna måste vara på sin vakt, något som kan ställa till med besvär med tanke på Chiles aggressiva spelstil.

 

Australien vet hur de ska vinna

Ange Postecoglou heter Australiens förbundskapten. Inför morgondagens match svarade han på hur man bär sig åt för att skada Chile samt passade han på att hylla det chilenska landslaget.

 

“När jag såg att vi hamnade i samma grupp som Chile i turneringen blev jag lycklig, eftersom vi försöker imitera deras kvaliteér. Vi möter ett av världens bästa lag”

“Chile är ett svårt lag att stoppa. De försvarar med 11 spelare och anfaller med 11 spelare. De är en enhet.”



Vidare avslöjade han hur han tänker spela mot Chile: 

“Vi ska självklart bombardera Chile med långbollar. Hur annars?”

 

 
* * * * * 
 

Uppdaterade startelvor:

 
Chile
4-3-3:



                C.Bravo
M.Isla, P.Diaz, G.Jara, E.Mena
  C.Aranguiz, F.Silva, A.Vidal
J.Fuenzalida, E.Vargas, A.Sanchez

 
Det är alltså bekräftat att kaptenen Claudio Bravo blir uttagen i startelvan. Gary Medel vilas efter känningen mot Tyskland och Eugenio Mena får chansen att visa att han duger på den här nivån när Jean Beausejour vilas för att undvika avstängning. Gonzalo Jara och Alexis Sanchez spelar dock, trots att de också riskerar avstängning. Även Marcelo Diaz vilas för att ge plats åt Francisco "El Gato" Silva i startelvan!

En till punkt att lägga märke till är att Hernandez placeras tillbaka på bänken för att kunna återgå till 4-3-3 med José Fuenzalida och Alexis Sanchez på kanterna. I det centrala anfallet spelar som vanligt Eduardo Vargas.


Australien
3-4-2-1:


                        M.Ryan
     B.Wright, T.Sainsbury, M.Degenek
M.Leckie A.Mooy, M.Milligan, A.Gersbach
                T.Rogic, R.Kruse
                  T.Juric/T.Cahill

 

* * * * *

Redaktionen tipsar:

Martin: Jag förväntar mig att Chile kommer äga hela matchen och Australien kommer ha jätte svårt att hålla koll på våra offensiva ytterbackar. Chile får absolut inte underskatta Australien. Resutat: 3-0, hattrick av Sanchez.

Marcos: Jag förväntar mig en bekväm seger. Gärna med stora siffror. Jag förväntar mig att spelarnas rutin och kvalitet kommer väga för mycket för Australien. Australien hade svårt att komma till inlägg mot tyskarna, förväntar mig ett liknande scenario imorgon. Resultat 4-1 Vidal x2, Alexis och Fuenzalida blir målskyttar.



Att hålla utkik efter

Martin: Om Medel inte startar, hoppas jag att Pizzi vågar prova Hernandez i backlinjen. 

Marcos: Jag tror att Bravo kommer få chansen från start och kommer bevisa att det är han som ska vara förstemålvakt. Vidal kommer spela i sin naturliga position och kommer skina.

* * * * *
Domare: Gianluca Rocchi
Arena: Otkrytiye Arena
Tid / Datum: 17:00, 2017-06-25
Kanal: Svt Play, Kunskapskanalen






källor: as.com, redgol.cl, livescore, forza

Marcos & Martinmarcos.riverossalazar@hotmail.commarcosriveros_2017-06-25 16:07:00
Author

Fler artiklar om Chile