Inför säsongen 2019

Det återstår ett par veckor innan det är dags för ännu en säsong i Primera División! Söndagen den 17 februari sparkar chilenska ligan igång igen men redan innan ligapremiären smygstartar säsongen för fyra av de åtta lagen som ska ut och spela på kontinenten under säsongen.

Universidad de Chile åker till Peru 6 februari för att möta Melgar i hopp om att ta sig vidare till nästa runda i kvalet till Copa Libertadores medan Palestino tar emot colombianska Deportivo Independiente Medellín hemma i La Cisterna i Santiago 7 februari i samma kval. I Copa Sudamericanas första omgång spelar Unión La Calera, med svenske Erik Figueroa i laget, samt Antofagasta innan den chilenska ligastarten. Det är tufft brasilianskt motstånd som de båda lagen stöter på, Unión La Calera tar emot Chapecoense den 6 februari medan Antofagasta besöker Fluminense den 14 februari. De andra två chilenska lagen i Copa Sudamericana, Colo-Colo och Unión Española, spelar sina matcher i den första omgången senare under våren.

Primera División

Regerande mästarna Universidad Católica beger sig uppåt i landet för att besöka nykomlingen Coquimbo Unido medan förra säsongens tvåa Universidad de Concepción tar emot Unión Española på hemmaplan. För den förre BP-spelaren Erik Figueroa, vars pappa alltså är från Chile, så sker debuten för Unión La Calera mot en annan nykomling i årets ligaspel, Cobresal. Det ska bli intressant att följa Figueroa under säsongen och vi på redaktionen håller tummarna för att allt går väl. Fjolåret blev en besvikelse för Colo-Colo, men under nye tränaren Mario Salas hoppas man ta sig tillbaka upp till toppen igen. Man inleder borta mot Audax Italiano. Colo-Colos värsta rivaler, Universidad de Chile, inleder hemma mot Everton.

Erik Figueroa spelar för Unión La Calera under 2019
Erik Figueroa spelar i Unión La Calera under 2019

Första omgången i sin helhet:
Audax Italiano – Colo-Colo
Coquimbo Unido – Universidad Católica
Palestino – Antofagasta
Unión La Calera – Cobresal
Universidad de Chile – Everton
Universidad de Concepción – Unión Española
Huachipato – O’Higgins
Deportes Iquique – Curicó Unido

Fotnot: Datumen utgår alltid utifrån svensk tid.

Eric Häyhtiö@Sanmir12342019-01-28 01:26:21
Author

Fler artiklar om Chile