La Roja körde över Japan
Charles Aránguiz stod för två assist och en mycket bra insats.

De regerande mästarna Chile körde över det inbjudna japanska landslaget med 4 – 0 i premiären.

Inte heller i den här matchen i grupp C var det något snack om saken. 4 – 0 till Chile som stundtals spelade mycket vacker anfallsfotboll mot det unga japanska landslaget. Efter en svagare period i mitten på den andra halvleken avgjorde chilenarna med två snabba mål i slutet med sina bästa målskyttar genom alla tider. Startelvorna för de båda lagen såg ut så här:

Japan (4-5-1): Osako – Ueda, Hara, Tomiyasu, Sugioka – Maeda (66’), Nakayama, Shibasaki, Nakajima (66’), Kubo – Ueda (79’)
Inhoppare: Koji Miyoshi (66’), Hiroki Abe (66’), Shinji Okazaki (79’)

Chile (4-3-3): Arias – Isla, Medel, Maripán, Beausejour – Pulgar, Aránguiz, Vidal (78’) – Sánchez (87’), Vargas, Fuenzalida (80’)
Inhoppare: Pedro Pablo Hernández (78’), Óscar Opazo (80’), Junior Fernandes (87’)

Första halvlek:
La Roja inledde matchen piggt med högt tempo, men slarvade en del i passningsspelet vilket tillät japanerna att ta sig in i matchen. Chile förde spelet utan att egentligen skapa någonting under matchens första halvtimme och japanerna visade prov på speed i sina kontringar som även dem var resultatlösa. Strax efter en halvtimme var spelad när La Roja börjar etablera ett tryck högt upp på Japans planhalva. Efter att Sánchez varit nära med några skott, så skapar Chile en hörna som Aránguiz lägger perfekt på Pulgars panna och 1 – 0 till Chile var ett faktum. Erick Pulgars första landslagsmål kunde inte komma i ett mer lägligt tillfälle. Strax innan halvtidsvilan var japanerna mycket nära en kvittering när Arias så när rundades, men han täckte undan bra och bollen gick utanför. Även Sánchez skulle hinna få ett ypperligt läge att göra mål innan halvtidsvisslan gick men bollen nickades rakt på japanske målvakten Osako och resultatet var 1 – 0 när halva matchen var spelad.

Andra halvlek:
Chile tog kommandot direkt i andra halvleken, och det dröjde inte länge innan utdelningen skulle komma. Efter ett mycket vackert genomfört anfall passar Mauricio Isla bollen snett inåt bakåt till Eduardo Vargas som via styrning gjorde sitt 37:e landslagsmål och utökade La Rojas ledning till 2 – 0! Efter målet slappnade chilenarna av och lät japanerna ta sig in i matchen och de skapade faktiskt en hel del farliga målchanser som de nog borde förvaltat bättre. Med knappa kvarten kvar av matchen gick Arturo Vidal av med en skada i låret och ersattes av Hernández. Det skulle innebära en positiv förändring av matchbilden för i den 82:a matchminuten vräkte sig Alexis Sánchez fram på Aránguiz mycket fina inlägg och nickade in bollen i krysset från nära håll fram till 3 – 0. Minuten därefter spelar Sánchez fram Vargas som helt fri med den utrusande målvakten inte gjorde några misstag och chippade in slutresultatet 4 – 0 från distans.