Läget i truppen inför VM!

Läget i truppen inför VM!

Mycket har hänt de senaste veckorna i Chilenska landslaget, Mati Fernandez skadad därmed missar VM, Chilenska folkets rädsla när Arturo Vidal fick genomgå en knäoperation en månad innan VM. Jorge Sampaolis besked om vilka spelare inte får representera la roja under VM. Den stora överraskningen är Miiko Albornoz som fortfarande kämpar om en plats till VM.

Mina chilenska vänner snart drar det igång det vi alla har väntat på!. Det vi fotbollsfantaster brinner passionerad för, där glädje sprids som ett euforisk våg som även kan mötas av ren ilska med svett och magsår när vi sitter och tittar på matcherna som kommer att spelas i Brasilien. Självklart pratar jag om Världsmästerskapen där våra gladiatorer i La roja gör entré den 13 Juni mot Australien.

Som vi flesta vet kommer Mati Fernandez missa Vm-festen vilket jag personligen tycker är väldigt synd. Han har inte varit en given startspelare i Sampaolis formation men en spelare i hans kalibier samt hans underbara spelstil är något jag verkligen kommer sakna. Fuerza Mati! 

Arturo Vidal, vår krigare, vår mittfältsgeneral, världstjärna inom fotbollsvärlden som gav hela chilenska folket magknip när vi fick höra att han skulle knäopereras. Han är spelaren vi har förlitat oss på till en viss del, han är spelaren som höjer chilenska landslaget med sitt hänsynslösa, hårda samt krigsgudomliga mentalitet. Att ha honom på planen gör vårt lag lyfts upp en dimension samt sätter skräck i de övriga lagen. Några tankar som vi alla ställde oss, kommer han komma till vm i bra form?, eller kommer han spela med smärta i knät? till och med missa en stor del av vm?. Som tur vet vi svaret och kommer det inte bli så. Enligt chilenska läkarteamet går hans rehabilitering som det ska, det går så pass bra att han kommer redan vara tillgänglig till Nordirland matchen. Stämmer detta? det återstår att se. 

Vi har fått information av ANFP att Jorge Sampaoli har bantat ner truppen till 24 spelare. I samband av detta fick vi beskedet att Paredes inte får följa med till Vm, med honom fick fyra andra spelare höra samma öde. Jag pratar om Gustavo Canales som spelar i Union española, Enzo Andia mittback som har en fin framtid framför med endast 21 år som tillhör Universidad Catolica. Målvakten Paulo Garcés fick även lämna, Den fjärde fick beskedet igår och det var Pedro Pablo Hernández. Efter att ha gått igenom ett par komplicerade veckor av skada fick han till slut överge anläggningen Juan Pinto Durán. Som jag skrev tidigare är det endast 24 spelare kvar, det vill säga en spelare till måste tacka för sig och därefter är truppen spikad till mästerskapet.

Här har vi vår stora överraskning som har gjort väldigt bra ifrån sig att han är och krigar om en sista plats, yes mina vänner jag pratar om vår svenskfödde Miiko Albornoz!. Hans chanser till att ta en plats är stora, det sägs att Sampaoli är imponerad av bland annat hans fysiska form och det han har visat under träningarna. Att han kan användas i båda kanterna gör att hans chanser blir betydligt större. Tidigare hade rojas en given plats i vänster kanten men nu när Miiko har verkligen presterad står det mellan han, Rojas, samt Colo-Colos Fuenzalida.

Den 2 Juni ska Vm truppen vara spikad, då får vi veta om Miiko får uppleva en barndomsdröm som vi alla har haft eller har, att representera la roja. Vi pratar om en kille som har kämpat och gett allt fotbollsmässigt, spelar i Malmö och som har flera klubbar efter sig, bland annat Fiorentina och Porto. Nu står han där och tränar med spelare som Pitbull medel, Alexis Sanchez, Claudio Bravo, Vidal, Vargas med flera. Vilken känsla, vilken dröm!. Vamos Miiko!!!

Snart börjar festen mina Chilenska vänner!!! 
Vamos Chile!!!

Alejandro Fernandez2014-05-25 11:30:00
Author

Fler artiklar om Chile